ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Τελειωτικό χτύπημα» Χριστίνας Σούζη: «Καταφθάνει σύστημα-μπίχλα πάνω από την Ελλάδα…»

«Τελειωτικό χτύπημα» Χριστίνας Σούζη: «Καταφθάνει σύστημα-μπίχλα πάνω από την Ελλάδα…»
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Καιρός Χριστίνα Σούζη: Για τα τερτίπια του καιρού από σήμερα (1/9), έως και το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας, μίλησε η Χριστίνα Σούζη στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του ΣΚΑΪ.

Η γνωστή μετεωρολόγος αναφέρθηκε σε ένα σύστημα γεμάτο… μπίχλα, που καταφθάνει πάνω από την Ελλάδα και θα περάσει από πολλές περιοχές, δίνοντας βροχές. Αυτό δυστυχώς όμως δε θα συμβεί και στον Έβρο, όπου ο εφιάλτης των πυρκαγιών συνεχίζεται για 14η μέρα. Παράλληλα, «από την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνουν την εμφάνισή τους…» – Καμπανάκι από τον Θοδωρή Κολυδά για τον καιρό – Οι περιοχές που ζήτησε προσοχή (Video)

Αναλυτικότερα η πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη στο βίντεο που ακολουθεί:




Απόκλιση «γίγας» από τον Τάσο Αρνιακό: «Ξεκινάμε από 16 βαθμούς Κελσίου – Το επόμενο που περιμένουμε…»

Καιρός  Τάσος Αρνιακός: Τη μεγάλη απόκλιση που θα υπάρχει τις επόμενες μέρες μεταξύ χαμηλότερων και υψηλότερων θερμοκρασιών στη χώρα επεσήμανε ο Τάσος Αρνιακός, μιλώντας από την όμορφη και άκρως καλοκαιρινή Νάξο, στην πρωινή ενημερωτική ζώνη του ΑΝΤ1.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος αναφέρθηκε στις τοπικές βροχές που «χτυπούν» κάποιες περιοχές, ενώ μίλησε για πολλοστή φορά και για την ενίσχυση των ανέμων μέσα στο Σαββατοκύριακο (2-3/9), κάτι που χρειάζεται τεράστια προσοχή για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Πιο αναλυτικά η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο βίντεο που ακολουθεί:




Χειμώνας με «σπασμένα φρένα» απο τα Μερομήνια – «Όγκος χιονιού μετά τις 10 Δεκεμβρίου και μέχρι…»

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του όγδοου φεγγαριού του έτους, δηλαδή του Αυγούστου. Η πρώτη ημέρα θα μας πει για τον καιρό του Αυγούστου, η δεύτερη για του Σεπτεμβρίου, η τρίτη για του Οκτωβρίου και πάει λέγοντας.

Βγήκαν τα μερομήνια μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024

Ο συγγραφέας – λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, προβαίνει σε καιρικές προβλέψεις στην ακόλουθη επιστολή του, την οποία τιτλοδοτεί «Οι καιρικές προβλέψεις ως τα μέσα Φεβρουαρίου 2024».

Αναλυτικά η πρόγνωση:

«Επανερχόμαστε και φέτος στην καιρική πρόβλεψη, μετά από μια καταστρεπτική χρονιά ανομβρίας που μας άφησε ένα τετράμηνο πολύ λίγων βροχών, ως τη χιονιά του Μάρτη 2023 και μετά σχεδόν τίποτα ουσιαστικό σε όψιμες βροχές που αναμέναμε.

Πολύ διαφορετική η φετινή πρόβλεψη για μεγάλο διάστημα ως τα μέσα του Φεβρουαρίου 2024. Τα σημάδια, που για 40 χρόνια παρακολουθώ, έδειξαν άλλα πράγματα. Η σπουδαιότερη παρατήρηση για τη Νότια Ελλάδα κυρίως, ήταν οι άπνοιες για 6 μέρες, μέρα-νύχτα και οι έντονες ζέστες!!!

Ξεκινώ με ένα καύσωνα του τέλους του Αυγούστου ή των αρχών του Σεπτέμβρη, με συννεφιές και σημάδια ανομβρίας. Ο καιρός συνεχίζει να φθινοπωριάζει με σκαμπανεβάσματα στη θερμοκρασία και την κατάσταση της ατμόσφαιρας, ως τα τέλη Σεπτεμβρίου και τις αρχές Οκτωβρίου. Απότομη αλλαγή καιρού και θερμοκρασίας στα μέσα Οκτωβρίου. Προς τα τέλη Οκτωβρίου πάλι αλλαγή καιρού με συνεχείς εναλλαγές, σύννεφα από ΒΔ έντονα και ψιλοβρόχια, ίσως και έντονη βροχή από ΒΔ.

Ο Νοέμβριος με πολλές αλλαγές και προς το τέλος του βροχές σε Κυκλάδες, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Νότιο Αιγαίο. Μετά τις 10 Δεκεμβρίου αρχίζει ως τις 12 Ιανουαρίου χειμώνας με όλα τα φαινόμενα: χιόνια, πολύ κρύο και βροχές, από δυτικά και βορειοδυτικά. Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά και Φώτα με δυσκολίες του καιρού καθημερινά, σχεδόν ως τις 8 με 10 Ιανουαρίου 2024.

Μετά αρχίζει μία ολιγοήμερη ανομβρία αλλά με πολύ κρύο, βροχοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα και πλημμύρες σε κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Η Μεσόγειος φέτος, κυρίως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Κύπρος δέχονται πολλές βροχές και πλημμύρες, κυρίως το Νοέμβριο, το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο.

Ο φετινός χειμώνας θα έχει, για τη Μεσόγειο αλλά και για την Κεντρική Ευρώπη, πολλά ακραία φαινόμενα.

Οι Αρχές μας να ξέρουν ότι θα τρέξουν να αποκαταστήσουν ζημιές από ξαφνικές νεροποντές στους χειμάρρους αλλά και στις πόλεις. Οι πυρκαγιές με τα καμμένα δάση, θα φέρουν ζημιές. Πολλή προσοχή σε όλους, όπου και αν βρίσκονται. Θα “δω” από 26-31 Αυγούστου τους μήνες Φλεβάρη ως Ιούλιο».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου