ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου (Βίντεο)

Φωτιά σε σχολικό λεωφορείο στην Αθηνών – Σουνίου – Καταστράφηκε ολοσχερώς
Στις φλόγες σχολικό λεωφορείο στην Αθηνών – Σουνίου – Δείτε βίντεο
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, όταν ξέσπασε φωτιά σε σχολικό λεωφορείο που κινούνταν στην περιοχή του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, με αποτέλεσμα το όχημα να υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές και τελικά να καταστραφεί ολοσχερώς.

Δεν υπήρχαν μαθητές στο λεωφορείο

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά δεν βρίσκονταν μαθητές μέσα στο σχολικό λεωφορείο. Ο οδηγός και ο συνοδηγός αντιλήφθηκαν εγκαίρως το περιστατικό και κατάφεραν να βγουν από το όχημα χωρίς να κινδυνεύσει η ζωή τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός από το περιστατικό. Η φωτιά προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές στο λεωφορείο, το οποίο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τυλίχθηκε στις φλόγες.

Στις φλόγες λεωφορείο στη Λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου – Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης
Έγκαιρα εκκενώθηκε σχολικό λεωφορείο πριν καταστραφεί από τη φωτιά

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Για την κατάσβεση επιχείρησαν συνολικά 10 πυροσβέστες με 4 πυροσβεστικά οχήματα. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ το όχημα υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια από τα οποία ξεκίνησε η πυρκαγιά. Τα αίτια του περιστατικού αναμένεται να διερευνηθούν από τις αρμόδιες Αρχές. Το συμβάν σημειώθηκε στη Λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, σε σημείο όπου η κυκλοφορία διεξάγεται με ιδιαίτερη προσοχή κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της Πυροσβεστικής. Το γεγονός ότι το σχολικό λεωφορείο δεν μετέφερε μαθητές τη στιγμή της πυρκαγιάς και ότι οι δύο επιβαίνοντες κατάφεραν να απομακρυνθούν έγκαιρα απέτρεψε μια πιθανώς πολύ πιο σοβαρή εξέλιξη.

Τι πρέπει να κάνουμε για να βγούμε με ασφάλεια;

Αν ξεσπάσει φωτιά μέσα σε λεωφορείο, πούλμαν ή άλλο κλειστό χώρο, το πρώτο και σημαντικότερο βήμα είναι να παραμείνουμε όσο γίνεται ψύχραιμοι και να κινηθούμε άμεσα προς την έξοδο. Ενημερώνουμε αμέσως τον οδηγό και τους υπόλοιπους επιβάτες και απομακρυνόμαστε από τις φλόγες και τον καπνό. Δεν καθυστερούμε για να πάρουμε τσάντες ή προσωπικά αντικείμενα, καθώς σε έναν κλειστό χώρο η φωτιά και, κυρίως, ο καπνός μπορούν να εξαπλωθούν πολύ γρήγορα. Χρησιμοποιούμε την πλησιέστερη ασφαλή έξοδο, ενώ αν η βασική πόρτα έχει μπλοκαριστεί, αναζητούμε άλλη έξοδο κινδύνου ή παράθυρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκκένωση. Εάν υπάρχει πυκνός καπνός, προσπαθούμε να παραμείνουμε χαμηλά, όπου ο αέρας είναι συνήθως καλύτερος, και καλύπτουμε τη μύτη και το στόμα μας, χωρίς όμως να καθυστερούμε την έξοδο για να βρούμε κάποιο ύφασμα ή άλλο αντικείμενο.

Μόλις καταφέρουμε να βγούμε από το όχημα, απομακρυνόμαστε σε ασφαλή απόσταση και δεν επιστρέφουμε σε καμία περίπτωση για να πάρουμε αντικείμενα ή να βοηθήσουμε κάποιον χωρίς να έχουμε την κατάλληλη ασφάλεια. Καλούμε άμεσα το 112 και δίνουμε όσο πιο συγκεκριμένες πληροφορίες μπορούμε για την τοποθεσία, το περιστατικό και τυχόν εγκλωβισμένους ή τραυματίες. Αν κάποιος παραμένει παγιδευμένος και δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος διαφυγής, πρέπει να απομακρυνθεί όσο μπορεί από τις φλόγες και τον πυκνό καπνό, να παραμείνει χαμηλά και να ζητήσει δυνατά βοήθεια, ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμόδιων υπηρεσιών. Σε κάθε περίπτωση, προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή: εγκαταλείπουμε γρήγορα τον χώρο, απομακρυνόμαστε από τη φωτιά και περιμένουμε την Πυροσβεστική σε ασφαλές σημείο.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου