Φαίη Σκορδά: Πώς πήγε ξανά στον ΑΝΤ1 μετά από 4 χρόνια – Το μεγάλο δίλημμα για τη νέα της εκπομπή

Η επιστροφή της Φαίης Σκορδά στον ΑΝΤ1, περίπου τέσσερα χρόνια μετά την αποχώρησή της από το κανάλι, αποτελεί μία από τις πιο ηχηρές τηλεοπτικές κινήσεις της σεζόν. Η παρουσιάστρια επιστρέφει σε έναν σταθμό με τον οποίο έχει συνδέσει ένα μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής της πορείας, όμως το σημαντικότερο ερώτημα παραμένει ακόμη αναπάντητο: ποια εκπομπή θα αναλάβει και σε ποια ζώνη θα τοποθετηθεί. Και αυτή ακριβώς η απόφαση μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική, τόσο για την ίδια όσο και για τον σχεδιασμό του καναλιού.
Η επιστροφή στον ΑΝΤ1 και το σενάριο που προκαλεί συζήτηση
Η επίσημη ανακοίνωση της επιστροφής της Φαίης Σκορδά έγινε στα τέλη Αυγούστου, χωρίς ο ΑΝΤ1 να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τηλεοπτικό project που θα της ανατεθεί. Το γεγονός αυτό άνοιξε αμέσως έναν νέο κύκλο συζητήσεων γύρω από την επόμενη κίνησή της. Ένα από τα σενάρια που ακούγονται περισσότερο θέλει την παρουσιάστρια να αναλαμβάνει εκπομπή στη μεσημεριανή ζώνη του Σαββατοκύριακου. Αν τελικά επιλεγεί αυτός ο σχεδιασμός, η Φαίη Σκορδά θα βρεθεί ουσιαστικά απέναντι από τη Ναταλία Γερμανού και το «Καλύτερα δε γίνεται». Πρόκειται για μία τηλεοπτική μάχη με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Η Ναταλία Γερμανού έχει καταφέρει εδώ και χρόνια να χτίσει πολύ ισχυρή παρουσία στη συγκεκριμένη ζώνη, αποκτώντας σταθερό κοινό και δημιουργώντας μια τηλεοπτική συνήθεια που δύσκολα ανατρέπεται. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι η Φαίη Σκορδά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε έναν τέτοιο ανταγωνισμό.
Η εμπειρία της στις ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές, η αναγνωρισιμότητά της και η πολυετής παρουσία της στο πρωινό πρόγραμμα την καθιστούν ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης. Το πραγματικό ερώτημα, όμως, είναι διαφορετικό. Γιατί να επιλέξει ο ΑΝΤ1 από την πρώτη στιγμή μια τόσο απαιτητική μάχη, όταν στο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου φαίνεται να δημιουργείται μια άλλη ευκαιρία; Η μετακίνηση της Σίσσυς Χρηστίδου από τα Σαββατοκύριακα στο καθημερινό πρόγραμμα του MEGA αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα στην πρωινή ζώνη. Το «Χαμογέλα και Πάλι» είχε αποκτήσει ισχυρή παρουσία τα πρωινά του Σαββατοκύριακου και αποτελούσε έναν σταθερό ανταγωνιστή για τα υπόλοιπα κανάλια. Με τη μεταφορά του στο καθημερινό πρόγραμμα, η συγκεκριμένη ζώνη αποκτά πλέον διαφορετικές ισορροπίες.
Και εδώ ακριβώς εμφανίζεται ένα πιθανό παράθυρο ευκαιρίας για τον ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου έχει επιχειρήσει αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια να δημιουργήσει μια δυνατή και σταθερή πρόταση για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου. Διαφορετικά πρόσωπα, ομάδες και concepts δοκιμάστηκαν, χωρίς όμως να δημιουργηθεί μέχρι σήμερα μία εκπομπή που να κατοχυρώσει τη ζώνη με τρόπο αντίστοιχο άλλων ανταγωνιστικών προγραμμάτων. Από το «I Love Σου Κου» και τους «Weekenders» μέχρι το «Πρωινό Σαββατοκύριακο» και το «Σαββατοκύριακο Παρέα», ο σταθμός έχει αναζητήσει επανειλημμένα τη σωστή φόρμουλα.
Η παρουσία της Φαίης Σκορδά θα μπορούσε, θεωρητικά, να δώσει στο κανάλι τη δυνατότητα να επιχειρήσει ένα πιο δυνατό restart. Η παρουσιάστρια γνωρίζει όσο λίγοι τη λογική μιας πολυθεματικής ζωντανής εκπομπής και μπορεί να κινηθεί με άνεση από την ψυχαγωγία και τις συνεντεύξεις μέχρι την επικαιρότητα και τα lifestyle θέματα. Αυτό το τηλεοπτικό προφίλ θα μπορούσε να λειτουργήσει ιδιαίτερα αποτελεσματικά σε μια πρωινή ζώνη που αναζητά νέα ταυτότητα. Η σχέση της με τον ΑΝΤ1, άλλωστε, έχει βαθιές ρίζες. Η Φαίη Σκορδά αποτέλεσε για πολλά χρόνια ένα από τα βασικά πρόσωπα του σταθμού μέσα από «Το Πρωινό».
Αρχικά βρέθηκε στην παρουσίαση μαζί με τον Γιώργο Λιάγκα και στη συνέχεια ανέλαβε η ίδια την ευθύνη της εκπομπής. Η πρώτη μεγάλη περίοδος συνεργασίας της με το κανάλι ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2022. Ακολούθησαν οι τηλεοπτικές της διαδρομές στον ΣΚΑΪ και αργότερα στο MEGA, πριν έρθει η συμφωνία για την επιστροφή της στον ΑΝΤ1. Γι’ αυτό και η επανένταξή της στο δυναμικό του σταθμού έχει ιδιαίτερη σημασία. Δεν πρόκειται απλώς για μία νέα συνεργασία, αλλά για την επιστροφή μιας παρουσιάστριας που είχε συνδεθεί επί χρόνια με το πρόγραμμα και την ταυτότητα του καναλιού. Στα σενάρια για το τηλεοπτικό της μέλλον έχει μπει και το «Dancing with the Stars».
Διαβάστε επίσης
Το όνομα της Φαίης Σκορδά έχει ακουστεί επανειλημμένα σε σχέση με πιθανή επιστροφή του show, ενώ η ίδια στο παρελθόν έχει εκφράσει θετικά συναισθήματα για το συγκεκριμένο format. Ωστόσο, μέχρι στιγμής τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως. Αυτό είναι και το βασικό δεδομένο που πρέπει να κρατηθεί. Ο ΑΝΤ1 έχει επιβεβαιώσει την επιστροφή της Φαίης Σκορδά, αλλά όχι το project, την ώρα ή τη ζώνη στην οποία θα τη δούμε. Μέχρι να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, οι διαφορετικές εκδοχές παραμένουν τηλεοπτικά σενάρια.






0 ΣΧΟΛΙΑ