ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΜΚΟ της ντροπής: Unboxholics, Κοψιάλης, Σχίζας και άλλοι πολλοί ξεσπάνε για τον Φιρινίδη – Τα μηνύματα με τον αρχηγό του κυκλώματος

Από τις φιλανθρωπικές δράσεις της «Παιδικής Χαράς» στις φωτογραφίες με σαμπάνιες, πούρα, πολυτελή αυτοκίνητα και πεντάστερα ξενοδοχεία. Ξεσπάνε οι διάσημοι Έλληνες για τον Κωνσταντίνο Φιρινίδη
Από τις φιλανθρωπικές δράσεις της «Παιδικής Χαράς» στις φωτογραφίες με σαμπάνιες, πούρα, πολυτελή αυτοκίνητα και πεντάστερα ξενοδοχεία. Ξεσπάνε οι διάσημοι Έλληνες για τον Κωνσταντίνο Φιρινίδη
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σοβαρές καταγγελίες και νέες ηχητικές καταγραφές αποκαλύπτουν διαφορετικές πτυχές της εγκληματικής δραστηριότητας του Κώστα Φιρινίδη, επικεφαλής της ΜΚΟ «Παιδική Χαρά», ο οποίος προφυλακίστηκε για την υπόθεση οικονομικής εκμετάλλευσης φιλανθρωπικών εράνων. Ενώ οι επίσημοι λογαριασμοί της οργάνωσης παρουσίαζαν δωρεές σε νοσοκομεία και πρωτοβουλίες υποστήριξης άρρωστων παιδιών, ο προσωπικός του λογαριασμός στα κοινωνικά δίκτυα περιλάμβανε φωτογραφίες με πούρα, ναργιλέδες, σαμπάνιες Moët, πολυτελή κάμπριο αυτοκίνητα και διαμονές σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων.

Η δημόσια εικόνα του 37χρονου ως ανθρώπου που προσέφερε ανιδιοτελώς βοήθεια ερχόταν σε έντονη αντίθεση με τις ιδιωτικές συνομιλίες του, στις οποίες κυριαρχούσαν αναφορές στην πολυτελή διαβίωση και την προσωπική ευημερία.

Ανάμεσα στους γνωστούς δωρητές που καταγγέλλουν εξαπάτηση βρίσκεται ο Στάθης Σχίζας, ο οποίος είχε μεσολαβήσει ώστε ο Φιρινίδης να γνωρίσει τη μητέρα παιδιού που αντιμετώπιζε καρκίνο. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση συγκεντρώθηκαν ενδεχομένως περισσότερα από 100.000 ευρώ, όμως η οικογένεια καταγγέλλει ότι παρέλαβε περίπου τα μισά. Ο 37χρονος εξηγούσε πως τα υπόλοιπα χρήματα παρέμεναν σε κεντρικό ταμείο, ώστε να καλύπτονται ανάγκες άλλων παιδιών όταν οι αντίστοιχοι έρανοι δεν συγκέντρωναν επαρκείς δωρεές.

Ξεσπάνε influencers για τον Κωνσταντίνο Φιρινίδη

Η διαδικτυακή παρουσία της «Παιδικής Χαράς» περιλάμβανε αναδημοσιεύσεις από δημοφιλείς τραγουδιστές, ηθοποιούς, αθλητές και influencers, ενισχύοντας την αξιοπιστία της οργάνωσης. Νέες ηχητικές συνομιλίες που παρουσίασε το «Live News» δείχνουν ότι ο Φιρινίδης αξιοποιούσε συστηματικά τις γνωριμίες του με αναγνωρίσιμα πρόσωπα. Σε χαρακτηριστική επικοινωνία αναφέρθηκε στον Στάθη Σχίζα, εξηγώντας ότι ο πατέρας παιδιού που βοηθούσε η ΜΚΟ τον γνώριζε από τη στρατιωτική του θητεία και επιθυμούσε να προωθηθεί η προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης. Δείτε το ακόλουθο βίντεο του Live News:

Αντίστοιχα μηνύματα έστελνε και σε δημοφιλείς δημιουργούς περιεχομένου, μεταξύ των οποίων ο Σάκης Καρπάς. Οι Unboxholics, με 1,1 εκατομμύριο συνδρομητές στο YouTube, δημοσιοποίησαν τις επανειλημμένες εκκλήσεις που λάμβαναν, στις οποίες ανταποκρίνονταν επιδιώκοντας να βοηθήσουν παιδιά.

Διαφορετική συμπεριφορά περιγράφουν λιγότερο γνωστοί δωρητές. Ένα ζευγάρι που διοργάνωσε φιλανθρωπική εκδήλωση καταγγέλλει ότι δέχθηκε έντονες πιέσεις επειδή καθυστέρησε η καταβολή περίπου 2.000 έως 2.500 ευρώ.

Προφυλακίστηκε για την υπόθεση της ΜΚΟ

Ο άνδρας περιέγραψε ότι, δέκα ημέρες μετά την εκδήλωση, ο Φιρινίδης τον απείλησε με δημόσια διαπόμπευση εάν δεν κατατίθεντο άμεσα τα χρήματα. Σε καταγεγραμμένη συνομιλία, ο επικεφαλής της ΜΚΟ επικαλέστηκε τη στενή φιλία της δικηγόρου του με τη δήμαρχο, θέτοντας προθεσμία μέχρι την επόμενη ημέρα. Κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι απολάμβαναν τη δημόσια αναγνώριση, αλλά καθυστερούσαν να εκπληρώσουν τις οικονομικές υποχρεώσεις τους. Όταν ο δωρητής εξήγησε ότι η σύζυγός του δεν είχε ακόμη διαθέσιμο το ποσό, ο Φιρινίδης απέρριψε τις δικαιολογίες, αναφέροντας οικογενειακούς θανάτους, προσωπικά προβλήματα και λογιστικές εκκρεμότητες ως επαναλαμβανόμενες αιτίες καθυστέρησης.

Το ζευγάρι διευκρίνισε ότι απαιτούνταν έκδοση παραστατικών, λογιστική τακτοποίηση και ολοκλήρωση γραφειοκρατικών διαδικασιών πριν μεταφερθούν τα έσοδα της συναυλίας στον σύλλογο. Παρότι οι δωρητές εξηγούσαν ότι δεν κρατούσαν προσωπικά τα χρήματα, οι πιέσεις συνεχίζονταν. Ο 37χρονος επικοινώνησε ακόμη και με τη μητέρα του παιδιού, ζητώντας της να παρέμβει. Σε άλλη συνομιλία κατηγόρησε τη σύζυγο του δωρητή ότι τον αποκαλούσε τραμπούκο και προειδοποίησε πως θα ενημέρωνε δημόσια τους πάντες εάν άκουγε νέα επικριτικά σχόλια.

Τελικά, το ποσό καταβλήθηκε λίγες ημέρες αργότερα. Ωστόσο, οι δωρητές εξακολουθούν να αγνοούν εάν τα χρήματα έφτασαν στην οικογένεια ή διοχετεύθηκαν σε δαπάνες που εξετάζει το κατηγορητήριο, όπως νυχτερινή διασκέδαση, ταξίδια, καζίνο και πολυτελείς τσάντες Louis Vuitton.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου