ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θρίλερ με το Eurogroup – Τί θα συμβεί τελικά την Πέμπτη;

Θρίλερ με το Eurogroup – Τί θα συμβεί τελικά την Πέμπτη;
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σε νέες περιπέτειες οδηγείται η χώρα, μετά το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. Mαταιώθηκε οριστικά, η συνεδρίαση του έκτακτου Eurogroup την Μ. Πέμπτη. 

Η διαπραγμάτευση μεταξύ Αθήνας-δανειστών διεκόπη το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης, χωρίς αποτέλεσμα – γεγονός που επιτείνει την ανησυχία στην κυβέρνηση.

Η συνάντηση κράτησε μόλις μισή ώρα και σύμφωνα με πληροφορίες, το κουαρτέτο αποφάσισε να αποτανθεί στους Θεσμούς, πριν αποφασιστεί το αν θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση για τα επιπλέον, προληπτικά μέτρα.

Οι κ.κ. Χουλιαράκης, Καλογήρου και Τζανακόπουλος είχαν σπεύσει εκ μέρους του Πρωθυπουργού στο Χίλτον προκειμένου να βρεθεί λύση. «Εμείς επαναλάβαμε την πρότασή μας για τον μηχανισμό. Η άλλη πλευρά μας άκουσε και έκανε ερωτήσεις» είπαν εξερχόμενοι στους δημοσιογράφους.

«Δεν ξέρω αν θα γίνει Eurogroup. Εμείς δώσαμε τις προτάσεις μας για τα 3,6 και το ΔΝΤ ανθίσταται. Θα συσκεφθούν μεταξύ τους και θα μιλήσουν και με τους προϊσταμένους τους. Αύριο πάλι…» είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός Οικονομικών πάντως, την ίδια ώρα, έκανε σειρά τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ομολόγους του σε μια προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι απόψε αναμένεται να υπάρξει τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Θεσμών, με τη συμμετοχή του Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπου θα συζητηθεί αν υπάρχει επαρκής πρόοδος, προκειμένου να ανάψει το «πράσινο φως» για το Eurogroup της Πέμπτης.

Υψηλόβαθμο κυβερνητικό στέλεχος εξέφραζε πάντως την αισιοδοξία τους ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει με ολοκλήρωση της αξιολόγησης χωρίς νομοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων αλλά με υιοθέτηση του μηχανισμού αυτόματης περικοπής δαπανών. Επέρριπτε πάλι την ευθύνη στο ΔΝΤ υποστηρίζοντας πως «είναι εκείνο το τμήμα των θεσμών που μπλοκάρει τη συμφωνία». Τόνισε ωστόσο ότι «δεν θα κυλήσουμε σε αδιέξοδο».

Το ίδιο στέλεχος ισχυρίζονταν πως «είναι η πρώτη φορά που η στήριξη από τους άλλους τρεις θεσμούς είναι καθολική».

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

Στον αέρα ξανά η χώρα – Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις

 

 

Ψηφίσθηκε επί της Αρχής το Ασφαλιστικό – Τί συμβαίνει όμως με τους φορείς που ζητούν την απόσυρσή του;

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου