ΑΡΧΙΚΗ LIFESTYLE

Ναταλία Γερμανού για την ΜΚΟ: «Εύχομαι να μη βγείτε από τη φυλακή ποτέ. Να μη δείτε το φως του ήλιου ποτέ»

Η Ναταλία Γερμανού εξέφρασε την οργή της για τις καταγγελίες σχετικά με τη διαχείριση δωρεών που προορίζονταν για άρρωστα παιδιά.
Η Ναταλία Γερμανού εξέφρασε την οργή της για τις καταγγελίες σχετικά με τη διαχείριση δωρεών που προορίζονταν για άρρωστα παιδιά.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Την οργή και την απογοήτευσή της για τις αποκαλύψεις που αφορούν τη δράση μη κυβερνητικής οργάνωσης, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο σοβαρών καταγγελιών σχετικά με τη συγκέντρωση χρημάτων για παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, εξέφρασε δημόσια η Ναταλία Γερμανού.

Η γνωστή παρουσιάστρια δεν έκρυψε την αγανάκτησή της για το ενδεχόμενο μέρος των δωρεών να μην έφτανε ποτέ στις οικογένειες για τις οποίες προοριζόταν, ενώ τοποθετήθηκε με ιδιαίτερα αυστηρό ύφος απέναντι στα πρόσωπα που ερευνώνται για την υπόθεση.

Το ζήτημα απασχόλησε την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» του Alpha, κατά την έναρξή της το μεσημέρι της Κυριακής 1 Νοεμβρίου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε τόσο στην πιθανή οικονομική εκμετάλλευση της αγωνίας γονιών με άρρωστα παιδιά όσο και στην εμπιστοσύνη των πολιτών που προσέφεραν χρήματα πιστεύοντας ότι βοηθούσαν πραγματικά ανθρώπους σε ανάγκη.«Ελπίζω να είστε σε καλή διάθεση. Φαντάζομαι κι εσείς ελαφρώς εξοργισμένοι, όπως κι εμείς, με αυτό το νέο σκάνδαλο που μας ήρθε στο κεφάλι με την ΜΚΟ που υποτίθεται ότι έπαιρνε τα χρήματα, και τα δικά σας και τα δικά μας, για να φροντίσει άρρωστα παιδάκια. Πλην όμως όχι», είπε αρχικά η Ναταλία Γερμανού.

Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης εξέφρασε τη δική του έντονη αντίδραση, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια πρακτική δεν περιορίζεται στην εξαπάτηση όσων συνεισφέρουν οικονομικά.

Όπως εξήγησε, όταν κάποιος εκμεταλλεύεται την ευαισθησία του κόσμου, μετατρέπει άθελά τους σε μέρος της διαδικασίας ακόμη και ανθρώπους που αναδημοσιεύουν τις εκκλήσεις, τις προβάλλουν ή ενισχύουν οικονομικά την προσπάθεια. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι πολλοί πολίτες προσφέρουν ακόμη και από το υστέρημά τους, επιθυμώντας να στηρίξουν οικογένειες που δοκιμάζονται. Υπογράμμισε μάλιστα ότι και οι συντελεστές της εκπομπής είχαν εμπιστευτεί, προβάλει και αναπαράγει σχετικό περιεχόμενο, ενώ είχαν συμμετάσχει και οικονομικά.

«Ειδική θέση στην κόλαση. Γιατί δεν φτάνει που σαν απατεώνας με κάνεις και μένα συνένοχο, και εμένα και εσένα. Δηλαδή δεν σου φτάνει που εκμεταλλεύεσαι το πιο ευαίσθητο πράγμα και την πιο ευαίσθητη κίνηση που κάνει ο καθένας με το υστέρημά του, θες και συνένοχους. Εν αγνοία τους. Τον πιστέψαμε, τον ανεβάσαμε, τον αναδημοσιεύσαμε, πληρώσαμε», πρόσθεσε με τη σειρά του ο Παναγιώτης Ραφαηλίδης.

Η Ναταλία Γερμανού συμφώνησε απόλυτα με την τοποθέτησή του, χαρακτηρίζοντας εξαιρετικά σοβαρή την εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και ιδιαίτερα της περιπέτειας υγείας μικρών παιδιών.

«Το είπες πάρα πολύ ωραία. Υπάρχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στην κόλαση γι’ αυτούς τους ανθρώπους που παίζουν με τον πόνο των οικογενειών και με την υγεία άρρωστων παιδιών. Ειδική θέση στην κόλαση και εύχομαι να μη βγείτε από τη φυλακή ποτέ. Να μη δείτε το φως του ήλιου ποτέ, ειδικά εσείς. Δηλαδή να μη βρεθεί ούτε τόση δα τρυπούλα», κατέληξε η παρουσιάστρια.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου