ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκοτώθηκε σε τροχαίο αλλά δώρισε τα όργανά του: Ο 19χρονος Ξανθιώτης που έγινε ήρωας για 5 άτομα

Σκοτώθηκε σε τροχαίο αλλά δώρισε τα όργανά του: Ο 19χρονος Ξανθιώτης που έγινε ήρωας για 5 άτομα
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Το κουράγιο να δωρίσει τα όργανα του παιδιού της που χάθηκε και να σώσει πέντε ανθρώπους βρήκε η οικογένεια 19χρονου Ξανθιώτη, που σκοτώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο άτυχος νέος κατέληξε από βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μετά την επιβεβαίωση του θανάτου, οι γονείς και ο αδερφός του άτυχου νέου βρήκαν το ψυχικό σθένος να χαρίσουν το μεγαλύτερο δώρο σε πέντε ασθενείς, που έχρηζαν μεταμόσχευσης.

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε χθες στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΑΧΕΠΑ». Άμεσα ενημερώθηκε το Γραφείο Συντονισμού Μεταμοσχεύσεων Βορείου Ελλάδας και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), που ανέλαβαν όλες τις διαδικασίες συντονισμού της λήψης των οργάνων και ανεύρεσης των κατάλληλων ληπτών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ευρώπη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΟΜ, η όλη διαδικασία από την στιγμή της έναρξης μέχρι και την πλήρη ολοκλήρωση της, διήρκησε περίπου 36 ώρες. Ομάδες γιατρών από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Βιέννης, το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης και το νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ» ειδοποιήθηκαν για να παραλάβουν τα πολύτιμα «δώρα», τους πνεύμονες, το ήπαρ, τους νεφρούς και τους κερατοειδείς.

Το ήπαρ μεταμοσχεύτηκε σε άνδρα 51 ετών από τη Θεσσαλονίκη, ενώ μια γυναίκα 45 ετών από την Αθήνα και μια γυναίκα 57 ετών από την Θεσσαλονίκη, που υποβάλλονταν για πολλά χρόνια σε αιμοκάθαρση, μεταμοσχεύθηκαν με νεφρό. Οι κερατοειδείς μεταμοσχεύθηκαν σε ασθενείς με οφθαλμολογικά προβλήματα στο « ΑΧΕΠΑ».

Αξιοσημείωτη υπήρξε η συνέπεια και η συνεργασία που επέδειξε όλο το εμπλεκόμενο στη διαδικασία ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΑΧΕΠΑ, οι οποίοι μάλιστα επεξήγησαν και πρότειναν τη δυνατότητα της Δωρεάς Οργάνων στους συγγενείς του εκλιπόντος.

Στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΜ ευχαριστεί θερμά όλους, όσοι συνέβαλαν στη διαδικασία και ιδιαίτερα την οικογένεια του δότη για την πράξη αυτή ανθρωπισμού και γενναιοδωρίας. Η Δωρεά Οργάνων απαιτεί επιστημονική αρτιότητα από την πλευρά του υγειονομικού προσωπικού και ιδιαίτερη μεγαλοψυχία από την πλευρά της οικογένειας.

Με αφορμή αυτή τη γέφυρα ζωής που στήθηκε από τους συγγενείς του θανόντος, τους γιατρούς και τον ΕΟΜ, ο πρόεδρος του ΕΟΜ καθηγητής κ. Ανδρέας Καραμπίνης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σε μια περίοδο όπου τόσο οι πολίτες της χώρας μας, όσο και το υγειονομικό προσωπικό των Νοσοκομείων μας ταλανίζονται από καθημερινά προβλήματα, υπερβατικές πράξεις όπως αυτή της Δωρεάς Οργάνων, συμβολίζουν την ανθρωπιά που εξακολουθεί να μας διακρίνει σε όλα τα επίπεδα. Εκ μέρους των ληπτών που ξεκινούν μια νέα ζωή, εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια και βαθιά ευγνωμοσύνη στην οικογένεια του νεαρού δότη».

Πηγή: Xanthi2.gr

 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

 

 

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση της Ελευθερία Αγραφιώτου: Γιατί πήγαν τον Δράκο του Αμαρουσίου στο πάρκινγκ που δολοφονήθηκε;

 

 

Πόλεμος δίχως τέλος! Η απάντηση του Φουρθιώτη στην Μελέτη – Την «έδωσε στεγνά» δημοσίως!

 

 

Μεγάλη Προσοχή: Διακοπές ρεύματος σήμερα σε όλη την πόλη! Δείτε αναλυτικά σε ποιες περιοχές (ΠΙΝΑΚΑΣ)

 

Ανακοίνωση- βόμβα από Το Χαμόγελο του Παιδιού για την υπόθεση που συγκλονίζει

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου