Αργεί ακόμα η Ανάσταση για την κυβέρνηση! Η Μεγάλη Εβδομάδα θα συνεχιστεί… Ποια είναι τα ζητήματα που “καίνε”;

Αργεί ακόμα η «ανάσταση» για την ελληνική κυβέρνηση η οποία μετά και το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα πλέον στρέφει το βλέμμα της και την προσοχή της στο Eurogroup της 24ης Απριλίου.
Διαβάστε επίσης:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΒΟΜΒΑ! Αυτοί είναι οι δύο πολιτικοί που “έδωσε” η Βίκυ Σταμάτη!
Στο Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζουν ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα προκειμένου να επιτευχθεί μια λύση στο συμβούλιο των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης για το χρηματοδοτικό ζήτημα και εργάζονται πυρετωδώς γι’ αυτό.
Μια πρώτη – μερική λύση – ίσως να είναι η μερική εκταμίευση των δόσεων, το δρόμο για την οποία άνοιξε το Euroworking Group της Μεγάλης Τετάρτης όταν και ενέκρινε το ελληνικό σχέδιο για κατάτμηση της αξιολόγησης που θα επιτρέψει, εμμέσως, και τμηματικές καταβολές χρημάτων προς τη χώρα μας.
Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Γιάνης Βαρουφάκης, πάντως, επιμένει να δηλώνει αισιόδοξος ότι θα υπάρξει μια συμφωνία στις 24 Απριλίου καθώς «κάτι τέτοιο θα ήταν προς όφελος και των δύο πλευρών».
Διαβάστε επίσης:
Πού θα κάνουν Πάσχα οι πολιτικοί αρχηγοί; Ποιοι μένουν Αθήνα και ποιοι φεύγουν;
Θέλοντας, μάλιστα, να στείλει σήμα ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να προχωρήσει στα αναγκαία βήματα δήλωσε την Μεγάλη Πέμπτη στο Bloomberg ότι «είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε τους απαραίτητους συμβιβασμούς, αλλά όχι να υποχωρήσουμε άτακτα».
Όσον αφορά το δημόσιο χρέος ο υπουργός Οικονομικών πήρε αποστάσεις από ένα ενδεχόμενο «κούρεμα» λέγοντας ότι η ελληνική πλευρά ουτε αυτό χρειάζεται ούτε και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.
Αντίθετα μίλησε για την αναγκαιότητα σύνδεσης του δημοσίου χρέους με το ΑΕΠ, μέσω ρήτρας ανάπτυξης καθώς, όπως τόνισε, με αυτό τον τρόπο, «όσο περισσότερο μεγαλώνει η οικονομία, τόσα περισσότερα οικονομικά οφέλη θα έχουν οι πιστωτές μας».
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το capital.gr επικαλούμενο κοινοτικές πηγές, στις Βρυξέλλες εξετάζεται και ένδεχόμενο έκτακτου Eurorgoup στις 29 Απριλίου, λίγο πριν, δηλαδή, την εκπνοή της δίμηνης παράτασης που πήρε η ελληνική κυβέρνηση.
Διαβάστε επίσης:
Έρχεται το τέλος της μονιμότητας στο Δημόσιο – Ποιοι την χάνουν και ποιοι την κερδίζουν από το…”παράθυρο”;
Κυβερνητικός αξιωματούχος: Oι δανειστές μπορεί και να θέλουν να μας τελειώσουν
Πάντως την Μεγάλη Πέμπτη, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, κορυφαίος κυβερνητικός αξιωματούχος έκανε λόγο για την πιθανότητα ύπαρξης ενός κακού σεναρίου, σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές καθυστερούν την εύρεση λύσης, ώστε «να μας φέρουν στο αμήν» και να υποχωρήσουμε.
«Η ΕΚΤ, ΔΝΤ και Κομισίον αναζητούν έντιμο συμβιβασμό ή θέλουν να μας τελειώσουν τώρα ή τον Ιούνιο», είναι τα τρία σενάρια που πιστεύει ο κορυφαίος Έλληνας αξιωματούχος ότι βρίσκονται στο τραπέζι -ενώ όπως σημειώνεται δεν ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Ωστόσο, η κυβερνητική πηγή δεν ανέφερε αν το «θα μας τελειώσουν», σημαίνει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ή το ότι θα αναγκαστεί να δεχτεί τις θέσεις των δανειστών…
Πηγή: protothema.gr






0 ΣΧΟΛΙΑ