Μοναδικά βίντεο! Έτσι ήταν η Κρήτη πριν από 55 χρόνια! (VIDEOS)

Δείτε στο Athens Magazine δύο υπέροχα βίντεο με τοποθεσίες της Κρήτης και Κρητικούς όπως ήταν το 1961!
Οι εικόνες τραβήχτηκαν το 1961 από τον Αντώνη Σουκλάρη, ο οποίος ήρθε μαζί με μία ομάδα Κρητικών που ζούσαν στην Αμερική!
Στο πρώτο μέρος η περιήγηση ξεκινά από το Ρέθυμνο. Από το 2:20 μέχρι το 4:38 οι εικόνες είναι μέσα από την πόλη. Το πανό με το καλώς ήλθατε είναι στην Κουντουριώτη, ενώ βλέπουμε ακόμα τον δημοτικό κήπο.
Από το 4:46 – 9:25, οι σκηνές είναι από το Ηράκλειο. Μπορούμε να δούμε την πλατεία των Λιονταριών (5:12), την πλατεία Ελευθερίας (6:11), το κτίριο της νομαρχίας, τότε(6:00) και το ναό του Αγίου Μηνά (8:50). Το πρώτο μέρος τελειώνει με την επίσκεψη στον Άη Γιώργη Σεληνάρι, εκεί όπου αρχίζει το δεύτερο μέρος.
Στη συνέχει βλέπουμε την πλατεία της Νεάπολης, τη λίμνη του Αγίου Νικολάου με τη γέφυρα. Η περιήγηση στο Λασίθι συνεχίζεται με το Οροπέδιο και τους ανεμόμυλους. Ακολουθεί η Μονή Γκουβερνιώτισσας, πριν την επιστροφή στο Ηράκλειο.
Δείτε τα βίντεο στο Athens Magazine
Για περισσότερα νέα από επαρχία, κάντε κλικ εδώ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ






0 ΣΧΟΛΙΑ