«Δυο μαύρα πουκάμισα» vs «Μπλε ώρες»: Ποιος κέρδισε τη μάχη της τηλεθέασης – Πώς τα πήγε η νέα σειρά του Mega

Δυναμικά μπήκαν στη μάχη της prime time τα «Δυο μαύρα πουκάμισα», με τη νέα σειρά του MEGA να κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και να καταγράφει από το πρώτο επεισόδιο υψηλές επιδόσεις στο γενικό σύνολο. Η νέα μυθοπλασία του σταθμού έφτασε στο 20,5%, ενώ διαφορετική ήταν η εικόνα στο δυναμικό κοινό, όπου σημείωσε 14,2%. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η σύγκριση με τις «Μπλε ώρες» του ΣΚΑΪ, καθώς στο γενικό κοινό η διαφορά μεταξύ των δύο σειρών ήταν σημαντική.
Τι έδειξαν τα πρώτα νούμερα
Η πρώτη βραδιά για τα «Δυο μαύρα πουκάμισα» μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαίτερα θετική ως προς την ανταπόκριση του γενικού κοινού. Η σειρά του MEGA κατέγραψε μέσο όρο 20,5%, κατακτώντας την υψηλότερη επίδοση της συγκεκριμένης prime time ζώνης. Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πορεία της ανά τέταρτο, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις ξεπέρασε το όριο του 20%. Συγκεκριμένα, τα επιμέρους ποσοστά κινήθηκαν στο 18,7%, 21,8%, 19,9%, 21,8%, 19,3%, 21,5%, 21,1% και 18,1%, ενώ η υψηλότερη επίδοση της βραδιάς έφτασε το 23,5%. Προς το τέλος της προβολής, η σειρά κατέγραψε 19,7% και 19,8%.
Η συγκεκριμένη εικόνα δείχνει ότι η νέα παραγωγή κατάφερε στην πρεμιέρα της να διατηρήσει ένα σημαντικό μέρος του κοινού για μεγάλο διάστημα, χωρίς μεγάλες διακυμάνσεις προς τα κάτω. Η σύγκριση με τις «Μπλε ώρες» είναι χαρακτηριστική. Η σειρά του ΣΚΑΪ σημείωσε 12,5% στο γενικό σύνολο, έναντι 20,5% για τα «Δυο μαύρα πουκάμισα». Πρόκειται για διαφορά οκτώ ποσοστιαίων μονάδων, τουλάχιστον με βάση το πρώτο δείγμα της σεζόν για τη νέα παραγωγή του MEGA. Στο γενικό σύνολο, τα «Δυο μαύρα πουκάμισα» βρέθηκαν επίσης πάνω από την επανάληψη του «Σόι σου», η οποία σημείωσε 15%.
Ακολούθησαν οι «Μπλε ώρες» με 12,5%, ενώ η ταινία «No Time to Die» στον ALPHA κατέγραψε 9,6%. Ο «Μπακαλόγατος» στον ΑΝΤ1 σημείωσε 9,2%, ενώ η «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» στο STAR περιορίστηκε στο 7,6%. Χαμηλότερα βρέθηκαν το «Roadshow» σε επανάληψη με 6,5% και «Ο κεραυνός του Θεού» στο OPEN με 4,4%. Οι προτάσεις της ΕΡΤ κινήθηκαν σε ακόμη χαμηλότερα επίπεδα, με το «Ραντεβού στην Κέρκυρα» στο 3,9%, τη «Γυμνή αλήθεια» στο 3,2% και το «Εκτός σχεδίου» στο 2,5%.
Η κατάσταση διαφοροποιήθηκε αισθητά όταν η σύγκριση μεταφέρθηκε στο δυναμικό κοινό ηλικίας 18-54. Εκεί τα «Δυο μαύρα πουκάμισα» κατέγραψαν 14,2%, χάνοντας την πρώτη θέση από την επανάληψη του «Σόι σου», που έφτασε στο 15,2%. Η απόσταση πάντως ανάμεσα στις δύο εκπομπές ήταν μόλις μία ποσοστιαία μονάδα. Τα επιμέρους τέταρτα της νέας σειράς του MEGA στο δυναμικό κοινό κινήθηκαν από το 11,8% έως το 16,3%. Συγκεκριμένα καταγράφηκαν ποσοστά 13%, 16%, 14,4%, 15,2%, 13,1%, 13,8%, 13,5%, 11,8%, 16,3%, 14,3% και 15%. Αν και η εικόνα στις ηλικίες 18-54 δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο στο γενικό σύνολο, η σειρά παρέμεινε σε υψηλή θέση στην κατάταξη της βραδιάς.
Σε ό,τι αφορά τις «Μπλε ώρες», η διαφορά με τα «Δυο μαύρα πουκάμισα» είναι πιο ξεκάθαρη στο γενικό κοινό, όπου το 20,5% του MEGA συγκρίνεται με το 12,5% του ΣΚΑΪ. Στο δυναμικό κοινό, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της κατάταξης, οι «Μπλε ώρες» βρέθηκαν στο 4,9%, την ώρα που η νέα σειρά του MEGA κατέγραφε 14,2%. Η διαφορά σε αυτή την κατηγορία φτάνει έτσι τις 9,3 ποσοστιαίες μονάδες. Το πρώτο βράδυ, επομένως, έδωσε στα «Δυο μαύρα πουκάμισα» σαφώς υψηλότερα ποσοστά από τις «Μπλε ώρες» και στις δύο βασικές κατηγορίες μέτρησης.
Διαβάστε επίσης
Βέβαια, μια πρεμιέρα δεν αρκεί για να αποτυπώσει τη συνολική δυναμική μιας σειράς. Τα πρώτα επεισόδια συνήθως συγκεντρώνουν αυξημένο ενδιαφέρον και η ουσιαστική εικόνα διαμορφώνεται όταν υπάρχει μεγαλύτερο δείγμα τηλεθέασης. Το MEGA, πάντως, μπορεί να κρατήσει ως πρώτο στοιχείο το 20,5% στο γενικό σύνολο και το γεγονός ότι η σειρά κατάφερε σε συγκεκριμένο τέταρτο να φτάσει μέχρι το 23,5%. Η συνέχεια της ιστορίας αναμένεται επίσης να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διατήρηση του ενδιαφέροντος.






0 ΣΧΟΛΙΑ