Επίθεση με βιτριόλι: Ώρα να μιλήσουν οι γιατροί της Ιωάννας – Οι μάρτυρες-«κλειδί» για την υπόθεση

Συνεχίζεται σήμερα (5/10) στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της 36χρονης Έφης για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, με τους γιατρούς της άτυχης κοπέλας να μιλούν.
Στο βήμα του μάρτυρα θα ανέβουν οι επιστήμονες που ανέλαβαν, ο καθένας με βάση του αντικείμενό του, να σώσουν την Ιωάννα μετά την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τον Μάιο του 2020 ενώ ετοιμαζόταν να πάρει το ασανσέρ για την ασφαλιστική εταιρεία που εργαζόταν, τη στιγμή που άλλη μια γυναίκα έδωσε απαντήσεις για την υπόθεση.
Μεταξύ των μαρτύρων θα είναι και η Διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής του Θριασίου Νοσοκομείου Μαρία Καλοφώνου, παρούσα την πρώτη ημέρα της δίκης στο δικαστήριο. Η γιατρός, που έχει αναφερθεί σε δηλώσεις της στην μάσκα που είναι αναγκασμένη να φορά η Ιωάννα επί πολλές ώρες την ημέρα για να πιέζονται οι ουλές στο πρόσωπο της, θα δώσει την πλήρη εικόνα για την κατάσταση που ήταν η 36χρονη και για τους κινδύνους που ακόμη αντιμετωπίζει.
Το δικαστήριο θα ακούσει τους επιστήμονες που έχουν κληθεί να καταθέσουν, ως οι πλέον ειδικοί που επί σειρά μηνών ανήκουν στην ομάδα, όπως οι οφθαλμίατροι που έδωσαν μάχη για να μην χαθεί η όραση της 36χρονης, που θα μπορέσουν έγκυρα και αξιόπιστα να τοποθετηθούν για το πιο κρίσιμο ζήτημα που θα απασχολήσει τους δικαστές. Οι γιατροί αναμένεται με την ανάδειξη της κατάστασης που αντιμετώπισαν με την ασθενή τους, να στοιχειοθετήσουν την πραγματική βούληση που είχε η κατηγορουμένη όταν έστησε καρτέρι στην Ιωάννα κρατώντας μία μεγάλη ποσότητα καυστικού υγρού.
Η Πολιτική Αγωγή παράλληλα αναμένει την απόφαση του δικαστηρίου όσον αφορά την κλήτευση δύο μαρτύρων που αιτήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση, πρόσωπα που κατά τους συνηγόρους της Ιωάννας είναι κρίσιμα για την υπόθεση καθώς ενδεχομένως φωτίσουν περισσότερο την ψυχοσύνθεση της κατηγορουμένης. Η υπεράσπιση επιθυμεί να καταδειχθεί «η εμμονή» της κατηγορουμένης με την Ιωάννα, αλλά και να εξεταστεί το ενδεχόμενο, η δράστις να είχε βοήθεια πριν και μετά την επίθεση την οποία φαίνεται να προετοίμαζε πολύ καιρό πριν.
Ποιοι μάρτυρες θα ζητηθούν
Οι δύο πληρεξούσιοι δικηγόροι αναμένεται κατά την τρίτη συνεδρίαση να υποβάλλουν και γραπτώς το αίτημα τους να καταθέσουν ενώπιον του δικαστηρίου τόσο ο 36χρονος άνδρας, όσο και η φίλη της κατηγορούμενης, επικαλούμενοι στοιχεία της δικογραφίας.
«Ο άνδρας αυτός μέσω δικηγόρου του κάπου έχει αναφέρει ότι η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να παρακολουθεί το θύμα και να την προμηθεύσει με βιτριόλι. Αυτά τα γνωρίζουμε από πληροφορίες και από τη δικογραφία. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθεί αυτός και μία φίλη της κατηγορούμενης για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνέργειας» είχε πει χαρακτηριστικά ο Αποστ. Λύτρας κατά την προηγούμενη ακροαματική διαδικασία, επισημαίνοντας πως σήμερα θα επαναφέρει το ζήτημα.
Οι καταθέσεις μαρτύρων -αυτοπτών ή μη- αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον του δικαστηρίου, καθώς θα πρέπει να εξεταστούν ακόμη 26 πρόσωπα για να ολοκληρωθεί ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται, όπως αναφέραμε, οι γιατροί που κλήθηκαν να βοηθήσουν την Ιωάννα Παλιοσπύρου στον αδιάκοπο αγώνα της από το Μάιο του 2020 μέχρι σήμερα, διάστημα κατά το οποίο έχει πραγματοποιηθεί εννέα χειρουργεία και έπονται κι άλλα.




![Στο Αγρίνιο ο αντιδήμαρχος χάλασε τα σχέδια ληστών: Τι δήλωσε ο ήρωας που σταμάτησε τους απατεώνες [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/08/agrionio-listeia.jpg)

0 ΣΧΟΛΙΑ