ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έφοδος του Ρουβίκωνα σε εφορία στο Παγκράτι!

Έφοδος του Ρουβίκωνα σε εφορία στο Παγκράτι!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μέλη του Ρουβίκωνα έκαναν έφοδο στην ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών, με αφορμή όπως γράφουν όπως τονίζουν, την εντολή κατάσχεσης πρώτης κατοικίας συνταξιούχου.

Σε κειμένο τους που ανάρτησαν σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρουν μεταξύ άλλων:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έσκασε τώρα! Φυλάκιση για την Καίτη Γαρμπή! Τι συνέβη;

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εγκληματική -πλην «νόμιμη», «αναγκαστική» και «απλά διαδικαστική»- ενέργεια της ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών, όπου εξέδωσε εντολή κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας μία συνταξιούχου στο δήμο Ζωγράφου. Για μικροοφειλές στην εφορία της τάξης των 4.798 ευρώ, οι οποίες αφορούν κυρίως σε ΕΝΦΙΑ από το 2012 και μετά, πετούν στο δρόμο μία συνταξιούχο βγάζοντας στο σφυρί το σπίτι της, ένα διαμέρισμα 51 τ.μ.

Επιλέξαμε να κάνουμε παρέμβαση στην συγκεκριμένη ΔΟΥ πρωταρχικά για να ορθώσουμε ένα ακόμη ανάχωμα στον αγώνα που δίνουμε, ώστε να μην βρεθεί στο δρόμο κανένας άνθρωπος της τάξης μας, για να σπάσουμε το άβατο της ατομικής διαπραγμάτευσης, της ντροπής και της ενοχής που είναι ένας σίγουρος δρόμος ήττας, αλλά για να αναδείξουμε επίσης, ότι υπάρχει και ατομική ευθύνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 14 Μεγάλες αλήθειες για το σεξ που κανείς δεν μας είπε και έχουμε μαύρα μεσάνυχτα! Η 4η θα σας προβληματίσει

Καταρχήν, η εντολή για κατάσχεση ακινήτου για χρέη στο δημόσιο εναπόκειται στην κρίση και την προσωπική επιλογή του εκάστοτε δ/ντη του δημόσιου ταμείου, στη συγκεκριμένη περίπτωση στην διοικητική διεύθυνση της ΔΟΥ ΙΖ Αθηνών. Και δεύτερον, ακόμη και αν πρόκειται για άμεση κυβερνητική εντολή οι κατώτεροι θεσμικά «εκτελεστικοί φορείς» έχουν πλήρη ευθύνη των πράξεών τους και της επιλογής τους να ενισχύσουν ή να αποτρέψουν στην εφαρμογή του ένα νομοθετικό πλαίσιο.»

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου