ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ιερά Σύνοδος: Ομόφωνα «όχι» στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών

Ιερά Σύνοδος: Ομόφωνα «όχι» στο νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Η Ιερά Σύνοδος η οποία συνεδριάζει από το πρωί της Τρίτης εκτάκτως με αποκλειστικό ζήτημα το νομοσχέδιο που αφορά στον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, μετά την συνεδρίασή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε ομόφωνα ότι διαφωνεί τόσο με το γάμο όσο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλας, στην εισήγησή του ανέφερε ότι πολιτεία και εκκλησία είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι και επισήμανε ότι όποια ζητήματα υπάρχουν λύνονται με νομική ρύθμιση στο σύμφωνο συμβίωσης.

Μάλιστα αναφέρεται πως συστάθηκε τριμελής επιτροπή για σύνταξη κειμένου που θα δοθεί στη δημοσιότητα και θα διαβαστεί στους ναούς, η οποία αποτελείται από τους μητροπολίτες Ναυπάκτου, Φθιώτιδας και Κομοτηνής.




Κατάθεση ψυχής από Μάκη Τσέλιο: «Θα μπορούσα να έχω κάνει ένα παιδί με γυναίκα και να μένω με τον φίλο μου»

Σε μια κατάθεση ψυχής προέβη ο Μάκης Τσέλιος, αναφέροντας στις τηλεοπτικές κάμερες, ότι θα μπορούσε να είχε κάνει ένα παιδί με γυναίκα και να μένει με τον φίλο του. 

«Εγώ δεν αποφάσισα να παντρευτώ και να κάνω παιδιά, ούτε και υιοθέτησα παιδιά. Είχα όμως φίλους ζωής που ζούσα παρέα και ήταν σύντροφοι. Αυτοί οι σύντροφοί μου ήταν υπέροχοι άνθρωποι. Θα μπορούσα να έχω κάνει με μια γυναίκα ένα παιδί και να είναι μαζί μου κι εγώ να μένω με τον φίλο μου. Στον αντίποδα βέβαια βρίσκεται ο Λάκης Γαβάλας που έχει διαφορετική άποψη.

Μάκης Τσέλιος

Με τον φίλο μου που θα μένω, αν συμβεί κάτι δεν θα έχει το δικαίωμα ούτε καν να με κηδεύσει. Αυτό δεν είναι ωραίο. Δεν ξέρω για το σύμφωνο συμβίωσης πόσο καλύπτει, αλλά νομίζω ότι δεν τα καλύπτει όλα. Εάν τα κάλυπτε όλα το σύμφωνο συμβίωσης, δεν θα μιλούσαμε για γάμο», είπε ο Μάκης Τσέλιος.

Όσον αφορά την τηλεόραση, ο Μάκης Τσέλιος ανέφερε: «Δεν με ενδιαφέρει η τηλεόραση. Μου έχουν κάνει πρόταση να βρεθώ σε εκπομπή μόδας ως γκεστ, αλλά βαριέμαι, είναι πολλές οι ώρες».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου