Eurobasket: Η δαιμονισμένη Σερβία διέλυσε την Ιταλία και μας στέλνει… Ισπανία στην οκτάδα!

Το εκκωφαντικό ρεσιτάλ της Σερβίας στο φετινό Ευρωμπάσκετ συνεχίζεται.
Με μαέστρο τον Τεόντοσιτς, οι πλάβι έστησαν νέο πάρτι απέναντι στην Ιταλία (101-82) και κάνοντας το 5×5, τερμάτισαν στην κορυφή του ομίλου τους, κάτι που σημαίνει πως η Εθνική (εξίσου πρώτη) μπορεί να τους συναντήσει μόνο στον… τελικό του θεσμού.
Η σκουάντρα ατζούρα από την άλλη θα τερματίσει είτε δεύτερη, είτε τρίτη, ανάλογα με τα άλλα δύο ματς του ομίλου (Γερμανία-Ισπανία και Ισλανδία-Τουρκία). Υπενθυμίζεται πως ο δεύτερος αυτού του γκρουπ θα είναι ο αντίπαλος της επίσημης αγαπημένης στα προημιτελικά (πρώτα ο… Θεός).
Η Ισπανία θα είναι δεύτερη αν νικήσει τη Γερμανία και η Τουρκία νικήσει την Ισλανδία. Η Τουρκία θα είναι δεύτερη αν νικήσει την Ισλανδία και η Γερμανία νικήσει την Ισπανία. Η Ιταλία θα είναι δεύτερη αν κερδίσει η Ισλανδία την Τουρκία, ό,τι κι αν γίνει στο Ισπανία-Γερμανία.
Εκπληκτικός ο Τεόντοσιτς με 26 πόντους κι 8 ασίστ, σταθερή αξία ο Ραντούλιτσα που τελείωσε άψογα τις φάσεις, προσθέτοντας 14 πόντους (5ρ.), 19 είχε ο «καυτός» Μπιέλιτσα (8/10 σουτ), ενώ πολύ θετικός ο Κούζμιτς με 7 πόντους και 4 «σκουπίδια» σε 14’. Για τους ηττημένους 19 είχε ο Τζεντίλε και 17 ο Μπαρνιάνι, με την απουσία του Μπελινέλι να είναι εμφανής στο επιθετικό κομμάτι. Ο Χάκετ έβαλε 3 πόντους (1/2 προσπάθειες) και είχε επιπλέον 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος.
Τα δεκάλεπτα: 25-19, 48-40, 74-59, 101-82
ΣΕΡΒΙΑ: Τεόντοσιτς 26(4), Κούζμιτς 7, Μπογκντάνοβιτς 10(2), Μπιέλιτσα 19(1), Μάρκοβιτς 5(1), Κάλινιτς 5(1), Νέντοβιτς 7(1), Μιλοσάβλιεβιτς, Ραντούλιτσα 14, Ερτσεγκ 8(2), Μιλουτίνοφ.
ΙΤΑΛΙΑ: ΝτελαΒάλε 3(1), Αραντόρι 10, Τζεντίλε 19(1), Γκαλινάρι 14(2), Μπαρνιάνι 17(1), Κουζίν, Μέλι 3(1), Τσιντσιαρίνι 11(1), Χάκετ 3(1), Πολονάρα 2.
Πηγή: sport-fm.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ