ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ζουν με τον τρόμο στο Μενίδι: Βίντεο με Ρομά που πυροβολούν κατά ριπάς – Ξεσπάνε οι κάτοικοι που πέφτουν οι σφαίρες στα σπίτια τους

Κάτοικοι στο Μενίδι καταγγέλλουν συχνούς πυροβολισμούς και περιστατικά κατά τα οποία αδέσποτες σφαίρες έχουν καταλήξει σε σπίτια
Κάτοικοι στο Μενίδι καταγγέλλουν συχνούς πυροβολισμούς και περιστατικά κατά τα οποία αδέσποτες σφαίρες έχουν καταλήξει σε σπίτια
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας βρίσκεται βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ομάδα ατόμων, που είναι Ρομά, να πραγματοποιεί αλλεπάλληλους πυροβολισμούς με διαφορετικά όπλα, την ώρα που γύρω τους βρίσκεται συγκεντρωμένο πλήθος. Οι αρμόδιες Αρχές έχουν ήδη στη διάθεσή τους το οπτικοακουστικό υλικό και επιχειρούν να εξακριβώσουν την ταυτότητα των ενόπλων, αλλά και τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες καταγράφηκαν οι εικόνες.

Στα επίμαχα πλάνα διακρίνονται άτομα να πυροβολούν επανειλημμένα, ακόμη και κατά ριπάς, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται άλλοι άνθρωποι και μικρά παιδιά. Τα βίντεο έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο και φέρονται να προέρχονται από συνάντηση Ρομά. Στη διάρκειά της καταγράφεται άσκοπη και εξαιρετικά επικίνδυνη χρήση πυροβόλων όπλων.

Προς το παρόν, πάντως, οι Αρχές εξετάζουν κρίσιμες λεπτομέρειες του υλικού και δεν θεωρούν δεδομένο ούτε πότε ούτε πού ακριβώς καταγράφηκε. Η Αστυνομία διερευνά την παλαιότητα των βίντεο, καθώς και την περιοχή στην οποία σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί, ενώ παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια ταυτοποίησης των προσώπων που εμφανίζονται να κρατούν και να χρησιμοποιούν τα όπλα.

Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες κατοίκων από το Μενίδι περιγράφουν ένα κλίμα διαρκούς ανησυχίας. Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι οι ήχοι από πυροβολισμούς αποτελούν επαναλαμβανόμενο φαινόμενο, ακόμη και σε καθημερινή βάση. Όπως αναφέρουν, πολλές φορές δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν οι πυροβολισμοί συνδέονται με κάποια γιορτή, με πράξη εκδίκησης ή με διαφορετικό περιστατικό. Εκείνο που, όπως λένε, παραμένει σταθερό είναι ο φόβος που αισθάνονται μέσα στη γειτονιά τους.

Μενίδι: Ζουν με τον τρόμο οι κάτοικοι

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της Καλλιόπης, η οποία ζει στο Μενίδι μαζί με την οικογένειά της. Η ίδια δείχνει σημεία του σπιτιού της που, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, έχουν χτυπηθεί από αδέσποτες σφαίρες. Μία βολίδα φέρεται να πέρασε μέσα από τέντα, ενώ άλλη τρύπησε διαφορετική τέντα και στη συνέχεια κατέληξε πάνω σε αυτοκίνητο.

Σε άλλο περιστατικό, η γυναίκα είχε αφήσει το όχημά της σταθμευμένο μέσα στην αυλή του σπιτιού της και αργότερα διαπίστωσε ότι το παρμπρίζ είχε υποστεί σοβαρή ζημιά. Δίπλα στο αυτοκίνητο, όπως αναφέρει, εντοπίστηκε μία παραμορφωμένη βολίδα. Η ίδια υποστηρίζει ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που βρήκε αδέσποτες σφαίρες στον χώρο της κατοικίας της.

Η μεγαλύτερη ανησυχία της αφορά την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς της και ιδιαίτερα της μικρής εγγονής της, η οποία συνηθίζει να παίζει στο συγκεκριμένο σημείο. Περιγράφοντας ένα από τα περιστατικά, αναρωτιέται τι θα μπορούσε να είχε συμβεί εάν το παιδί βρισκόταν εκεί τη στιγμή που έπεσε η σφαίρα.

Ανάλογη εικόνα μεταφέρουν, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, και άλλοι άνθρωποι της περιοχής. Όπως καταγγέλλεται, υπάρχουν νύχτες κατά τις οποίες οι κάτοικοι ξυπνούν από τους ήχους των πυροβολισμών, ενώ το επόμενο πρωί εντοπίζουν και συγκεντρώνουν βολίδες που έχουν καταλήξει στη γειτονιά.

Τμήμα της περιοχής έχει χαρακτηριστεί από τους ίδιους τους κατοίκους ως «απαγορευμένη ζώνη», εξαιτίας της έντονης εγκληματικής δραστηριότητας που καταγγέλλουν ότι υπάρχει εκεί. Πρόκειται για χαρακτηρισμό των κατοίκων και όχι για επίσημο διοικητικό προσδιορισμό της περιοχής.

Οι μαρτυρίες περιλαμβάνουν ακόμη αναφορές για άτομα που ανεβαίνουν στις ταράτσες κτιρίων προκειμένου να πυροβολήσουν. Κάτοικοι ισχυρίζονται ότι η χρήση των όπλων γίνεται χωρίς έλεγχο και προς διαφορετικές κατευθύνσεις, εντείνοντας τον φόβο για το ενδεχόμενο κάποια αδέσποτη σφαίρα να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου