ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Λαγουβάρδος: «Θέλει προσοχή! Μιλάμε για έναν σοβαρό, μεγάλο και επικίνδυνο καύσωνα! Θα έχει διάρκεια και ένταση! Μην τον υποτιμούμε» – SOS για τον… «Κλέων» (Video)

Κώστας Λαγουβάρδος: «Θέλει προσοχή! Μιλάμε για έναν σοβαρό, μεγάλο και επικίνδυνο καύσωνα! Θα έχει διάρκεια και ένταση! Μην τον υποτιμούμε» – SOS για τον… «Κλέων» (Video)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Καιρός: Με αφορμή τον καύσωνα Κλέων που φέρνει στην χώρα εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» ο Κώστας Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών στο Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Παράλλλα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN Κλέαρχου Μαρουσάκη, σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 40 βαθμούς στην περιοχή της Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς και την Ανατολική Πελοπόννησο.

«Θέλει προσοχή! Μιλάμε για έναν σοβαρό, μεγάλο και επικίνδυνο καύσωνα! Θα έχει διάρκεια και ένταση! Μην τον υποτιμούμε»

Όπως είπε ο Κώστας Λαγουβάρδος, αντίστοιχο καύσωνα έχουμε ξαναζήσει το 2021, “Μιλάμε για έναν σοβαρό καύσωνα, είναι ένας μεγάλος καύσωνας, ένας επικίνδυνος καύσωνας, όπως όλοι οι καύσωνες που έχουν μεγάλη διάρκεια και μεγάλη ένταση και θέλει προσοχή, να μην τον υποτιμούμε”, είπε.

Όπως επεσήμανε, οι καύσωνες, συνδέονται με την αύξηση της θνησιμότητας, περισσότερο από όποιο άλλο καιρικό φαινόμενο.

Τόνισε τη μεγάλη σημασία της προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες, “Πρέπει να προστατευτούμε όπως μπορούμε είτε μέσω της πολιτείας είτε με δικά μας μέτρα. Το σωστό θα ήταν να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στους εξωτερικούς χώρους τις θερμές ώρες της ημέρες.

Οι υψηλές θερμοκρασίες, επιβαρύνουν την υγεία και αυξάνουν την θνησιμότητα, όχι απαραίτητα άμεσα με θερμοπληξία αλλα μέσα σε κάποια χρόνια”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, αναμένεται να επόμενα χρόνια, οι καύσωνες αυτοί να είναι συχνότεροι τα καλοκαίρια με τις επιπτώσεις στο οικοσύστημα, να είναι ορατές.

“Η γενική τάση για τα επόμενα χρόνια, τις επόμενες δεκαετίες είναι αυτοί οι καύσωνες να γίνονται πιο συχνοί και να εμφανίζονται πιο συχνά μέσα στο καλοκαίρι.

Το είδαμε το 2021, με δύο μεγάλους καύσωνες θυμόμαστε όλοι τα αποτελέσματα που είχε και στους ανθρώπους και στα οικοσυστήματα με τις μεγάλες πυρκαγιές”, είπε συγκεκριμένα.




0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου