ΑΡΧΙΚΗ LIFE ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Nikkei: Γευστική απογείωση στο Κολωνάκι

Nikkei: Γευστική απογείωση στο Κολωνάκι
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Από τον Μπάμπη Δούκα
([email protected])

 

Πέρυσι αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα openings όσον αφορά την γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως ουσιαστικά «σύστησε» την nikkei κουζίνα στο –απαιτητικό πλέον είναι η αλήθεια – κοινό της πόλης.

Με χαρά διαπίστωσα λοιπόν πως το Nikkei όχι μόνο διατήρησε το ίδιο επίπεδο αλλά πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα.

 

Σε αυτό πιστώνεται ένα μεγάλο credit στον βραβευμένο σεφ Θάνο Στασινό, που έχει δημιουργήσει ένα μενού που αντλεί έμπνευση από το Περού και την Ιαπωνία αλλά βρίσκει την ιδανικότερη πρώτη ύλη σε προϊόντα από τη χώρα μας.

 

Στα πιάτα του Nikkei υπάρχει η μικρότερη δυνατή επέμβαση στην φύση των εξαιρετικά ποιοτικών πρώτων υλών, ενώ οι υψηλές τεχνικές απαιτήσεις των πιάτων είναι εκτελεσμένες με ακρίβεια και λιτότητα. Ο Θάνος ισορροπεί τέλεια τις εντάσεις και σταδιακά τις ανεβάζει από πιάτο σε πιάτο όσο προχωρά κάποιος στο μενού.

Ακόμη κι αν δεν είσαι fan της εν λόγω κουζίνας σίγουρα δεν θα σε αφήσουν αδιάφορο το Ceviche λαυράκι με leche de Tigre, μάνγκο και κόλιανδρο ή το εξαιρετικό Surf ‘n’ Turf tartar wagyu που συνδυάζεται με ψάρι ημέρας  (με toro την εν λόγω φορά και ήταν καταπληκτικό).

 

Μια πιο ασφαλής επιλογή, ειδικά για πρωτάρηδες είναι οι Causas με καπνιστό κοτόπουλο και spicy mayo, ενώ αν επιλέξεις το Ψητό χταπόδι, με amarillo και tofu σουσαμιού σίγουρα θα εντυπωσιαστείς από το πόσο ιδιαίτερο μπορεί να γίνει.

Περνώντας στο κυρίως αυτό που με κλειστά μάτια θα σου πρότεινα είναι η Kαπνιστή πάπια σχάρας με truffle miso sause. Εναλλακτικά, μπορείς να επιλέξεις το Short rib black angus.

Τέλος, δεν θα μπορούσε να μην γίνει μια αναφορά στην πολύ αξιόλογη λίστα των cocktail που έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κερκύρας και δημιουργεί η Μαίρη Ταλαιπώρου.

 

 

 

Info

Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ. 210 7239366

 

 

Θέλετε να μαθαίνετε τα πάντα για τα εστιατόρια της πόλης, καθώς και υπέροχες νέες συνταγές; Τότε κάντε like στη σελίδα μας αποκλειστικά για θέματα γεύσης, στο Facebook

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Το πιο gourmet βρώμικο της πόλης: Στο Κολωνάκι σερβίρουν hot dog, όπως δεν τα έχεις δοκιμάσει ποτέ ξανά!

 

 

Το νέο club της Αθήνας θυμίζει εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο και ανήκει στην Λίντσεϊ Λόχαν!

 

 

Η Cinderella επιστρέφει! Η αγαπημένη ντισκοτέκ του Κολωνακίου είναι και πάλι εδώ!

 

Πλατεία Μαβίλη: Η διαχρονική γοητεία του πιο… ενεργειακού spot της Αθήνας και τα πιο ιδιαίτερα στέκια του!

 

 

Επιστροφή στο Κολωνάκι: Το AthensMagazine.gr σας προτείνει τα 10 καλύτερα bar της αγαπημένης γειτονιάς!

 

 

Για ποτό στην Κηφισιά: To AthensMagazine.gr βρήκε και σας προτείνει 8 υπέροχα bar, που αξίζει να επισκεφθείτε!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου