ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Μονεμβασιά!

Ισχυρή σεισμική δόνηση ταρακούνησε την Μονεμβασιά!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σεισμός μεγέθους 4,7 Ρίχτερ σύμφωνα με την αυτόματη, προκαταρκτική λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου σημειώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό το εστιακό βάθος του σεισμού είναι στα 5 χιλιόμετρα, ενώ το επίκεντρο του βρίσκεται 14 χιλιόμετρα νότια της Μονεμβασιάς.

Να σημειωθεί πως ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αττική, με πολλούς κατοίκους της πρωτεύουσας να το αναφέρουν και στα social media.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Πέμπτη 17 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο;

Ο Ευθύμιος Λέκκας στο enikos.gr για τον σεισμό στη Μονεμβασιά

«Επρόκειτο για έναν επιφανειακό σεισμό πάνω στο τόξο», ήταν το σχόλιο του πρόεδρου του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), καθηγητή Ευθύμιου Λέκκα στο enikos.gr για τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ που ταρακούνησε πριν από λίγο τη Μονεμβασιά και έγινε αισθητός και στην Αττική.
«Έγινε αισθητός και στην Αττική», είπε ακόμη ο κ. Λέκκας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα, Πέμπτη 17 Μαΐου;

Νέα σεισμική δόνηση στη Μονεμβασιά

Νέα σεισμική δόνηση μετά τα 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησε πριν από λίγο τη Μονεμβασιά.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η δόνηση σημειώθηκε στη 1.41 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Ήταν μεγέθους 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 17 χιλιόμετρα νότια της Μονεμβασιάς.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου