ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταγγελία του ΠΑΣΟΚ για τον Πλεύρη και τους γιατρούς: «Είχαν ιδρύσει σωματείο το 2012» – Η απάντηση του ίδιου

Καταγγελία του ΠΑΣΟΚ για τον Πλεύρη
Τι απαντά ο Θάνος Πλεύρης για τη γνωριμία από το 2012
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Νέα πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει με φόντο την υπόθεση του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, αυτή τη φορά γύρω από τη γνωριμία του Θάνου Πλεύρη με τον Ηλία Θεοδωρόπουλο. Το ΠΑΣΟΚ έφερε στο προσκήνιο στοιχεία για τη συμμετοχή τους στο ίδιο σωματείο ήδη από το 2012 και ζήτησε εξηγήσεις από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου. Ο ίδιος απάντησε ότι επρόκειτο για μία τυπική σχέση στο πλαίσιο του σωματείου και ότι η προσωπική επαφή μαζί του ως γιατρού ξεκίνησε αρκετά αργότερα, το 2016.

Τι απαντά ο Θάνος Πλεύρης για τη γνωριμία από το 2012

Μιλώντας στο Mega News Radio, ο Θάνος Πλεύρης απάντησε στις αιχμές που διατύπωσε το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας όσα του καταλογίζονται «σπέκουλα». «Το ΠΑΣΟΚ εδώ πάει να κάνει μια σπέκουλα», ανέφερε, επιχειρώντας να διαχωρίσει τη συμμετοχή τους στο ίδιο σωματείο από τη σχέση που ανέπτυξε αργότερα με τον Ηλία Θεοδωρόπουλο ως γιατρό. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βασικό στοιχείο δεν είχε αποκρυφτεί, καθώς είχε ήδη γνωστοποιήσει δημόσια ότι γνώριζε τον Θεοδωρόπουλο, ότι είχε υπάρξει ασθενής του και ότι επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του μετά το περιστατικό με τον Γιώργο Μαζωνάκη, προκειμένου να πληροφορηθεί τι είχε συμβεί. «Τι μου προσάπτει το ΠΑΣΟΚ; Ότι εγώ δεν είπα το 2016 και είπα το 2012; Το μείζον είναι ότι εγώ έχω σχέση μαζί του και τον πήρα τηλέφωνο», ανέφερε.

Θάνος Πλεύρης (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/EUROKINISSI)

Το ΠΑΣΟΚ, από την πλευρά του, παρουσίασε έγγραφα σχετικά με το «Ελληνικό Ιατρονομικό Συμβούλιο». Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ο Θάνος Πλεύρης εμφανίζεται μαζί με τους δύο γιατρούς μεταξύ των προσώπων που συμμετείχαν στην προσωρινή διοίκηση που αιτήθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την επικύρωση του καταστατικού του σωματείου το 2012. Η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει συνεπώς ότι η γνωριμία τους ήταν προγενέστερη του 2016 και ζητά από τον υπουργό να εξηγήσει τις προηγούμενες δημόσιες αναφορές του. Ο Θάνος Πλεύρης δεν αρνήθηκε ότι γνώριζε τον Θεοδωρόπουλο από το 2012. Έδωσε, ωστόσο, διαφορετική ερμηνεία στη φύση εκείνης της επαφής. «Το συγκεκριμένο σωματείο δεν ανήκει στον Θεοδωρόπουλο. Αποτελείται από πολλά άτομα. Είναι ένα σωματείο 20 μελών, ενώ η διοίκησή του αποτελείται από πέντε πρόσωπα. Το ερώτημα είναι τι ακριβώς προσπαθεί να μου προσάψει το ΠΑΣΟΚ; Ότι είπα πως τον γνώρισα το 2016 και όχι το 2012; Η σχέση μου μαζί του ήταν μια τυπική, αγαθή σχέση. Στα σωματεία υπάρχει ένας διαφορετικός κόσμος ανθρώπων και το συγκεκριμένο σωματείο δεν λειτούργησε όπως παρουσιάζεται», ανέφερε.

Κατά τον υπουργό, το σωματείο δεν ανέπτυξε τελικά τη δραστηριότητα που θα μπορούσε να παραπέμπει σε μία μακροχρόνια επαγγελματική συνεργασία των εμπλεκομένων. «Το σωματείο τελικά δεν λειτούργησε. Έχει κάποια δράση το σωματείο;», διερωτήθηκε, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε συνεργασία και ότι το συγκεκριμένο σχήμα κατέστη ανενεργό. Ο ίδιος τοποθετεί στο 2016 την έναρξη της ουσιαστικής προσωπικής επαφής του με τον Ηλία Θεοδωρόπουλο με την ιδιότητα του γιατρού. «Από το 2016 τον γνωρίζω ως γιατρό. Έχει υπάρξει γιατρός μου», δήλωσε, θέτοντας παράλληλα το ερώτημα: «Από το 2012 έως το 2016 τι σχέση έχει με το 2026;».

Γιατροί
Οι γιατροί του Γ. Μαζωνάκη

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένος ως προς τη διάκριση που κάνει ανάμεσα στις δύο περιόδους. «Το 2012 τον ήξερα μέσω του σωματείου, τον γνώριζα ως όνομα, γνώριζα ότι ήταν γιατρός, αλλά η προσωπική μου επαφή μαζί του ως γιατρού έγινε το 2016. Δεν μου πρότεινε ποτέ τέτοιου είδους θεραπείες και δεν γνώριζα καν ότι γίνονταν τέτοιες θεραπείες». Το τελευταίο σκέλος βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να διευκρινιστεί εάν ο υπουργός γνώριζε οτιδήποτε για τις ιατρικές πρακτικές που εξετάζονται πλέον στο πλαίσιο της υπόθεσης Μαζωνάκη.

Ο Θάνος Πλεύρης απάντησε ότι ο Θεοδωρόπουλος δεν του είχε προτείνει αντίστοιχες θεραπείες όταν τον είχε επισκεφθεί ως ασθενής. «Εμένα ό,τι συμβουλή μου έδωσε ο Θεοδωρόπουλος ήταν σωστή. Ούτε μου πρότεινε ποτέ τέτοια θεραπεία. Σε άλλους μπορεί να πρότεινε, δεν το ξέρω», υποστήριξε. Παράλληλα, επιχείρησε να αντιστρέψει την κριτική του ΠΑΣΟΚ, κάνοντας αναφορά σε συνέδριο στο οποίο είχε παρουσιαστεί η επίμαχη θεραπευτική προσέγγιση και στον ομότιμο καθηγητή Γιάννη Τούντα. «Ποιος ήταν ο καθηγητής του συνεδρίου; Ο κ. Τούντας. Δεν ήταν, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του ΕΟΦ επί ΠΑΣΟΚ, επί Γεωργίου Παπανδρέου; Έρχεται το ΠΑΣΟΚ να πει αν ήξερα εγώ;», ανέφερε. Σημείο αντιπαράθεσης αποτελεί και η τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού με τον Ηλία Θεοδωρόπουλο μετά το περιστατικό με τον Γιώργο Μαζωνάκη. Ο Θάνος Πλεύρης έχει δηλώσει ότι επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να πληροφορηθεί τι είχε συμβεί, επισημαίνοντας τώρα ότι όταν πραγματοποιήθηκε το συγκεκριμένο τηλεφώνημα «δεν του είχαν προσάψει την οποιαδήποτε κατηγορία».

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου