ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Πολίτες μαζεύτηκαν στα καταφύγια – Δραματικές στιγμές (Video)

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Πολίτες μαζεύτηκαν στα καταφύγια – Δραματικές στιγμές (Video)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Δραματικές είναι οι στιγμές στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Τη στιγμή που έκρήξεις σημειώνονται σε Κίεβο, Οδησσό και Μαριούπολη, φοβισμένοι πολίτες όλων των ηλικιών τρέχουν στα διάφορα καταφύγια για να προφυλαχθούν.




Εικόνα από καταφύγιο στο Χάρκοβο:

Την ίδια ώρα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν Ουκρανούς πολίτες να σπεύδουν να δηλώσουν εθελοντές για να βοηθήσουν τη χώρα τους.

Παρόλο που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τους Ουκρανούς πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους, σε πολλές πόλεις της χώρας επικρατεί πανικός και στο Κίεβο οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι είναι μποτιλιαρισμένοι από οχήματα που εγκαταλείπουν την πόλη.

Ουκρανία: Καταγγέλλει επίθεση και από τη Λευκορωσία! Ισχυρίζεται ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο

Επίθεση και στα σύνορά της με τη Λευκορωσία δέχεται η Ουκρανία, όπως καταγγέλλει η ίδια. Την είδηση μεταδίδουν τόσο διεθνή ΜΜΕ, όσο και λογαριασμοί στο Twitter που παρακολουθούν τις εξελίξεις μετά την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων. Από το πρωί της Πέμπτης ακούγονται εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα και τη Μαριούποληενώ οι σειρήνες ηχούν εκκωφαντικά στο Κίεβο από όπου χιλιάδες άνθρωποι φεύγουν με τα αυτοκίνητά τους, αν και ο δήμαρχος της πόλης ζήτησε να μείνουν στα σπίτια τους όπου εκεί είναι πιο ασφαλείς.







Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει αρχίσει «εισβολή ευρείας κλίμακας» από τη Ρωσία και ότι αναφέρονται πλήγματα σε διάφορες περιοχές της χώρας.

«Ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας δέχονται επίθεση. Πρόκειται για επιθετικό πόλεμο. Η Ουκρανία θα αμυνθεί και θα νικήσει. Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να σταματήσει τον (πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ) Πούτιν. Τώρα είναι ώρα για δράση», ανέφερε ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας μέσω Twitter.

Η Ουκρανία ισχυρίζεται ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο

H Ουκρανία ισχυρίζεται ότι κατέρριψε πέντε ρωσικά αεροπλάνα, ελικόπτερο όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία της χώρας αποκρούει αεροπορική επίθεση των εισβολέων, ενώ διαβεβαίωσε πως οι πληροφορίες ότι έγινε απόβαση ρωσικών δυνάμεων στην Οδησσό είναι ψευδείς.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου