«Έρχεται ψύχρα στην χώρα που θα κρατήσει μέχρι…» – Έκτακτη προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί μέσω ΕΡΤ για τον καιρό, αναφέροντας πως θα έρθει ψύχρα στις επόμενες ημέρες, κρατώντας για 24-36 ώρες.
Ο έμπειρος μετεωρολόγος ανέλυσε τις θερμοκρασίες-ρεκόρ των προηγούμενων ημερών, ιδιαίτερα στα νότια της χώρας, ενώ επεσήμανε πως ο καύσωνας υποχωρεί, με τον υδράργυρο να πέφτει κατά 2-3 βαθμούς καθημερινά στην Αττική, ενώ ο Κλέαρχος Μαρουσάκης μίλησε μέχρι και για χαλάζι.
Την Πέμπτη (21/5), όμως, θα υπάρξουν μπόρες και καταιγίδες και σε πολλά τμήματα της χώρας θα ψυχράνει, αλλά αυτό δε θα κρατήσει για πολύ, με τον καιρό να βελτιώνεται το Σαββατοκύριακο (23-24/8).
Δείτε το βίντεο με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου στο Athensmagazine.gr:
Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας απο την Πέμπτη με βροχές
Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, μετά από αυτό το σπάνιο «κύμα» καύσωνα, με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Mετά τα 40ρια, θα επιστρέψουμε σε θερμοκρασίες έως και 15 μονάδες πιο χαμηλά.
Αναλυτικά, για την Πέμπτη προβλέπονται:
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία και μετά το μεσημέρι στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες και αργότερα στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα κεντρικά και τα βόρεια, το βράδυ όμως στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.
Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια, από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, βαθμιαία 4 με 6 και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Με την μεταβολή καιρού, οι θερμοκρασία θα επιστρέψει σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή μετά την απότομη άνοδο που άγγιξε μέχρι και τους 40 βαθμούς.
Καιρός: Στους 35 βαθμούς το θερμόμετρο σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση
Καλοκαιρινός θα είναι ο καιρός σήμερα, καθώς το θερμόμετρο θα φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου. Μάλιστα, αναμένεται μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο και θα φτάσει ως τους 35 βαθμούς στη χώρα. Από αύριο η άνοδος θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και θα φτάσει σε ορισμένες περιοχές ως και τους 40 βαθμούς Κελσίου, όπως τόνισε και ο Τάσος Αρνιακός. Συγκεκριμένα, για σήμερα ο καιρός θα είναι αίθριος και αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
Παράλληλα, οι νότιοι άνεμοι ευνοούν την μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Οι άνεμοι θα πνέουν, στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Αναλυτική πρόγνωση για 14/05:
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4, από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Από το απόγευμα αραιές νεφώσεις στα βόρεια. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις. Άνεμοι: Ασθενείς και από το μεσημέρι νότιοι έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
0 ΣΧΟΛΙΑ