ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

«Αμάν, ο προφυλακτήρας μου»: Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του οδηγού που έπεσε σε ταβέρνα στη Θεσσαλονίκη

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το αυτοκίνητο που μπήκε σε ταβέρνα
Τρόμος σε ταβέρνα με τρεις τραυματίες
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Στιγμές τρόμου έζησαν οι θαμώνες ταβέρνας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όταν ένα αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του και κατέληξε με ορμή πάνω στα τραπεζοκαθίσματα του καταστήματος, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους. Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Οκτωβρίου, με τους αυτόπτες μάρτυρες να περιγράφουν εικόνες πανικού και ανθρώπους που βρέθηκαν ξαφνικά στο έδαφος. Ο 45χρονος οδηγός, ο οποίος συνελήφθη και φέρεται να βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη οργή με τη στάση του μετά τη σύγκρουση.

Το αυτοκίνητο παρέσυρε τραπέζια και θαμώνες

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στην οδό Αγαμέμνονος, σε σημείο όπου λειτουργεί ταβέρνα με τραπεζοκαθίσματα στον εξωτερικό χώρο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιοποιηθεί, το ΙΧ κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχό του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στον χώρο όπου κάθονταν πελάτες. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή. Τραπέζια, καρέκλες και αντικείμενα εκτοξεύτηκαν, ενώ τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Το βίντεο που παρουσιάστηκε από το MEGA αποτυπώνει τη στιγμή της πρόσκρουσης, αλλά και τις κινήσεις που ακολούθησαν.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο οδηγός επιχείρησε να κάνει όπισθεν μετά το ατύχημα, ωστόσο παρευρισκόμενοι τον εμπόδισαν να απομακρυνθεί. Η κυρία Νίκη, μία από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν, περιέγραψε στο MEGA όσα συνέβησαν μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Όπως ανέφερε, το αυτοκίνητο χτύπησε πρώτα τις τσιμεντένιες ζαρντινιέρες που βρίσκονταν μπροστά από την ταβέρνα, παρασύροντάς τες προς τα τραπέζια. Η ίδια τραυματίστηκε στα πλευρά και στο κεφάλι, ενώ θυμάται ότι όλα έγιναν τόσο γρήγορα ώστε δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης. «Ήρθε το αυτοκίνητο, χτύπησε τις ζαρντινιέρες, έφυγαν οι ζαρντινιέρες μαζί με το τραπέζι πάνω μου, βρέθηκα ξαφνικά κάτω και από κει και πέρα επικράτησε πανικός. Το κατάλαβα γιατί το έβλεπα το αυτοκίνητο. Έγιναν όλα όμως τόσο αστραπιαία, που δεν προλάβαινες να αντιδράσεις, να κάνεις κάτι. Απλά τα κατάλαβα, τα είδα όλα. Εννοείται ότι πήγε να φύγει. Μας χτυπάει και ξεκινάει, κάνει όπισθεν για να σηκωθεί να φύγει. Και σηκωθήκαν μετά οι πελάτες από δω από το μαγαζί και τον σταματήσανε. Είχε τέτοια απάθεια. Με το τσιγάρο, με το κινητό. Λες και βγήκε στην παραλία για καφέ. Ούτε καν ένα συγγνώμη δεν είπε», είπε αρχικά.

Η φράση του 45χρονου μετά το τροχαίο με τρεις τραυματίες στη Θεσσαλονίκη

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η πληροφορία ότι, μόλις βγήκε από το αυτοκίνητό του, ο 45χρονος φέρεται να είπε: «Αμάν, ο προφυλακτήρας μου». Η φράση αυτή, όπως μεταφέρθηκε από αυτόπτες μάρτυρες, προκάλεσε οργή, καθώς εκείνη τη στιγμή οι τραυματίες προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί. Την ίδια ώρα, άλλοι πελάτες του καταστήματος έσπευσαν να βοηθήσουν όσους είχαν χτυπήσει και να αποτρέψουν την απομάκρυνση του οδηγού. Οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του, ενώ διερευνώνται οι ακριβείς συνθήκες του τροχαίου.

Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και ο σύζυγος της κυρίας Στεφανίας, ο οποίος υπέστη χτυπήματα στα πόδια και στη μέση. Η γυναίκα περιέγραψε την αγωνία της οικογένειας, καθώς ο άνδρας της παρουσίαζε έντονο πρήξιμο και δυσκολία στη βάδιση. «Σήμερα θα καταλάβουμε. Εμείς τον πήραμε στο σπίτι. Σήμερα θα ξαναπάμε στο γιατρό να δούμε πώς θα είναι τα πόδια και άμα θα πάμε σε εγχείρηση. Έχει πρήξιμο γιατί χτύπησε ευαίσθητο σημείο. Είναι πολύ πρησμένα τα πόδια, δεν μπορεί να περπατήσει. Θα δούμε σήμερα. Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Πιστεύω ότι αφού είχαμε άγιο και σωθήκαμε, θα πάνε. Δεν ήμασταν στο ίδιο τραπέζι με την κ. Νίκη. Σε δύο διαφορετικά τραπέζια. Μπήκε μέσα το αυτοκίνητο, πήρε παραμάζωμα και τα τρία τραπέζια. Οι δικοί μας άνθρωποι, η Νίκη, ο σύζυγος και ο κύριος Χρήστος μπήκαν στο νοσοκομείο. Όλοι οι υπόλοιποι εκτός από εμένα είναι χτυπημένοι».

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το αυτοκίνητο που μπήκε σε ταβέρνα

Η ίδια εξήγησε ότι, βλέποντας εκ των υστέρων το βίντεο της σύγκρουσης, συνειδητοποίησε ακόμη περισσότερο πόσο σοβαρό ήταν το περιστατικό. «Εσείς το βλέπετε στο βίντεο. Πέφτουν κάτω σαν να παίζουμε σε ταινία. Εγώ όταν είδα το βίντεο αισθάνθηκα χειρότερα από ότι εκείνη τη στιγμή. Εκείνη τη στιγμή προσπαθούσα να σηκώσω τον άντρα μου και επειδή έβλεπα ότι δεν μπορεί να πατήσει, πανικοβλήθηκα. Άρχισα να φωνάζω, για ασθενοφόρο. Τον χτύπησε στη μέση, στα πόδια. Είναι γδαρμένος. Μέχρι και στην τσέπη του είχε γυαλιά. Σήμερα θα ασχοληθούμε με τα νομικά». Ένα ακόμη στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό αφορά την πορεία του αυτοκινήτου πριν από την πρόσκρουση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε η κυρία Στεφανία, υπήρχαν άνθρωποι που είχαν αντιληφθεί την επικίνδυνη οδήγηση και είχαν ήδη ειδοποιήσει την αστυνομία. «Νωρίτερα τον ακολουθούσε ένα ζευγάρι, το ακολουθούσε ένα ζευγάρι με μηχανή, είχαν ήδη πάρει την αστυνομία και είχαν ειδοποιήσει ότι ένας οδηγός είναι ανάποδα στο ρεύμα και κοιμάται πάνω στο τιμόνι. Γιατί η μέρα έχει πάρα πολλά παιδάκια επειδή απέναντι έχουμε πάρκο. Ευτυχώς δεν έχουμε νεκρούς», προσέθεσε η κ. Στεφανία.

Καθοριστική αποδείχθηκε, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, η παρουσία των μεγάλων τσιμεντένιων ζαρντινιέρων μπροστά από το κατάστημα. Τα εμπόδια φαίνεται ότι περιόρισαν την ορμή του αυτοκινήτου πριν αυτό φτάσει στα τραπέζια. Η κυρία Νίκη περιέγραψε πόσο διαφορετική θα μπορούσε να είναι η εξέλιξη: «Αν δεν υπήρχαν οι ζαρντινιέρες για να κόψουν την ταχύτητα, το αυτοκίνητο ήρθε ακριβώς πάνω στα τραπέζια μας. Θα περνούσε πάνω από τα σώματά μας, χωρίς υπερβολές. Δηλαδή αν θα το παρατηρήσετε στο βίντεο θα δείτε ότι μπαίνει κόντρα η ζαρντινιέρα. Αλλιώς θα μας έπαιρνε κάτω από το αμάξι. Δηλαδή εγώ εκεί που καθόμουν, παράλυτη θα έβγαινα. Στο τραπέζι, στην καρέκλα βρέθηκα να είμαι ακριβώς από πίσω. Ο κύριος Χρήστος έχει πεταχτεί από την απέναντι μεριά. Τον κύριο Σταύρο τον έχει λιώσει».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου