ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στην Λαμία: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στα βόρεια της πόλης – Μήνυμα του 112 για εκκένωση της Αμφιθέας

Φωτιά στην Λαμία: Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στα βόρεια της πόλης – Μήνυμα του 112 για εκκένωση της Αμφιθέας
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά που βρίσκονταν σε ύφεση στα βόρεια της Λαμίας και το μέτωπο που σχηματίστηκε κινείται προς τις περιοχές Αμφιθέα και Πουρναράκι. Υπενθυμίζεται, ότι αίρεται ο κίνδυνος της φωτιάς σε τρεις οικισμούς της Ρόδου.

Κάτοικοι της περιοχής Αχαρνών Λαμίας έλαβαν μήνυμα από το 112 το οποίο τους καλεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κινηθούν προς Δομοκό.

Στην περιοχή επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και 2 αεροσκάφη, έχουν μεταφερθεί χωματουργικά μηχανήματα του δήμου Λαμίας και της Περιφέρειας Στερεάς, μαζί με υδροφόρες ωστόσο όμως η αναζωπύρωση επεκτάθηκε σε δασική περιοχή με πυκνό πουρνάρι και κέδρο, έχει αναπτύξει ένα μεγάλο μέτωπο και βρίσκεται σε απόσταση περίπου 800 μέτρων από κατοικημένη περιοχή.

Δύο αεροσκάφη από το αεροδρόμιο της Λαμίας κάνουν συνεχώς βολές πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά οριοθετήθηκε από χθες στις 20:00 και μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχαν σημειωθεί αναζωπυρώσεις.

Αυτή τη στιγμή εκκενώνεται η περιοχή Αμφιθέα Λαμίας. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μέσω του 112 να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Δομοκό. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Αμφιθέα Λαμίας εκκενώστε τώρα προς Δομοκό. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».




«Πύρινη λαίλαπα» στην Μαγνησία: Εκρήξεις από βλήματα της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχιάλο – Δραματικές ώρες για τους κατοίκους

Συναγερμός στη Νέα Αγχίαλο, όπου μαίνεται η φωτιά που καίει από χθες περιοχές στη Μαγνησία, καθώς – σύμφωνα με την ΕΡΤ- ακούγονται συνεχείς και ισχυρές εκρήξεις από αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Mέσα σε λίγα λεπτά, έφυγαν οι κάτοικοι από τον Άγιο Γεώργιο Κυνηγών, τη Χρυσή Ακτή, τον Μάραθο και την Κριθαριά καθώς έλαβαν μήνυμα από το 112 να εκκενώσουν τις περιοχές τους

Οι κάτοικοι στο χωριό Καστράκι εκκενώνουν προς Μικροθήβες, σύμφωνα με το μήνυμα του 112.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας κάλεσε για εκκένωση όσους κατοίκους βρίσκονται στις εξής περιοχές: Νέα Αγχίλαος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθος, Κριθάρια, Σωρός, Χρυσή Ακτή Παναγιάς και Άγιος Γεώργιος.

Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς συμμετέχουν 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη, 85 πυροσβεστικά οχήματα, 8 πεζοπόρα τμήματα, δεκάδες υδροφόρες του Δήμου Βόλου, αλλά και πολλές ιδιωτικές, καθώς και εκατοντάδες εθελοντές.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το μέτωπο της φωτιάς που διασπάσθηκε προς δύο κατευθύνσεις και κύκλωσε επί της ουσίας τον Βόλο είχε περίμετρο που ξεπερνούσε τα 45 χιλιόμετρα και κατέκαψε πάνω από 50.000 στρέμματα καλλιεργήσιμες γης, αλλά και αγροτικές και δασικές εκτάσεις.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου