«Κατακλυσμός του Νώε» από τον Τάσο Αρνιακό – «Το κύμα θα είναι σύντομο αλλά δυνατό…» (video)

Μετά από τρεις απανωτούς καύσωνες, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για το Σάββατο (5/8).
Σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1. προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού, από τις μεσημβρινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο (κυρίως στην περιοχή Κέρκυρας – Παξών) και στην Ήπειρο, βαθμιαία στη δυτική Μακεδονία και στη δυτική Στερεά, και από αργά το απόγευμα στη βορειοδυτική Πελοπόννησο, στη δυτική και στη βόρεια Θεσσαλία και στην κεντρική Μακεδονία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις.
Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στις περισσότερες περιοχές νότιοι-νοτιοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία μετά το απόγευμα και από τα δυτικά θα επικρατήσουν δυτικοί-βορειοδυτικοί άνεμοι, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά και δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς, τοπικά στα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τους 37 με 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 40 βαθμούς Κελσίου.
«Κατάρρευση» από το Γιάννη Καλλιάνο: «Έντονη ανησυχία με τα νέα προγνωστικά στοιχεία…» – Ισχυρή προειδοποίηση από τον μετεωρολόγο (video)
«Σας παρακαλώ θερμά, δείξτε Προσοχή για αύριο Σάββατο 5 Αυγούστου» τονίζει στην ανάρτησή του ο γνωστός μετεωρολόγος και Βουλευτής, Γιάννης Καλλιάνος για τις περιοχές της χώρας οι οποίες θα έχουν έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχόπτωση και καταιγίδες. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη από τα Μερομήνια για τον καιρό τον Αύγουστο.
«Παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η εξέλιξη του καιρού, κυρίως για την αυριανή μέρα, Σάββατο 5 Αυγούστου και επειδή είναι ελαφρώς ανησυχητικά τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που βλέπω, θέλω να σας πω ότι ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση λίγο πριν από το μεσημέρι και έπειτα…
Πρώτα από τις περιοχές των βορείων Επτανήσων, με πολλές βροχές, μπόρες δυνατές και καταιγίδες. Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα ακόμη και για πλημμυρικά φαινόμενα», προειδοποιεί ο Γιάννης Καλλιάνος.
Ενώ επισημαίνει τις υπόλοιπες περιοχές στις οποίες θα σημειωθεί ραγδαία επιδείνωση καιρού: Επτάνησα, Ήπειρος, Δυτική και Βόρεια Θεσσαλία, Δυτική Στερεά Ελλάδα, Βορειοδυτική Πελοπόννησο και στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.






0 ΣΧΟΛΙΑ