ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Χίος: Η κακοκαιρία κατέστρεψε όλη τη σοδειά της μαστίχας!

Χίος: Η κακοκαιρία κατέστρεψε όλη τη σοδειά της μαστίχας!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Με τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ από το πρωί της Τετάρτης 29 Αυγούστου 2018, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου κ. Γιώργος Τούμπος και εκπρόσωποι των κατά τόπους συνεταιρισμών πραγματοποιούν αυτοψίες για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την καταιγίδα της προηγούμενης μέρας.

Στα τραπέζια των σκίνων από τη βροχή έχει παρασυρθεί όλο το μαστίχι, δεν υπάρχει ίχνος χώματος και όλα (χώμα μαστίχι, φύλλα), έχουν γίνει ένα. Ο κόπος και η δουλειά που μέχρι και τον Αύγουστο είχαν κάνει οι παραγωγοί παρασύρθηκε από τα νερά της βροχής μαζί με το μαστίχι που θα αποτελούσε την παραγωγή του 2018.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άσχημα τα νέα για Μητρετώδη-Κούκλατζη!

 

Οι διαπιστώσεις είναι αποκαρδιωτικές, έχει χαθεί το σύνολο σχεδόν της παραγωγής σε σημείο που και οι εκπρόσωποι του ΕΛΓΑ να αποφαίνονται ότι λόγω της εκτεταμένης έκτασης της ζημιάς, θα προχωρήσουν σε σύσταση κατά τόπους επιτροπών και συγκεντρωτικό κι όχι ατομικό έλεγχο της καταστροφής.

Στις 16.00 της Τετάρτης 29 Αυγούστου 2018 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΜΧ για τη λήψη μέτρων και επιμέρους αποφάσεων που θα αφορούν την διαχείριση της κατάστασης και την συνδρομή των μαστιχοπαραγωγών.

Πηγή: astraparis.gr

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου