ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Εξελίξεις στον Μαραθώνα: «Μου έλεγε ότι η μητέρα μας ήταν σε γηροκομείο» – Γιατί φοβάται ενδεχόμενο δολοφονίας ο αδελφός της 68χρονης

Oικονομική έρευνα και ένα κρίσιμο ερώτημα για τον θάνατο της ηλικιωμένης στον Μαραθώνα
Oικονομική έρευνα και ένα κρίσιμο ερώτημα για τον θάνατο της ηλικιωμένης στον Μαραθώνα
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την υπόθεση της ηλικιωμένης στον Μαραθώνα, με τον αδελφό της 68χρονης κόρης της να μιλά στο Live News και να περιγράφει όσα του έλεγε η αδελφή του όλα αυτά τα χρόνια για την τύχη της μητέρας τους.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, η 68χρονη τον διαβεβαίωνε ότι η ηλικιωμένη βρισκόταν σε γηροκομείο, ενώ ο ίδιος καταγγέλλει ότι η αδελφή του τού έλεγε συνεχώς ψέματα και προσπαθούσε να αποφεύγει οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με τη μητέρα τους.

Ο αδελφός της 68χρονης παραδέχθηκε ότι, παρά τα όσα συνέβαιναν και τις απαντήσεις που λάμβανε, δεν σκέφτηκε να απευθυνθεί στην αστυνομία προκειμένου να διερευνηθεί πού πραγματικά βρισκόταν η ηλικιωμένη.

Μετά τις αποκαλύψεις και τον εντοπισμό των λειψάνων, εκείνο που ζητά πλέον είναι να εξακριβωθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθανε η μητέρα τους. Όπως ανέφερε, θέλει να διερευνηθεί πώς ακριβώς έφυγε από τη ζωή και να αποκλειστεί ή να επιβεβαιωθεί ακόμη και το ενδεχόμενο να υπήρξε δολοφονία.

Τα λείψανα στο υπόγειο και οι αντικρουόμενες εκδοχές

Η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται μετά την καταγγελία της εγγονής της ηλικιωμένης, η οποία ανέφερε στην αστυνομία ότι είχε να δει τη γιαγιά της για περισσότερο από δέκα χρόνια. Από τον έλεγχο που ακολούθησε στη βάση δεδομένων του ΕΦΚΑ διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της γυναίκας δεν είχε δηλωθεί.

Οι αστυνομικοί ξεκίνησαν έρευνες στην οικογενειακή κατοικία στον Μαραθώνα, δίνοντας αρχικά ιδιαίτερη βαρύτητα στην αυλή. Έγιναν εκτεταμένες εκσκαφές, οι οποίες έφτασαν ακόμη και κοντά στα θεμέλια του σπιτιού, χωρίς όμως να εντοπιστεί εκεί η σορός.

Τελικά, τα λείψανα βρέθηκαν στο υπόγειο της μονοκατοικίας, σε αποθηκευτικό χώρο, τυλιγμένα σε σεντόνι και μουσαμάδες. Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε νέα ερωτήματα, καθώς η 68χρονη είχε προηγουμένως υποδείξει διαφορετικά σημεία στην αυλή και φέρεται να είχε ισχυριστεί ότι είχε θάψει εκεί τη μητέρα της.

Η ίδια υποστηρίζει ότι η ηλικιωμένη πέθανε πριν από περίπου δέκα χρόνια από παθολογικά αίτια. Παράλληλα, φέρεται να έχει παραδεχθεί ότι δεν δήλωσε τον θάνατό της προκειμένου να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξη.

Η οικονομική έρευνα και το κρίσιμο ερώτημα για τον θάνατο

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών βρίσκεται και το οικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Από την έρευνα έχει προκύψει ότι πραγματοποιούνταν αναλήψεις χρημάτων από τον λογαριασμό της ηλικιωμένης μέχρι και τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.

Ο εγγονός της γυναίκας έχει αρνηθεί οποιαδήποτε συμμετοχή σε όσα συνέβησαν με τη σορό, υποστηρίζοντας ότι για χρονικά διαστήματα βρισκόταν στα Τρίκαλα μαζί με τον πατέρα του και δεν έμενε συνεχώς στο σπίτι στον Μαραθώνα. Έχει επίσης αναφέρει ότι η μητέρα του τού έλεγε πως είχε «τακτοποιήσει» το θέμα της γιαγιάς του, χωρίς να του αποκαλύπτει τι ακριβώς είχε συμβεί.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου