Απαγωγή 10χρονης Μαρκέλλας: Ο αδερφός της διεκδικεί την επιμέλεια

Λίγο μετά της 10 το πρωί, έφτασε στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο αδερφός της Μαρκέλλας για να υποβάλει αίτημα στην εισαγγελέα ανηλίκων, διεκδικώντας την επιμέλεια της μικρής.
Η μικρή από τη μέρα που εντοπίστηκε νοσηλεύεται (μακριά από τα συγγενικά της πρόσωπα) στην Παιδιατρική Κλινική του “Ιπποκράτειου’, ενώ μάλιστα πριν από λίγο έγινε γνωστό, ότι βρέθηκαν στον οργανισμό της ανήλικης ναρκωτικές ουσίες.
Όπως δήλωσε η δικηγόρος του αδελφού της 10χρονης, υπήρχε ακρόαση από την εισαγγελέα ανήλικων που συνοδεύτηκε από μεγάλη συζήτηση και ετοιμάζεται αίτηση για την επιμέλεια της μικρής σε περίπτωση που δεν κριθεί κατάλληλο το περιβάλλον της μητέρας.
Συγκεκριμένα είπε: “θα γίνει έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον. Προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς”. Επιπλέον, η δικηγόρος πρόσθεσε πως “ζητήσαμε άδεια να την επισκεφτούμε στο Ιπποκράτειο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν.
Πρωταρχικός μας στόχος είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση, και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας”, ανέφερε.
Τι ανέφερε ο αδερφός της;
Ο 26χρονος αδερφός, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έκανε ό,τι μπορούσε για τον εντοπισμό της αδερφής του, χθες (15/06) προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την επιμέλεια της Μαρκέλλας στο Mega.
“Από την πρώτη στιγμή τα αδέρφια και η οικογένεια είναι δίπλα στη Μαρκέλλα. Τρέχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις οργανώσεις, και το Χαμόγελο του Παιδιού, που βοηθούν. Απλά θέλω να κάνω ένα ερώτημα: Πώς γίνεται κάποιος να κρίνει ποιο είναι το σωστό για την αδερφή μου; Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος είναι αυτός που θα κρίνει αυτή την κατάσταση. Υπάρχω και εγώ και η αδερφή μου που μπορούμε να πάρουμε την επιμέλεια. Αν δεν εξεταστούμε, έχουμε δουλειά, έχουμε σπίτι, ποιος θα το κρίνει;”, δήλωσε.
“Λογικά το οικογενειακό περιβάλλον δεν θα κριθεί εντάξει. Οπότε θα οδηγηθούμε σε άλλες διαδικασίες. Εγώ δεν μένω με την μητέρα μου, μένω αλλού, κοντά στην περιοχή. Πηγαίνω κανονικά στο σπίτι, παίρνω τα αδέρφια μου. Το ότι δεν μένω στο σπίτι, δε σημαίνει κάτι”, πρόσθεσε ο ίδιος.
“Όποιος είναι ο υπεύθυνος να το πληρώσει. Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος, ούτε αν είναι συγγενής μου, ούτε τίποτα. Η αδερφή μου έχει περάσει μαρτύρια, και ακόμα περνάει. Δεν έχει έρθει στο σπίτι της, δεν την έχω δει. Εγώ θέλω να γυρίσει στο σπίτι. Αν δεν είναι το οικογενειακό περιβάλλον, θα την πάρω εγώ στο σπίτι μου. Υπάρχουν άνθρωποι που θα την μεγαλώσουν καλύτερα από ένα ίδρυμα”, συνέχισε ο αδερφός.






0 ΣΧΟΛΙΑ