ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καιρός: Κεραυνοί, καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Πέμπτη!

Καιρός: Κεραυνοί, καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Πέμπτη!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η ΕΜΥ έχει προειδοποιήσει τους πολίτες με έκτακτο δελτίο καιρού αλλά πως θα κυμανθεί ο καιρός μέχρι την Πέμπτη; Ας δούμε τον καιρό σήμερα μέχρι την Πέμπτη που θα υπάρξουν  έντονα καιρικά φαινόμενα με κεραυνούς, καταιγίδες και χαλάζι!

Ένα ισχυρό βαρομετρικό, με κύρια χαρακτηριστικά τις καταιγίδες, ακόμη και το χαλάζι και τον μεγάλο αριθμό κεραυνών, έχει αρχίσει να επηρεάζει ήδη την ελληνική επικράτεια, μετά το πέρασμά του από την Ιταλία και τη Μεσόγειο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συστήματος «Ζευς» για τον καιρό, την Κυριακή μόνο έπεσαν πάνω από 10.000 κεραυνοί στην Ιταλία και τη Μεσόγειο.

Το ισχυρό καιρικό φαινόμενο θα παραμείνει στην περιοχή της Ελλάδας έως και την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή, τα φαινόμενα θα αρχίσουν σταδιακά να υποχωρούν. Δείτε την πρόβλεψη της εβδομάδας σύμφωνα με τα στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Πιο αναλυτικά ο καιρός της Δευτέρας:

Τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 αναμένονται νεφώσεις και βροχές στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και το Βόρειο Αιγαίο. Καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως στην Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και το Ιόνιο.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη από 14 έως 23, στα δυτικά ηπειρωτικά από 13 έως 24, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 19, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 23 και την Κρήτη από 13 έως 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα γίνουν ανατολικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν και τα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους, ενώ υπάρχει μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους και μικρή πιθανότητα καταιγίδας από το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και πρόσκαιρα 5 μποφόρ, σταδιακά όμως θα στραφούν σε βόρειους 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Έκτακτο δελτίο καιρού: Με βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσει η εβδομάδα!

Ο καιρός δεν θα μας κάνει φέτος την χάρη να σταθεροποιηθεί και να έχουμε άνοδο της θερμοκρασίας! Η ΕΜΥ προειδοποιεί τους πολίτες για την νέα επιδείνωση του καιρού! Με βροχές και καταιγίδες θα ξεκινήσει η εβδομάδα!

Ηδη, η ΕΜΥ έχει εκδηλώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, θα έχουμε κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, τη δυτική και γρήγορα την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Ο καιρός αναλυτικά!

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές, κυρίως στα δυτικά. Στην ανατολική

Μακεδονία και τη Θράκη αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 εως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τοπικά στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι τοπικά ισχυρές αρχικά στην Πελοπόννησο, μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία και τις Σποράδες και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι στις Κυκλάδες, όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: Νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 23 και στη βόρεια Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με τοπικές βροχές στα βόρεια.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από τη νύχτα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα τοπικά ισχυρές.

Ανεμοι: Nοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα είναι ισχυρές.

Ανεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου