ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Η ιδιαίτερη «κούρσα» Μητσοτάκη στη ΔΕΘ: Η παρουσίαση του ψηφιακού ραδιοφώνου της ΕΡΤ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη ΔΕΘ από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Γιάννη Παπαδόπουλο, για τις δυνατότητες του ψηφιακού ραδιοφώνου DAB+.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε στη ΔΕΘ από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Γιάννη Παπαδόπουλο, για τις δυνατότητες του ψηφιακού ραδιοφώνου DAB+.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Μια διαφορετική στιγμή είχε το πρωί του Σαββάτου 5 Σεπτεμβρίου 2026 ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Γιάννη Παπαδόπουλο, και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με το ψηφιακό ραδιόφωνο DAB+ να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Η συνάντηση περιλάμβανε μάλιστα και μια ιδιαίτερη διαδρομή, καθώς ο Γιάννης Παπαδόπουλος ανέλαβε ρόλο οδηγού, προκειμένου να παρουσιάσει στον πρωθυπουργό στην πράξη τον τρόπο λειτουργίας της νέας ψηφιακής υπηρεσίας.

Στη διάρκεια της ενημέρωσης έγινε αναφορά και στις αλλαγές και τις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην ΕΡΤ. Εκείνο, ωστόσο, που κέντρισε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η ανάπτυξη του DAB+, το οποίο αποτελεί τη νέα ψηφιακή μορφή ραδιοφωνικής μετάδοσης.

Σύμφωνα με όσα παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό, το δίκτυο έχει ήδη φτάσει να καλύπτει το 78% της ελληνικής επικράτειας. Βασικά χαρακτηριστικά της τεχνολογίας είναι η υψηλή ποιότητα του ήχου και η δυνατότητα διατήρησης σταθερής λήψης ακόμη και όταν ο ακροατής βρίσκεται εν κινήσει.

Η παρουσίαση του DAB+ μέσα από όχημα στη ΔΕΘ

Η ενημέρωση δεν περιορίστηκε σε μια θεωρητική παρουσίαση. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, ο πρόεδρος της ΕΡΤ πρότεινε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να δει στην πράξη τις λειτουργίες και τις εφαρμογές που προσφέρει το ψηφιακό ραδιόφωνο.

Για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιήθηκε όχημα που βρισκόταν στον χώρο της έκθεσης. Ο πρωθυπουργός πήρε θέση στη θέση του συνοδηγού, ενώ ο Γιάννης Παπαδόπουλος ανέλαβε να του παρουσιάσει τις δυνατότητες του συστήματος.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπόρεσε να παρακολουθήσει σε πραγματικό χρόνο πώς λειτουργεί το DAB+ και ποια χαρακτηριστικά μπορεί να προσφέρει στους ακροατές. Η συγκεκριμένη εμπειρία αποτέλεσε και μία από τις ιδιαίτερες στιγμές της επίσκεψής του στη ΔΕΘ το πρωί του Σαββάτου.

Στο ψηφιακό ραδιόφωνο όλοι οι σταθμοί της ΕΡΤ

Κατά την παρουσίαση, ο πρωθυπουργός πληροφορήθηκε ακόμη για το περιεχόμενο που είναι ήδη διαθέσιμο μέσω της συγκεκριμένης τεχνολογίας, αλλά και για τις υπηρεσίες που πρόκειται να προστεθούν το επόμενο διάστημα.

Όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της ΕΡΤ έχουν ήδη ενταχθεί στο ψηφιακό ραδιόφωνο, δίνοντας τη δυνατότητα στους ακροατές να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμά τους μέσω του DAB+.

Παράλληλα, έγινε γνωστό στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι σύντομα σχεδιάζεται να προστεθεί μία ακόμη δυνατότητα για τους χρήστες. Συγκεκριμένα, μέσω του ΕΡΤnews θα μπορούν να λαμβάνουν το σύνολο της ειδησεογραφικής ενημέρωσης, διευρύνοντας τις υπηρεσίες που προσφέρονται μέσα από το ψηφιακό σύστημα.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη συνδύασε έτσι την ενημέρωση για τις παρεμβάσεις στη δημόσια ραδιοτηλεόραση με μια πρακτική επίδειξη της νέας τεχνολογίας, την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει από κοντά.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου