ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Επίθεση με 15 νεκρούς!

Μακελειό στην Ταϊλάνδη: Επίθεση με 15 νεκρούς!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

15 τουλάχιστον μέλη ομάδας αυτοάμυνας σε ένα χωριό της Ταϊλάνδης έχασαν τη ζωή τους και άλλα τέσσερα τραυματίστηκαν μετά από επίθεση ενόπλων. 

Τρόμος! Πυθώνας δάγκωσε άντρα σε επίμαχο σημείο όταν πήγε τουαλέτα! (Photos)

Οι δράστες της επίθεσης, που εξαπολύθηκε στην επαρχία Γιάλα, χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα και εκρηκτικά, ενώ σκόρπισαν καρφιά στους δρόμους για να καθυστερήσουν τους πιθανούς διώκτες τους, αργά το βράδυ χθες Τρίτη. Οι αρχές κάνουν λόγο για τη σοβαρότερη επίθεση ενόπλων των τελευταίων ετών.

«Πιθανότατα πρόκειται για ενέργεια ανταρτών», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο συνταγματάρχης Πραμότ Προμ-ιν, αξιωματικός των ισχυρών δυνάμεων που είναι ανεπτυγμένες στην περιοχή. «Αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες επιθέσεις που έχουν γίνει πρόσφατα», πρόσθεσε.

Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια, στην εξέγερση και στις επιχειρήσεις για την καταστολή των αυτονομιστών μαλαίων μουσουλμάνων στις επαρχίες Γιάλα, Πατάνι και Ναρατιβάτ εναντίον του Κράτους της Ταϊλάνδης, όπου η μεγάλη πλειονότητα των κατοίκων είναι βουδιστές, έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 7.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο του Βαθέος Νότου (Deep South Watch), μη κυβερνητική οργάνωση που καταγράφει στοιχεία για τη σύρραξη.

Δεν υπήρξε ανάληψη της ευθύνης, όπως συμβαίνει συχνά στον λεγόμενο «βαθύ νότο» της Ταϊλάνδης.

Η Γιάλα, η Πατάνι και η Ναρατιβάτ αποτελούσαν τμήμα ανεξάρτητου σουλτανάτου μαλαίων μουσουλμάνων πριν προσαρτηθούν στο βασίλειο της Ταϊλάνδης, το 1909. Στην περιοχή δρουν οργανώσεις ανταρτών που επιδιώκουν την εγκαθίδρυση ανεξάρτητου Κράτους.

Συναγερμός στο Χονγκ Κονγκ: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο!

Επίθεση με μαχαίρι σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με πληροφορίες τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκανΣυναγερμός στον Άγιο Παντελεήμονα: Άνδρας έβγαλε μαχαίρι και απειλούσε τη γυναίκα και τα παιδιά του!

Ο δράστης φαίνεται πως ακινητοποιήθηκε από παρευρισκόμενους στο εμπορικό κέντρο. Στοιχεία όσον αφορά την ταυτότητά του, δεν έχουν δοθεί προς το παρόν στη δημοσιότητα. Χαμός στην Κάλυμνο: Άνδρας επιτέθηκε σε αστυνομικούς με μαχαίρι!

Μάλιστα, ένας από τους τραυματίες πιθανώς να είναι περιφερειακός σύμβουλος, σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου.

Τραγωδία: Άνδρας σκότωσε 8 μαθητές με μαχαίρι!

Οκτώ μαθητές στην Κίνα σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν μετά από επίθεση που δέχτηκαν από έναν άνδρα με μαχαίρι, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές. Σοκ: Μητέρα σκότωσε το παιδί της επειδή δεν είχε να το ταΐσει! (photos-video)

Το περιστατικό σημειώθηκε με την έναρξη των μαθημάτων στο χωριό Τσαογιάνγκπο της επαρχίας Χουμπέι, διευκρίνισε η δημαρχία της πόλης Ενσί, όπου βρίσκεται το χωριό. Ένας 40χρονος άνδρας, ανύπανδρος, που κατάγεται από το χωριό αυτό, συνελήφθη σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι πρώτες πληροφορίες, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν στη συνέχεια, ανέφεραν ότι οι μαθητές δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρι. Οι επιθέσεις με μαχαίρι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην Κίνα, όπου η οπλοκατοχή ελέγχεται πολύ αυστηρά. Ρόδος: Σκότωσε τη μητέρα του και τώρα διεκδικεί την κληρονομιά!

Τον Απρίλιο του 2018 ένας 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 9 φοιτητές στην επαρχία Σαανσί στη βόρεια Κίνα. Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου εκτελέστηκε. Είχε δηλώσει στους ερευνητές ότι ως φοιτητής του ίδιου εκπαιδευτικού ιδρύματος δεχόταν κοροϊδίες.

Τον Ιανουάριο του 2017, ένας άνδρας οπλισμένος με ένα κουζινομάχαιρο τραυμάτισε 11 παιδιά σε ένα νηπιαγωγείο στην αυτόνομη περιοχή Γκουανξί, στη νότια Κίνα.

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου