ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Ένας συμφοιτητής μας, 18 χρονών, έπιασε φωτιά» – Η περιγραφή φοιτήτριας για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

«Ένας συμφοιτητής μας, 18 χρονών, έπιασε φωτιά» – Η περιγραφή φοιτήτριας για την επίθεση στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου
ι καταγγέλλουν οι φοιτητές στου Ζωγράφου(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Σκηνές πανικού και τρόμου εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης (4/11) στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου, όταν ομάδα αγνώστων με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους εισέβαλε βίαια σε αίθουσα όπου βρισκόταν σε εξέλιξη προγραμματισμένη γενική συνέλευση φοιτητών, ενόψει των επικείμενων εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Η άγρια επιδρομή είχε ως τραγικό απολογισμό τον τραυματισμό τριών ατόμων, ενώ προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή.

Οι τρεις τραυματίες διακομίστηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθούν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Βάσει των επισήμων στοιχείων και της ενημέρωσης που έλαβε η Αστυνομία από το ΕΚΑΒ, οι δύο από τους τραυματίες φέρουν χτυπήματα στα κάτω άκρα ως αποτέλεσμα άγριου ξυλοδαρμού, ενώ ο τρίτος τραυματίστηκε εξαιτίας ρίψης βόμβας μολότοφ.

Μαρτυρίες σοκ: «Έκαψαν φοιτητή και τραυμάτισαν κι άλλους»

Οι καταγγελίες των φοιτητών που βρίσκονταν εντός του χώρου περιγράφουν μια οργανωμένη και εξαιρετικά βίαιη επίθεση από δεκάδες άτομα, τα οποία έφεραν βαρύ οπλισμό, όπως τσεκούρια, λοστάρια και εύφλεκτα υλικά. Η Ναταλία Λαμπρινιάδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φοιτητικού Συλλόγου της σχολής, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τη στιγμή της εισβολής: «Σήμερα είχαμε προγραμματισμένη γενική συνέλευση ενόψει του τριημέρου του Πολυτεχνείου. Κατά τη διάρκεια αυτής ακούσαμε φασαρία, βγήκαμε έξω από το αμφιθέατρο και είδαμε ομάδα δεκάδων ατόμων, περίπου 50, με καλυμμένα χαρακτηριστικά και εξοπλισμό να πραγματοποιούν επίθεση στους φοιτητές».

Επίθεση με τσεκούρια και μολότοφ σε φοιτητές (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Συνεχίζοντας την περιγραφή της για το πρωτοφανές περιστατικό, η ίδια συμπλήρωσε: «Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι. Είχαν πάνω τους εξοπλισμό, είχαν τσεκούρια, λοστάρια, μολότοφ. Πέταξαν μολότοφ μέσα στον χώρο. Έκαψαν φοιτητή και τραυμάτισαν κι άλλους».

Η εκπρόσωπος των φοιτητών υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, κάνοντας λόγο για μια ωμή και επικίνδυνη ενέργεια που έθεσε σε άμεσο κίνδυνο ανθρώπινες ζωές εντός του πανεπιστημιακού ασύλου: «Η επίθεση με τσεκούρι, λοστάρι και μολότοφ μέσα σε κλειστούς χώρους είναι μια επίθεση φασιστική. Υπάρχουν τραυματίες συμφοιτητές μας με σπασίματα στα άκρα από τα τσεκούρια και τα λοστάρια. Ένας συμφοιτητής μας, 18 χρονών, έπιασε φωτιά».

Πολιτικές καταγγελίες και μήνυμα αποφασιστικότητας από τους φοιτητές

Η αυτόπτης μάρτυρας συνέδεσε ευθέως το βίαιο αυτό επεισόδιο με το κλίμα των ημερών, τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και τις προετοιμασίες που γίνονται για τον εορτασμό της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι πρόκειται για μια στοχευμένη ενέργεια με σκοπό την υπονόμευση του φοιτητικού συνδικαλισμού. «Για εμάς αυτές οι επιθέσεις δεν είναι καθόλου τυχαίες. Το γεγονός ότι γίνονται γενικές συνελεύσεις, ειδικά ενόψει του Πολυτεχνείου, είναι για να καμφθούν οι αγώνες μας. Υπάρχει σχέδιο υπονόμευσης του τριημέρου από τη ΝΔ, η οποία αξιοποιεί ομάδες κουκουλοφόρων για να πετύχει αυτό το σχέδιο».

Άγρια επίθεση με τσεκούρια, λοστάρια και μολότοφ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Από την πλευρά του, δεύτερος φοιτητής που βρισκόταν στο σημείο θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ξεκαθαρίζοντας πως η τρομοκρατία και η βία δεν πρόκειται να κάμψουν τη δράση και τη συσπείρωση των φοιτητικών συλλόγων: «Δεν θα σταματήσουν οι αγώνες και εμείς δεν τρομοκρατούμαστε».

Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, ενώ η ακαδημαϊκή κοινότητα παρακολουθεί με έκδηλη ανησυχία τις εξελίξεις.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου