6 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Εγκεφαλική Παράλυση – Αγκαλιάστε και αποδεχτείτε τους δίπλα σας

Η 6η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εγκεφαλική Παράλυση.
Κύριος στόχος της ημέρας είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και των θεσμών σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθώς και τις διεκδικήσεις τους για πρόσβαση και απόλαυση των δικαιωμάτων τους στην υγεία, την εκπαίδευση, την εργασία σε ίση βάση με τους άλλους ανθρώπους.
Τι είναι η εγκεφαλική παράλυση
Η εγκεφαλική παράλυση είναι ένα σύνολο αναπτυξιακών δυσλειτουργιών της κίνησης και της στάσης ενός ατόμου και προκαλείται από κάκωση του εγκεφάλου. Οι στατιστικές δείχνουν ότι από εγκεφαλική παράλυση πάσχουν γύρω στα 17 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, με τον αριθμό των πασχόντων δυστυχώς να αυξάνεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.
Η κοινωνική ένταξη, η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του κοινού μέσω ενημερωτικών ημερίδων και σεμιναρίων που θα διοργανωθούν και θα επιχορηγούνται από το κράτος θα διευκολύνει μια ζωή χωρίς αποκλεισμούς για τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση και γενικότερα με αναπηρίες αλλά συγχρόνως θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων αυτών των ατόμων.
Οι ασθενείς που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση μπορούν να επωφεληθούν από ειδικές φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες και λογοθεραπείες οπότε θεωρείται ιδιαίτερα χρήσιμο να καλύπτεται ένας ικανοποιητικός αριθμός από τέτοιες θεραπείες από το κράτος για να ζήσουν όλα αυτά τα άτομα μια πιο ποιοτική ζωή πάνω από όλα με αξιοπρέπεια.






0 ΣΧΟΛΙΑ