ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Υπήρχε χρόνος για εκκένωση στο Μάτι” – Ο αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος μιλά για την πολύνεκρη τραγωδία

“Υπήρχε χρόνος για εκκένωση στο Μάτι” – Ο αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος μιλά για την πολύνεκρη τραγωδία
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ζητώντας συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, ο αντιστράτηγος του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Πιερράκος, μίλησε για την πολύνεκρη τραγωδία από τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, αναφερόμενος σε μια «ασύντακτη μάχη» που προκάλεσε πολλά προβλήματα στη διαχείριση της ζοφερής κατάστασης.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Πιερράκος είπε,ότι υπήρχε χρόνος εκκένωσης, ενώ υπογράμμισε ότι όλοι οι φορείς υποτίμησαν τον βαθμό επικινδυνότητας (4) πρόκλησης πυρκαγιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα μαρτυρία για το Μάτι που συγκλονίζει: Πώς γλιτώσαμε από την πυρκαγιά μένοντας μέσα στο σπίτι μας!

«Οι ευθύνες δεν είναι μόνο των ενστόλων. Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε μεγάλη θλίψη και δεν υπάρχει ούτε ένας ψυχολόγος να τους στηρίξει. Οι ευθύνες μπαίνουν σε πυραμίδα. Δεν μπορείς να σηκώνεις το τηλέφωνο και να ζητάς βοήθεια, επειδή γνωρίζεις έναν υπουργό. Οφείλεται πάντα και πρώτιστα να ενημερώνεται και να δρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Δεν έγινε ούτε μια σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων για σχεδιασμό. Σε αυτά τα σχέδια υπάρχει πρωτόκολλο και γίνονται και ασκήσεις, αλλά στην πράξη βγαίνουν τα προβλήματα».

Πηγή: protothema.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου