ΡΕΤΡΟ: ομορφιά…πολύ πριν το μπότοξ και το λέιζερ – Ποιες ήταν οι πιο… αποτελεσματικές τεχνικές;;; (PHOTOS)

Σίγουρα μετά από κάθε αποτρίχωση ή οποιοδήποτε σκληρό και βάρβαρο beaute που αποφασίζεις μόνη σου να κάνεις στον εαυτό σου για να λάμψεις περισσότερο, αναθεματίζεις την ώρα και την στιγμή που γεννήθηκες γυναίκα και βρίζεις την καταραμένη τούτη κοινωνία που σε θέλει αψεγάδιαστη. Δεν φταίει η κοινωνία, αυτό το πράγμα είναι στη φύση της γυναίκας! Δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία! Ρίξε μια ματιά στις τεχνικές που είχαν οι παλιές κοκέτες για να διορθώσουν τις ατέλειες τους και σκέψου πόσο τυχερή είσαι που ζεις τώρα που όλα αυτά είναι εξελιγμένα και όχι σαν βασανιστήρια σε ταινίες θρίλερ.
Αυτό είναι το πιο light που θα συναντήσεις εδώ! Μια μάσκα αντιμετώπισης του hangover!! Γέμιζαν τα πλαστικά παγάκια που υπήρχαν πάνω στη μάσκα με νερό, την έβαζαν στο ψυγείο και μόλις το νερό πάγωνε την φορούσαν για να συνέλθουν απο την χθεσινή κραιπάλη και για να αναζωογονηθεί το πρόσωπο τους. Αν έκανε πραγματικά δουλειά θέλω κι εγώ τούτη την άγια μάσκα.
Μηχάνημα αναρρόφησης από την δεκαετία του τριάντα που έταζε λείο δέρμα στο πρόσωπο με την βοήθεια του γυαλιού που είχε στις άκρες του! Κάτι σαν σκούπα ανεπιθύμητων στιγμάτων δηλαδή.
Αν την δεκαετία του σαράντα ήθελε κάποια κυρία να χάσει τα περιττά παχάκια απο τα γοφά το μόνο που είχε να κάνει ήταν να πάει σε ένα σαλόνι ομορφιάς, να κάτσει σε μια καθόλου χαριτωμένη καρέκλα και να αφήσει τα μεταλλικά ρολά να της κάνουν μασάζ στα πόδια μέχρι να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα! Η μαντάμ στην φωτογραφία δεν υπάρχει περίπτωση να μην πονάει έστω και λίγο. Το παίζει cool για τη φωτογραφία!
Με αυτά στιλάτα γυαλιά μπορούσες να είσαι ή η γυναίκα πιγκουίνος ή μια ευτυχισμένη γυναίκα που η μύτη της δεν θα καιγόταν ποτέ από τον ήλιο γιατί την προστάτευε ένα διακριτικό μαύρο πλαστικό ράμφος!
Με λίγα βρουμ βρουμ την ημέρα αυτό το μηχάνημα που είχε ως όπλο του κατά του βάρους τις δονήσεις έταζε την δεκαετία του είκοσι να εξαφανίσει περιττά κιλά απο περιφέρεια, μπούτια και ώμους. Μετά από πολλά χρόνια το είδαμε να κυκλοφορεί ξανά στο λατρεμένο μας telemarketing!
Λαιμός και πόδια ενώνονται με έναν μεταλλικό ιμάντα και γίνονται ένα. Αυτό το μηχάνημα ή γυμνάζει κοιλιακούς ή σε πάει σε πιο s&m καταστάσεις και γυμνάζει όλο το σώμα..
Τα γλυκά λακκάκια στα μάγουλα δεν έχουν την τύχη να τα έχουν όλα τα γυναικεία πρόσωπα. Όσες όμως ήταν έτοιμες το 1936 να κάνουν πολλά για να τα αποκτήσουν έπρεπε κάθε βράδυ να φορούν στον ύπνο τους μια μάσκα από σύρμα που τους πίεζε τα μάγουλα στο ίδιο σημείο και σε λίγο καιρό τους δημιουργούσε τα επιθυμητά λακκάκια!
Όσες κυρίες δεν προλάβαιναν να πάνε μια χαλαρή βόλτα στην εξοχή και να χαλαρώσουν ώστε να λάμψουν το πετύχαιναν με αυτή την κουκούλα! Την φορούσαν, τους μείωναν την ατμοσφαιρική πίεση γύρω απο το κεφάλι και αν όλα πήγαιναν καλά και το κεφάλι τους ήταν ακόμα στη θέση του όταν τους έβγαζαν την κουκούλα το πρόσωπό τους είχε μια ζωντάνια και ηρεμία σαν να πήγαν στο βουνό να μαζέψουν χαρούμενες λουλούδια πριν τη δουλειά.
Η κουκούλα PacMan εκτός από ιδανική για να τρομάξεις την πεθερά σου και να γελάς μια εβδομάδα, με τη βοήθεια του ρεύματος και της θερμότητας βοηθούσε την κυκλοφορία του αίματος στο κεφάλι και έτσι το δέρμα έδειχνε πιο φρέσκο! Λογικά ο στούφος θα ήταν τραγικός εκεί μέσα.
Φαντάσου γύρω στις 30 ενσύρματες μασιές κάθε πρωί τυλιγμένες στα μαλλιά σου να σου καίνε το κεφάλι για να αποκτήσεις τις πιο σούπερ μπούκλες. Κι όμως για κάποιες γυναίκες αυτό ήταν καθημερινότητα! Από επιλογή βέβαια!
Όποια κυρία την δεκαετία του τριάντα ήθελε να εξαφανίσει τις φακίδες της έπρεπε να κάτσει σε αυτό το μηχάνημα. Της έκλειναν τα μάτια, της βούλωναν τα ρουθούνια και μπορούσε να αναπνέει μόνο από έναν σωλήνα γιατί ο καθαρισμός του προσώπου γινόταν με διοξείδιο του άνθρακα! Επικίνδυνες αποστολές ομορφιάς.
Μέχρι να έρθει το αντηλιακό στον κόσμο αυτό και να μας σώσει όσες αγαπούσαν τις βουτιές έπρεπε να κάνουν κάτι για να προστατευτούν από την ήλιο. Έτσι την δεκαετία του σαράντα βρήκαν πολύ λογικό και δροσερό να κυκλοφορούν στις πισίνες με μια κάπα και από πάνω μια κουκούλα με ενσωματωμένα γυαλιά ηλίου για να μην καούν από τον ήλιο! Τουλάχιστον ήταν πουά.
πηγή: marymary.gr






0 ΣΧΟΛΙΑ