Σασπένς, αγωνία και μια απαγωγή: Ένα θρίλερ στη λεωφόρο Συγγρού, ανήμερα των Χριστουγέννων

Εμπνευσμένοι από το pulp μυθιστόρημα του Εντ Μακ Μπέιν, Λύτρα για τον Βασιλιά (King’s Ransom), ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη αναβιώνουν τη φουτουριστική φαντασμαγορία του Τόκυο μιας άλλης εποχής, στήνοντας επί σκηνής ένα αγωνιώδες ανθρωποκυνηγητό. Τροφοδοτούν το μπλέντερ της παραστατικής τους ονειροβασίας με ψήγματα από το σινεμά και την τέχνη της installation, συναυλιακά και ζογκλερικά τρικ, fashion και τηλεοπτικά τεχνάσματα. H Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μεταμορφώνεται τόπο εγκλήματος για ένα συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ που απηχεί την αισθητική της trash novel πάνω στη βία και τους ψυχολογικούς κραδασμούς ενός αστικού δράματος χαρακτήρων.
Πέντε χρόνια μετά τη Χώρα προέλευσης και δύο χρόνια μετά τη διεθνών διακρίσεων Έκρηξη (A Blast) –δύο κινηματογραφικές ανατομίες της ελληνικής χαοτικής πραγματικότητας– ο Σύλλας Τζουμέρκας και η Γιούλα Μπούνταλη επανακάμπτουν στο θέατρο και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να εικονοποιήσουν τον αέναο κύκλο ανατροπών που περιγράφει το τρίπτυχο «πλούσιος – μεσοαστός – φτωχός».
Η παραβολή του Μακ Μπέιν πάνω στους συσχετισμούς των κοινωνικών τάξεων προσφέρει στους δύο δημιουργούς το έναυσμα για να μιλήσουν «με πολύ χιούμορ, ανθρωπιά και παρρησία για το πώς ζούμε μαζί στις πόλεις μας, πώς οι τρεις διαφορετικές τάξεις είναι κοντά, είναι τυφλές, ζηλεύουν παράφορα η μία την άλλη, είναι παραλυμένες ή γεμάτες δόντια έτοιμα να δαγκώσουν απ’ το φόβο και την αγωνία. Αλλά και για κάτι άλλο, πιο πολύτιμο: Ότι κάτω απ’ όλα αυτά, στο κέντρο της καρδιάς του καθενός μας, υπάρχει και κάτι άλλο, βαθιά ελεύθερο, πολύ πεισματωμένο και έτοιμο να ζήσει και να αιφνιδιάσει. Κάτι, μάλλον, καλό.»
Συμμετέχουν:
οι μικροί Ίσα Μανσούρι και Τζουντ Στέφεν Λόπεζ, η Ευγενία Δελιαλή, η Κατερίνα Κατάκη και η Κάλλη Μαυρομάτη, καθώς και 10 ακόμη ηθοποιοί και σπουδαστές.
Κανονικό: 25 €
Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 20 €
Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 18 €
ΑΜΕΑ* & Άνεργοι: 5 €
Συνοδοί: 10 €
20:30
ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
Θέλετε να μαθαίνετε οτιδήποτε παίζει στην πόλη; Τότε κάντε like στη νέα μας σελίδα στο Facebook, City Guide by AthensMagazine.gr
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Τα ομορφότερα δωρεάν πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα τον Δεκέμβριο του 2016!
0 ΣΧΟΛΙΑ