ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός – Μυτιλήνη: Έλεγχος ανίχνευσης του ιού στο Νοσοκομείο του νησιού

Κορωνοϊός – Μυτιλήνη: Έλεγχος ανίχνευσης του ιού στο Νοσοκομείο του νησιού
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μοριακός έλεγχος θα πραγματοποιηθεί στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, με την μέθοδο realtime PCR ανίχνευσης του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής του ιδρύματος Γιώργος Καμπούρης.

Ο έλεγχος θα γίνει σε ειδικό χώρο του νοσοκομείου, για περιστατικά που ορίζονται ως ύποπτα κρούσματα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες συνθήκες βιοασφάλειας. Διενεργείται επίσης από εξειδικευμένο ιατρικό παραϊατρικό προσωπικό, και το αποτέλεσμα της εξέτασης είναι διαθέσιμο σε μία ώρα, ενώ την ίδια ώρα συζητιέται τι θα γίνει με τους ασθενείς που επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία.

Σύμφωνα με όσα είπε «η realtime PCR είναι μια ταχεία μέθοδος με υψηλή ειδικότητα και ευαισθησία». Όπως είπε «η εγκατάσταση της λειτουργίας αυτής με τη συμβολή του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και της προϊσταμένης του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Νοσοκομείου δίνει τη δυνατότητα στο Νοσοκομείο να είναι ένα από τα λίγα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας ανάλογου μεγέθους, που διαθέτει πλέον τη δυνατότητα της ανίχνευσης των δειγμάτων του κορωνοϊού εδώ στο νησί».

Σύμφωνα με το διοικητή του Νοσοκομείου «τα οφέλη τα οποία προκύπτουν είναι σημαντικά και περιλαμβάνουν, την άμεση διάγνωση πιθανών κρουσμάτων με αποτέλεσμα την μείωση χρόνου αναμονής λόγω της διαδικασίας αποστολής των δειγμάτων σε κέντρο αναφοράς στην Αθήνα. Η αποφυγή στρεσογόνου κατάστασης σε εξετασθέντες, συγγενείς και προσωπικό, ο περιορισμός χρήσης μέσων ατομικής προστασίας αλλά και γενικότερα η ορθολογική διαχείριση και εξοικονόμηση πόρων αποτελούν μόνο μερικά από τα θετικά σημεία λειτουργίας μοριακού ελέγχου ανίχνευσης της COVID -19 στο ακριτικό μας νοσοκομείο».

Η γρήγορη διάγνωση του ιού θεωρείται σημαντικός παράγοντας για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου και την προστασία της Δημόσιας Υγείας «που αποτελούν αδιαπραγμάτευτο στόχο μας» τονίζει ο κ. Καμπούρης.

Ο κύβος ερρίφθη: Με αυτή τη σειρά θα αρθούν τα μέτρα περιορισμού

Φαίνεται πως… ο κύβος ερρίφθη από την Κυβέρνηση για το πώς θα αρθούν τα μέτρα περιορισμού, ώστε η χώρα να επιστρέψει στην κανονικότητα μετά τον κορωνοϊό.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ενημέρωσε τους πολιτικούς συντάκτες για το πώς θα προχωρήσουμε στις διάφορες φάσεις άρσης των μέτρων, αναφερόμενος κυρίως στα καταστήματα. Ο ίδιος, παράλληλα, εξήγησε το τι θα γίνει το 3ήμερο της Πρωτομαγιάς.

«Αρχικά, θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού. Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους οι βαθμίδες της εκπαίδευσης», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού. Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας της λειτουργίας τους και για το ποίμνιο», διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, «θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά δωδεκάμηνης διάρκειας και αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών και τα εποχιακά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, η φιλοσοφία και οι διαδοχικές φάσεις του σχεδίου μετάβασης στη νέα κανονικότητα θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα απευθυνθεί στους πολίτες αύριο, Τρίτη, στις 18.00 το απόγευμα και θα ακολουθήσει αναλυτική παρουσίαση του σχεδίου από τους συναρμόδιους υπουργούς.

Η πορεία αυτή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά, συγκροτημένα. Μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου, συνέχισε ο κ. Πέτσας, «το συγκροτημένο σχέδιο της κυβέρνησης θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε επιμέρους στοχευμένες φάσεις διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Ο κανόνας θα είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου