ΑΡΧΙΚΗ SPORTS

Formula One: Τρομακτικό τροχαίο Χάμιλτον – Φερστάπεν, διεκόπη το Grand Prix και ολοκληρώθηκε με… θρίαμβο του πρώτου!

Formula One: Τρομακτικό τροχαίο Χάμιλτον – Φερστάπεν, διεκόπη το Grand Prix και ολοκληρώθηκε με… θρίαμβο του πρώτου!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η μάχη του Μαξ Φερστάπεν και του Λιούις Χάμιλτον για τον έλεγχο του αγώνα οδήγησε σε σφοδρή σύγκρουση, στον πρώτο γύρο του Grand Prix της Βρετανίας.

Οι δύο πιλότοι πάλεψαν για να πάρουν την πρωτοπορία, με αποτέλεσμα να έχουν επαφή που έστειλε τον Φερστάπεν στις μπαριέρες.

Ο αγώνας διεκόπη στον τρίτο γύρο και ο Φερστάπεν μεταφέρθηκε προληπτικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας.

Ο Σαρλ Λεκλέρ, που ήταν τρίτος ως εκείνο το σημείο, πέρασε μπροστά.

Θρίαμβος Χάμιλτον… σπίτι του με φοβερή ανατροπή, απειλεί τον Φερστάπεν!

Μετά από έναν αγώνα στο Σίλβερστοουν που έγινε της… μουρλής, ο Λιούις Χάμιλτον- αφού πέταξε εκτός τον Φερστάπεν- πήρε τη νίκη και έβαλε «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Δεύτερος ο εκπληκτικός Λεκλέρκ, τρίτος ο Μπότας.
Νύστα. Παρατεταμένη. Βλέφαρα βαριά, να ζυγίζει το καθένα από αυτά 1.5 τόνους, λες και έχεις δει Βουλή σε επανάληψη στις 03:44 τα ξημερώματα, ψήφιση ετήσιου προϋπολογισμού για τις κόλλες Α4 στα γραφεία των βουλευτών. Βαρεμάρα ατελείωτη, αέναη, από αυτές που σε κάνουν να θέλεις να τινάξεις (μεταφορικά πάντα) τα τετράτροχα μυαλά σου στον αέρα.

Αυτή ήταν η Φόρμουλα ένα τα τελευταία πολλά χρόνια, με την καθηλωτική κυριαρχία της Μερσέντες να χαροποιεί τους οπαδούς της μεν, να διώχνει μακριά τους φιλάθλους δε.

Ολ’ αυτά, όμως, μέχρι φέτος. Γιατί το 2021 είναι μια απλά καταπληκτική σεζόν που έχει τα πάντα- ακόμα και παλιά, καλή, «κωλοπαιδίστικη» συμπεριφορά των οδηγών που δημιουργεί ίντριγκες που τόσο μας είχαν λείψει.

Ολ’ αυτά, όμως, μέχρι φέτος. Γιατί το 2021 είναι μια απλά καταπληκτική σεζόν που έχει τα πάντα- ακόμα και παλιά, καλή, «κωλοπαιδίστικη» συμπεριφορά των οδηγών που δημιουργεί ίντριγκες που τόσο μας είχαν λείψει.

Και ο σημερινός αγώνας στο Σίλβερστοουν μας υπενθύμισε γιατί η Φ1 ήταν, είναι και θα είναι πάντα η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού: με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα o poleman Φερστάπεν έδωσε τρομερή μάχη με τον Χάμιλτον, κατάφερε να μείνει μ’ έναν μαγικό τρόπο μπροστά, όμως λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου οι δυο τους ακούμπησαν, με αποτέλεσμα ο Μαξ να καταλήξει με τρομακτική ταχύτητα στα προστατευτικά ελαστικά και να τελειώσει νωρίς-νωρίς ο αγώνας του.

Το grand prix διεκόπη άμεσα, με την κόκκινη σημαία να δίνει τη δυνατότητα στον Χάμιλτον να επισκευάσει το «πληγωμένο» μονοθέσιό του. Όταν ξαναμπήκαν στην πίστα για την επανεκκίνηση, 30 ολόκληρα λεπτά μετά, ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πληροφορήθηκε πως «έφαγε» ποινή 10 δευτερολέπτων, καθώς θεωρήθηκε υπαίτιος για το συμβάν με τον Φερστάπεν.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου