ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει! Στον εισαγγελέα ο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ δικηγόρος που έστειλε το… fax στις ΦΥΛΑΚΕΣ!!!

Ήρθε η ώρα να λογοδοτήσει! Στον εισαγγελέα ο ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΣ δικηγόρος που έστειλε το… fax στις ΦΥΛΑΚΕΣ!!!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ο δικηγόρος πρέπει να εξηγήσει γιατί έστειλε το φαξ σε κρατούμενους που κατέληγε στα περί «δυναμικών αντιδράσεων»

Να δώσει εξηγήσεις για το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος (κρατουμένων σε στάση ή εξέγερση) καλείται την ερχόμενη Δευτέρα 31 Μαρτίου ο γνωστός δικηγόρος της Αθήνας από το φαξ του οποίου έφυγε κείμενο προς κρατούμενους των φυλακών Κέρκυρας που ουσιαστικά καλούσε “σε δυναμική αντίδραση εν΄ όψει της δημιουργίας φυλακών υψίστης ασφαλείας”, τις οποίες χαρακτήριζε “τύπου Γκουαντανάμο”.

 

Ο εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα που ανέλαβε την έρευνα μετά από παραγγελία της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, έστειλε κλήση προς παροχή εξηγήσεων (ανωμοτί κατάθεση δηλαδή) στον γνωστό δικηγόρο.

 

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

 

 

Ένα κείμενο που διαπνέεται από προειδοποιήσεις “περί οργάνωσης των κρατουμένων σε όλες τις φύλακες” και έμμεσες απειλές πως αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημιουργία των φυλακών τύπου Γ που θα εγκλειστούν βαρυποινίτες οι οποίοι δεν θα παίρνουν άδειες όσο βρίσκονται εκεί, ‘θα υπάρξει δυναμική αντίδραση”, είναι αυτό που διανέμεται στις φυλακές της χώρας προκαλώντας ανησυχία στις αρχές περι σχεδίου αποσταθεροποίησης ενόψει εκλογών.

 

Για το θέμα υπήρξε παρέμβαση της εισαγγελίας του Άρειου Πάγου, αφού το κείμενο έφυγε με φαξ από το γραφείο γνωστού δικηγορικού γραφείου, που υπερασπίζεται , εκτός των άλλων και γνωστό κατηγορούμενο για τρομοκρατία , και έφτασε στο φαξ της γραμματείας των φυλακών Κέρκυρας με αποδέκτες τον εξάδελφο του διαβόητου δραπέτη των φυλακών Τρικάλων και

 

ήδη νεκρού, Μάριαν Κόλα και έναν έλληνα ισοβίτη. Το ίδιο , κατα περιεχόμενο έγγραφο κυκλοφόρησε και στις φυλακές Κορυδαλλού . Ο γνωστός δικηγόρος , σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του, θα πει πως δεν είναι ο ίδιος συντάκτης του κειμένου, αλλά του εστάλη

 

προκειμένου να ελέγξει τα νομικά ζητήματα που αναφέρονταν και απλά το έστειλε στις φυλακές Κέρκυρας: “Θα έστελνε κάτι παράνομο από το φαξ του γραφείου του στο επίσημο φαξ της φυλακής; Άλλωστε το περιεχόμενο είναι καθαρά ενημερωτικό για τον νέο νόμο”.

 

Διαβάστε ολόκληρο το επίμαχο κείμενο του «fax» όπως το δημοσίευσε πρώτη η «Kontranews»:

 

Αυτές τις μέρες τίθεται σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας και το κόψιμο των αδειών.

 

Ήδη έχουν δοθεί στην δημοσιότητα τα πρώτα νέα μέτρα του νομοσχεδίου.

 

1) Ειδική κατηγοριοποίηση των κρατουμένων σε 3 τύπους (Α,Β,Γ). Στην ειδική κατηγορία τύπου Γ θα ανήκουν όλοι οι φυλακισμένοι που κατηγορούνται για ληστεία ή εκβίαση, στα πλαίσια της εγκληματικής οργάνωσης, οι πολιτικοί κρατούμενοι,όσοι χαρακτηρίζονται επικίνδυνοι και έχουν καταδικαστεί από 10 χρόνια κάθειρξη μέχρι και ισόβια και όσοι στασιάζουν στις φυλακές.

 

2) Οι κρατούμενοι τύπου Γ στερούνται το δικαίωμα για άδεια και περιορίζονται τα επισκεπτήρια και η τηλεφωνική επικοινωνία τους με τα συγγενικά τους πρόσωπα.

 

3) Θα διαμορφωθούν ειδικά κελιά τύπου Γ (όχι μόνο στο Δομοκό αλλά και σε άλλες φυλακές) με σκοπό την απομόνωση των κρατουμένων.

 

4) Η αστυνομία αποκτά μόνιμη θέση μέσα στις φυλακές (έλεγχος κελιών, μεταφορά κρατουμένων στο εσωτερικό της φυλακής κ.α) με απόρρητες αρμοδιότητες και εξουσίες που δεν αναγράφονται ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

 

Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει την Ελληνική εκδοχή του Γκουαντάναμο. Σε ένα δικαστικό σύστημα που η αρχή της αναλογικότητας έχει κουρελιαστεί και επιβάλλονται εξοντωτικές ποινές, η Ελλάδα διεκδικεί ήδη την πρωτιά στις πολυετείς καθείρξεις και τα ισόβια.

 

Οι άδειες και οι αναστολές είναι το μοναδικό μέτρο που προσπαθεί να ισορροπήσει αυτήν την νομική εξόντωση. Τώρα με κόψιμο των αδειών στην πλειοψηφία των κρατουμένων (καθώς ο καθένας μας μπορεί να θεωρηθεί “επικίνδυνος” και να ονομαστεί κρατούμενος τύπου Γ) το σύστημα δημιουργεί ανθρώπους δίχως ελπίδα. Έτσι οι φυλακές γίνονται εργοστάσιο αναπαραγωγής του εγκλήματος καθώς ο κρατούμενος δεν έχει τίποτε να χάσει γιατί τα έχει χάσει όλα. Ο κατ’ επίφαση σωφρονισμός τους γίνεται μια εκδικητική τιμωρία. Παράλληλα, με τις συνεχείς εφόδους των ΕΚΑΜ, οι φυλακές γίνονται πεδίο εξάσκησης της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Επίσης γίνεται πλέον απόλυτη η εξουσία του εκάστοτε Εισαγγελέα της φυλακής που ούτε καν γνωρίζει τους κρατούμενους, οι οποίοι γι’ αυτόν δεν είναι τίποτε άλλο παρά αριθμημένος φάκελος ξεχασμένος στο συρτάρι του γραφείου του.

 

Οι κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές ενώνουμε την φωνή μας και διεκδικούμε τα δικαιώματα και την αξιοπρέπειά μας.

 

Απαιτούμε να αποσυρθεί το νέο φασιστικό νομοσχέδιο για την λειτουργία μιας φυλακής μέσα στη φυλακή. Ένα νομοσχέδιο “εν θερμώ” που γίνεται κατά παραγγελία του Υπουργού της Αστυνομίας και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Να σταματήσει η κατηγοριοποίηση των κρατουμένων. Όλοι οι κρατούμενοι έχουμε ίσα δικαιώματα. Να διαφυλαχθεί το δικαίωμα στην άδεια που στην Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας ( μόνο το 2-3% των κρατουμένων δεν επιστρέφουν). Τα κονδύλια για την κατασκευή – μετατροπή των φυλακών υψίστης ασφαλείας να χρησιμοποιηθούν για την βελτίωση συνθηκών κράτησης ( ελλείψεις συσσιτίου, θέρμανση, νερού, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης).

 

Όλοι οι κρατούμενοι οργανωνόμαστε, συντονιζόμαστε και θα κινητοποιηθούμε ενάντια σε αυτούς που κάνουν τις φυλακές τόπους διαρκούς τιμωρίας και στέρησης της ελπίδας.

 

Καλούμε τον Υπουργό και τον κάθε αρμόδιο να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να ανοιχτεί ένας δημόσιος διάλογος για τις φυλακές και τα πραγματικά τους προβλήματα.

 

Σε κάθε διαφορετική περίπτωση είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε δυναμικά, όλοι μαζί ενωμένοι, ενάντια στην αδικία και την στέρηση των δικαιωμάτων μας.

kontranews.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου