Τι κοινό έχει πολιτικά η περσινή με την φετινή πρωτοχρονιά; Τον ανασχηματισμό! – Το mindgame του Προέδρου της Δημοκρατίας ταλανίζει τον Μητσοτάκη

Η νέα χρονιά μπήκε, το νέο έτος 2025 είναι εδώ, και μάλιστα, ήση διανύουμε την τρίτη μέρ του. Πολτικά, σημειώθηκαν κάποιες αλλαγές, όπως η απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως βεβαίως, και την αλλαγή των ινίων στο χρήσμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, που πλέον ανήκει στον Νίκο Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ, λόγω πολυπληθέστερης κοινοβουλευτικής παρουσίας, έναντι του ΣΥΡΙΣΑ. Ωστόσο, στα στρατόπεδο, της Νέα Δημοκρατίας και την ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη, υπάρχει ένα κοινό με το περσινό ξεκίνημα, αυτό του 2024, ο ανασχηματισμός.
Ενός γίνεται το ισχύον κυβερνητικό σχήμα
Σαν σήμερα πριν από ακριβώς ένα χρόνο ο πρωθυπουργός ανακάτευε την τράπουλα και ανακοίνωνε τον ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος.
ξμηυγτφψ
Με το καλημέρα του 2025 μπορεί η πολιτική συζήτηση να εστιάζει στο πρόσωπο, που θα προταθεί για την το κορυφαίο πολιτειακό αξίωμα, αυτό του Προέδρου της Δημοκρατίας, εντούτοις η συζήτηση στα πολιτικοδημοσιογραφικά πηγαδάκια έχει και άλλο….μενού.
Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κίνηση ματ;
Καταρχήν, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, σχετικά με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Μητοστάκης “έκοψε” δύο ονόματα από τα λίστα. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι το πρόσωπο της επιλογής του δεν θα είναι αμιγώς από τη Νέα Δημοκρατία. Οι ανακοινώσεις θα έρθουν στο δεύτερο 15θημερο του μήνα.
Και μετά ανασχηματισμός
Το ζήτημα είναι πότε θα…πατήσει την σκανδάλη εκεί. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 τον πρωθυπουργό περικλείουν δύο σχολές σκέψης των συμβούλων και συνεργατών του: Ιδιαίτερα σημαντικό πάντως είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη διαγραφή Σαμαρά, οι κυβερνητικές αλλαγές θα περιλαμβάνουν ένταξη στην νέα κυβέρνηση, όποτε κι αν γίνει ο ανασχηματισμός, ενός Μεσσήνιου βουλευτή.






0 ΣΧΟΛΙΑ