ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν θα χιονίσει μόνο στα βουνά αλλά και σε νησιά…»: «Κεραμίδα» από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο για τον καιρό

«Δεν θα χιονίσει μόνο στα βουνά αλλά και σε νησιά…»: «Κεραμίδα» από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο για τον καιρό
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Καιρός σήμερα (15/12): Για την ανατροπή του καιρού που είναι προ των πυλών μίλησε ο μετεωρολόγος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος της ΕΡΤ αναφέρθηκε στις περιοχές που θα χιονίσει από το βράδυ της Παρασκευής και ξεκαθάρισε πως το Σάββατο (16/12) θα είναι χειμώνας σ’ όλη την χώρα με τσουχτερές θερμοκρασίες και χιόνια που θα πέσουν και σε περιοχές με πιο χαμηλά υψόμετρα.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο, μέχρι και στην Αθήνα η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ισχυρή, ενώ το Σάββατο το Βόρειο Αιγαίο θα αντιμετωπίσει ισχυρούς βορειάδες εντάσεως έως και 9 μποφόρ και δεν αποκλείεται να φέρει και χιόνια στα νησιά.

Δείτε ακόμα: «Χείμαρρος φαινομένων έρχονται στην χώρα…» – Δραματική πρόβλεψη από τον Γιάννη Καλλιάνο (video)

Πόσο θα κρατήσει η κακοκαιρία αυτή και τι καιρό αναμένεται να έχουμε τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν; Πάμε να δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο στο παρακάτω βίντεο:




Χειμώνας τριών ημερών ενόψει

Αύριο Σάββατο ο καιρός θα είναι χειμωνιάτικος με τα όλα του: χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές στη Μακεδονία και στη Θράκη η θερμοκρασία θα πέσει ακόμα πιο χαμηλά και θα ρίξει περισσότερο χιόνι. Παράλληλα, τοπικά θα υπάρχουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο (με απαγορευτικά απόπλου) και κρύο τσουχτερό, με μονοψήφιες τιμές θερμοκρασία ακόμα και το μεσημέρι στα κεντρικά και τα βόρεια. Το κρύο θα μείνει και την Κυριακή, όταν θα είναι και περισσότερο καθώς θα πέσουν οι ελάχιστες θερμοκρασίες και οι μέγιστες αλλά και τη Δευτέρα.

Από Τρίτη η θερμοκρασία ανεβαίνει πάλι και τις μέρες πριν τα Χριστούγεννα ο καιρός θα είναι ήπιος με θερμοκρασίες στα κανονικά για την εποχή περίοδο και πιθανόν από την Πέμπτη και πάνω από αυτά…

Στην Αττική σήμερα θα κάνουν την εμφάνισή τους αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα ανέβει μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πλησιάσει έως τους 11 βαθμούς Κελσίου.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου