ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμιο σοκ: Τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών με πάνω από 100 νεκρούς!

Παγκόσμιο σοκ: Τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών με πάνω από 100 νεκρούς!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Αιφνιδιαστική επίθεση που εξαπέλυσαν Τζιχαντιστές εναντίον Αστυνομικών στη Νιγηρία είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν σχεδόν 100 στρατιωτικοί την Κυριακή, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις την Πέμπτη, που απέδωσαν την ενέργεια στο Ισλαμικό Κράτος στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ), μια φράξια της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ.

Ο απολογισμός αυτός σημαίνει πως η επίθεση ήταν μια από τις πιο πολύνεκρες αφότου ο Μουχαμαντού Μπουχάρι εξελέγη πρόεδρος το 2015 και εντείνει την πίεση με την οποία είναι αντιμέτωπος ενόψει των εκλογών του Φεβρουαρίου, πολύ περισσότερο διότι έχει κηρύξει τη νίκη της Νιγηρίας επί των τζιχαντιστών, η εξέγερση των οποίων είχε ξεσπάσει πριν από εννέα χρόνια!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ώρες τρόμου στον Σκλαβενίτη!

Οι αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον βάσης του στρατού που βρίσκεται στο χωριό Μετέλε, στη βορειοανατολική Πολιτεία Μπόρνο, επίκεντρο της εξέγερσης της Μπόκο Χαράμ και του ΙΚΔΑ, φράξιας που αποσπάστηκε από αυτήν.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι. Ένας στρατιώτης είπε ότι κι άλλοι συνάδελφοί του σκοτώθηκαν την Τρίτη, όταν, στην προσπάθειά τους να ανασύρουν τα πτώματα των ανδρών που χάθηκαν στην αρχική επίθεση, έπεσαν σε ενέδρα!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε η βόμβα: Η Τατιάνα Στεφανίδου στο κορυφαίο ριάλιτι του ΣΚΑΙ!

Η Γερουσία της Νιγηρίας, στην οποία την πλειοψηφία έχει το Λαϊκό Δημοκρατικό Κόμμα (People`s Democratic Party, PDP), διέκοψε τη συνεδρίασή της την Πέμπτη, για να τιμήσει τους 44, όπως ανέφερε, πεσόντες στρατιωτικούς στην επίθεση στο Μετέλε. Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης για την προεδρία Ατίκου Αμπουμπακάρ, που θεωρείται ο σημαντικότερος αντίπαλος του Μπουχάρι, προέτρεψε την κυβέρνηση να στηρίξει τις οικογένειες των πεσόντων. Οι τζιχαντιστές έχουν σκοτώσει εκατοντάδες στρατιωτικούς στην περιοχή αυτή τους τελευταίους μήνες!

Εξάλλου, Περίπου 50 υλοτόμοι απήχθησαν Περίπου πενήντα χωρικοί, που είχαν πάει να κόψουν ξύλα για θέρμανση κοντά στα σύνορα της Νιγηρίας με το Καμερούν, απήχθησαν από φερόμενα ως μέλη της Μπόκο Χαράμ το Σαββατοκύριακο, δήλωσαν εξάλλου την Πέμπτη πηγές προσκείμενες στα σώματα ασφαλείας και σε παραστρατιωτικές ομάδες.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου