Νέα Ιωνία: Ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου για την επίθεση στην οδηγό ταξί – Πώς προσπαθεί να πείσει ότι το αυτί… έφυγε μόνο του

Μια εφιαλτική κούρσα από την Κυψέλη προς τη Νέα Ιωνία περιγράφει η οδηγός ταξί που δέχθηκε άγρια επίθεση από επιβάτη, με αποτέλεσμα να χάσει τμήμα του αυτιού της. Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, όλα φέρεται να ξεκίνησαν από μια διαφωνία σχετικά με την πληρωμή μέσω POS, καθώς στο σημείο δεν υπήρχε καλό σήμα. Η ένταση κλιμακώθηκε και, σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, ο επιβάτης την έπιασε από τον λαιμό και τη δάγκωσε επανειλημμένα στο αυτί. Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο άνδρας μετά το περιστατικό, ενώ παρουσιάστηκαν και όσα φέρεται να υποστήριξε ο ίδιος στους αστυνομικούς.
«Σήμερα είναι η τελευταία σου μέρα. Θα σε σκοτώσω»
Το περιστατικό, όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή, σημειώθηκε όταν ο άνδρας πήρε ταξί προκειμένου να μετακινηθεί από την Κυψέλη στη Νέα Ιωνία. Όταν έφτασε η ώρα της πληρωμής, θέλησε να χρησιμοποιήσει κάρτα, όμως υπήρξε πρόβλημα σύνδεσης του POS με το διαδίκτυο. Ακολούθησε καβγάς και από εκείνο το σημείο η κατάσταση πήρε βίαιη τροπή. Στο βίντεο-ντοκουμέντο από όσα ακολούθησαν ακούγονται φωνές και εκκλήσεις για βοήθεια, ενώ άνθρωποι που βρίσκονταν στην περιοχή έσπευσαν να παρέμβουν. «Τον πιάσανε τον αλήτη», ακούγεται χαρακτηριστικά, την ώρα που επιχειρούν να θέσουν τον άνδρα υπό έλεγχο.
Ιδιαίτερη είναι η μαρτυρία ενός ανθρώπου που βρέθηκε στο σημείο και συμμετείχε στην ακινητοποίησή του. Όπως ανέφερε, ο άνδρας τού έδωσε την εικόνα ανθρώπου που δεν βρισκόταν σε φυσιολογική κατάσταση. «Τον είδα όμως λίγο χαμένο, τον είδα ότι παραπάταγε, νομίζω ότι ήταν υπό την επήρεια χαπιών. Τώρα τι και πώς δεν τα ξέρω, αλλά τον είδα όμως ότι δεν ήταν φυσιολογικός. Ήταν επιθετικός. Χαμένος ήταν», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας, εκφράζοντας τη δική του εκτίμηση και χωρίς να προκύπτει από το συγκεκριμένο απόσπασμα κάποια επιβεβαίωση ότι ο άνδρας είχε πράγματι λάβει ουσίες ή φάρμακα.
Ο μάρτυρας αποκάλυψε και τι του έλεγε ο άνδρας την ώρα που τον κρατούσε ακινητοποιημένο: «Όταν τον ακινητοποίησα εμένα μου έλεγε “αισθάνεσαι περήφανος γι’ αυτό; Αισθάνεσαι χαρούμενος; Νιώθεις καλά;”». Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, ο άνδρας συνέχισε να είναι επιθετικός και να τους εξυβρίζει. Εντύπωση προκάλεσε και η εικόνα που αντίκρισε ο μάρτυρας στο πρόσωπό του. Όπως είπε, το στόμα του ήταν γεμάτο αίματα, γεγονός που οδήγησε όσους βρίσκονταν εκεί στην εκτίμηση ότι ο σοβαρός τραυματισμός της οδηγού είχε προκληθεί από δάγκωμα. «Όλο αυτό εδώ πέρα έσταζε από αίματα. Γι’ αυτό εκεί συμπέρανα ότι την έχει δαγκώσει με το στόμα και όλος ο κόσμος φοβόταν για το μαχαίρι. Αλλά μάλλον ήταν με το στόμα γιατί δεν βρήκαν τίποτα», ανέφερε.
Η γυναίκα, σύμφωνα με τη μαρτυρία του, βρισκόταν σε κατάσταση σοκ. Είχε καταφέρει να απομακρυνθεί από το σημείο της επίθεσης και άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά της προσπάθησαν να τη βοηθήσουν. «Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας, σημειώνοντας ότι το ΕΚΑΒ έφτασε περίπου 20 λεπτά αργότερα, ενώ η Αστυνομία, σύμφωνα με την εκτίμησή του, βρέθηκε στο σημείο μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά. Ακόμη πιο συγκλονιστική είναι η περιγραφή της ίδιας της οδηγού ταξί για όσα συνέβησαν μέσα στο αυτοκίνητο. Όπως κατήγγειλε, ο άνδρας τής είπε: «Σήμερα είναι η τελευταία σου μέρα. Θα σε σκοτώσω». Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα λόγια της, την άρπαξε από τον λαιμό και την ακινητοποίησε πάνω στο κάθισμα. «Και με πιάνει από το λαιμό. Με κολλάει πάνω στο κάθισμα. Βάζει το στόμα του στο αυτί μου. Με δαγκώνει συνεχόμενα». Η ίδια προσπάθησε να απελευθερωθεί και τότε συνέβη ο σοβαρός τραυματισμός της. «Να μου δαγκώνει αυτός, να τραβάω εγώ και ακούω ένα “κρατς” και κόβεται το αυτί μου από τα δόντια του».
Η οδηγός θεωρεί ότι το γεγονός πως αποκόπηκε το τμήμα του αυτιού της ήταν τελικά εκείνο που της επέτρεψε να ξεφύγει από τον άνδρα. Περιγράφοντας τον φόβο που ένιωσε εκείνη τη στιγμή, είπε: «Αν δεν είχε κοπεί το αυτί μου, αυτός θα με είχε σκοτώσει, θα με είχε στραγγαλίσει». Μετά την επίθεση, η γυναίκα εντόπισε το αποκομμένο τμήμα του αυτιού της και προσπάθησε να το διατηρήσει ώστε να υπάρξει πιθανότητα επανασυγκόλλησης. «Εγώ πήρα το κομμάτι μου του αυτιού που βρήκα στο πάτωμα του αυτοκινήτου μου και το έδωσα στην αστυνομία να το βάλει σε πάγο να μου το ενώσουν. Αλλά δεν ενώνεται».
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκπομπή, για να περαστούν χειροπέδες στον άνδρα φέρεται να χρειάστηκε η συνδρομή πέντε αστυνομικών. Παράλληλα, αναφέρθηκε ότι έγινε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρχε προηγούμενος εγκλεισμός του σε ψυχιατρική δομή, χωρίς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να προκύπτει κάτι τέτοιο. Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ο συγκεκριμένος ισχυρισμός αποτελεί δική του αναφορά και δεν συνιστά από μόνος του ιατρική διάγνωση.
Διαβάστε επίσης
Στην εκπομπή παρουσιάστηκε και η εκδοχή που φέρεται να έδωσε ο ίδιος για ορισμένα από τα γεγονότα. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι τα αίματα στο πρόσωπό του προήλθαν από χτύπημα του κεφαλιού του στο μπροστινό κάθισμα, ενώ αναφέρθηκε και στο σπάσιμο των γυαλιών του. Σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν στον τηλεοπτικό αέρα, φέρεται ακόμη να ισχυρίστηκε ότι… το αυτί της γυναίκας «έφυγε μόνο του».






0 ΣΧΟΛΙΑ