Κορωνοϊός Γαλλία: Παρατείνεται η καραντίνα έως τις 15 Απριλίου

Παράταση δόθηκε στην καραντίνα στη Γαλλία για δύο ακόμη εβδομάδες, έως τις 15 Απριλίου. Την απόφαση πήρε ο πρωθυπουργός της χώρας καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει και εξαπλώνεται ραγδαία, ενώ στην Ιταλία οι νεκροί μέσα σε ένα 24ωρο έφτασαν τους 919.
«Ύστερα από αυτές τις πρώτες 10 ημέρες περιορισμού, είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μόλις στην αρχή αυτού του επιδημικού κύματος. Έχει κατακλύσει την ανατολική Γαλλία και τώρα φτάνει στην περιοχή του Παρισιού και στη βόρεια Γαλλία», εξήγησε ο Φιλίπ.
Για τον λόγο αυτό, τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που θα έληγαν την επόμενη Τρίτη θα παραταθούν για δύο ακόμη εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό θα εξακολουθήσουν να ισχύουν οι ίδιοι κανόνες.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι το μέτρο θα παραταθεί ξανά αν κάτι τέτοιο κριθεί αναγκαίο λόγω της κατάστασης.
Σοκ: Κορίτσι 16 ετών πέθανε από κορωνοϊό χωρίς να έχει υποκείμενα νοσήματα!
Σοκ προκαλεί η είδηση του θανάτου μιας μαθήτριας 16 ετών από κορωνοϊό, η οποία μάλιστα δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα, αλλά υπέκυψε στη θανατηφόρα ασθένεια, έχοντας απλά αναπτύξει έναν ελαφρύ βήχα πριν από μία εβδομάδα.
Ο λόγος γίνεται για τη Ζουλί από τη Γαλλία, η οποία έχασε τη ζωή της σε τόσο νεαρή ηλικία κι έγινε, φυσικά, το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στην χώρα, δείχνοντας πως, όντως, ο ιός δεν χαρίζεται σε κανέναν και δεν κάνει διακρίσεις. Δείτε πώς σαρώνει αυτή την ώρα όλο τον κόσμο.
Η οικογένειά της είναι σοκαρισμένη από το γεγονός, με τη μητέρα της να χάνει τα λόγια στις δηλώσεις της. Μίλησε στο AFP, μεταξύ άλλων, για το σοκ του να χάνει κάποιος το παιδί του, μαζί με το νόημα για τη ζωή, αν και αυτή έχει συνέχεια.
«Είχε απλά ένα βήχα», επανέλαβε πολλές φορές η Σαμπίν, αλλά από τότε, όπως παραδέχθηκε, τα συμπτώματα έγιναν πιο δυνατά, καθώς χρειάστηκε να της δοθεί θεραπεία με αρκετούς τρόπους, όπως σιρόπια, σπρέι για τη μύτη και αρκετά ακόμη, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
0 ΣΧΟΛΙΑ