ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τέμπη: Ο Βελόπουλος δημοσίευσε φωτογραφίες με ανθρώπινα οστά και τις διέγραψε – Οι αντιδράσεις των συγγενών

Νέα αντιπαράθεση για φωτογραφίες οστών που δημοσιεύτηκαν στο X και στη συνέχεια αφαιρέθηκαν.
Νέα αντιπαράθεση για φωτογραφίες οστών που δημοσιεύτηκαν στο X και στη συνέχεια αφαιρέθηκαν.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Νέες αντιδράσεις προκάλεσε ο Κυριάκος Βελόπουλος με ανάρτησή του για την τραγωδία στα Τέμπη, λίγες ώρες μετά τη σφοδρή αντιπαράθεσή του στη Βουλή με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανήλθε στο ζήτημα των φωτογραφιών με οστά, παρά τις διαψεύσεις του υπουργού και τις έντονες διαμαρτυρίες συγγενών των θυμάτων.

Η νέα ανάρτηση Βελόπουλου:

«Η πραγματικότητα που είναι ο εφιάλτης Φλωρίδη:
Σήμερα στην ομιλία μου αναφέρθηκα στις 200 φωτογραφίες που υπάρχουν από το χώρο στο Κουλούρι και στην λεγόμενη «μάνδρα Πανδρεμμένου» και οι οποίες σύμφωνα με καταγγελίες συγγενών δεν ελέγχθηκαν ποτέ. Ζήτησα από τον κ. Φλωρίδη να τις ελέγξει ο ίδιος και δειγματοληπτικά του κατέθεσα τρεις. Αφού λοιπόν ο Φλωρίδης «αμφισβητεί» ακόμα και τώρα ότι υπάρχουν ανθρώπινα οστά από το βέβηλο «ξεμπάζωμα» του καταθέτω μερικές ακόμα φωτογραφίες.
Όλο αυτό το υλικό με τις φωτογραφίες το έχει ο σύλλογος Θυμάτων Τεμπών και ο πρόεδρος του ο οποίος απεκάλεσε τον κύριο Φλωρίδη «ανάλγητο κάθαρμα». Ευχόμαστε ειλικρινά να μην επιβεβαιωθεί ο κύριος Ασλανίδης και ο κ. Φλωρίδης να ελέγξει έστω και τώρα τις φωτογραφίες, αντί να τις αμφισβητεί».

Στη συνέχεια ωστόσο ο κ. Βελόπουλος, αφαίρεσε τις φωτογραφίες από την ανάρτηση.

Βαγγέλης Βλάχος: «Όλα τα δείγματα έχουν ελεγχθεί» – Η παρέμβαση Πλακιά

Άμεση ήταν η αντίδραση του Βαγγέλη Βλάχου, ο οποίος έχασε τον αδελφό του, Βάιο Βλάχο, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Απαντώντας δημόσια στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, έκανε λόγο για ανακριβείς ισχυρισμούς και ζήτησε να σταματήσει η διασπορά παραπλανητικών πληροφοριών γύρω από τόσο ευαίσθητα ζητήματα.

Ο Βαγγέλης Βλάχος υποστήριξε ότι όλα τα δείγματα που παρουσιάστηκαν έχουν εξεταστεί, ενώ ορισμένα έχουν ήδη ταυτοποιηθεί και παραδοθεί στις οικογένειες.Επέκρινε επίσης τον κ. Βελόπουλο για προηγούμενες αναφορές του στο ξυλόλιο, στα έντομα και στα κουνούπια.

Τόνισε ακόμη ότι οι συγγενείς έχουν ενημερωθεί για τη δημοσίευση και ότι έχουν διατηρηθεί στιγμιότυπα οθόνης, ανεξάρτητα από την αφαίρεση των φωτογραφιών. Πριν από τη δεύτερη ανάρτηση του Κυριάκου Βελόπουλου είχε προηγηθεί δημόσια παρέμβαση του Νίκου Πλακιά, σχετικά με τις αρχικές εικόνες οστών που παρουσιάστηκαν στη Βουλή.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου