Δημήτρης Κόκοτας: Γιατί δεν θα ταφεί δίπλα στον πατέρα του – Η αλήθεια για την απόφαση της συζύγου του

Βαρύ είναι το πένθος για την οικογένεια του Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 25 Αυγούστου, σε ηλικία 57 ετών. Μετά από μια μακρά και εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον ίδιο και τους δικούς του ανθρώπους, η σύζυγός του, Κατερίνα Πετράκη, καλείται πλέον να διαχειριστεί την απώλεια του ανθρώπου με τον οποίο μοιράστηκε τη ζωή της. Ανάμεσα στις δύσκολες αποφάσεις των τελευταίων ημερών βρίσκεται και εκείνη για τον τόπο ταφής του τραγουδιστή, καθώς, σύμφωνα με το Youweekly και την Τζώρτζια Συρίχα, δεν θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο όπου βρίσκεται ο πατέρας του, Σταμάτης Κόκοτας.
Η απόφαση της Κατερίνας Πετράκη και γιατί επελέγη το Γ΄ Νεκροταφείο
Η περιπέτεια του Δημήτρη Κόκοτα είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2024, όταν κατά τη διάρκεια προβών για το J2US υπέστη έμφραγμα και καρδιακή ανακοπή. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε μια μεγάλη δοκιμασία, με την οικογένειά του να παραμένει κοντά του και να ελπίζει σε μια θετική εξέλιξη. Στο πλευρό του βρισκόταν σταθερά η σύζυγός του. Για περισσότερο από δύο χρόνια, η Κατερίνα Πετράκη παρακολουθούσε καθημερινά την πορεία της υγείας του, περιμένοντας την ημέρα που εκείνος θα μπορούσε να επιστρέψει στην οικογένειά του. Η κατάληξη, ωστόσο, ήταν διαφορετική από εκείνη που όλοι επιθυμούσαν. Ο θάνατος του τραγουδιστή έφερε την οικογένεια αντιμέτωπη όχι μόνο με το πένθος αλλά και με όλες τις δύσκολες αποφάσεις που συνοδεύουν την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου. Μία από αυτές αφορά την τελευταία κατοικία του.
Η οικογένεια Κόκοτα διαθέτει οικογενειακό τάφο στου Ζωγράφου. Στο συγκεκριμένο σημείο έχει ταφεί και ο Σταμάτης Κόκοτας, ο σπουδαίος τραγουδιστής που πέθανε τον Οκτώβριο του 2022. Θα μπορούσε, επομένως, να θεωρηθεί αναμενόμενο ότι και ο Δημήτρης Κόκοτας θα ταφεί στο ίδιο μέρος, δίπλα στον πατέρα του. Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί, η Κατερίνα Πετράκη επέλεξε διαφορετικά. Η εξόδιος ακολουθία του Δημήτρη Κόκοτα έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 28 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι, στην Παναγία Ελεούσα στην Αγία Βαρβάρα. Μετά την τελετή, η σορός του θα μεταφερθεί στο Γ΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή.
Πίσω από την επιλογή αυτή, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, βρίσκεται ένας βαθιά προσωπικός λόγος. Η Κατερίνα Πετράκη φέρεται να ήθελε ο τάφος του συζύγου της να βρίσκεται κοντά στην περιοχή όπου ζει, ώστε να μπορεί να τον επισκέπτεται όσο συχνά επιθυμεί. Μετά από ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο είχε συνηθίσει να βρίσκεται συνεχώς κοντά του, η μεγάλη απόσταση από τον τόπο ταφής θα αποτελούσε ακόμη μία δυσκολία. Έτσι, η εγγύτητα του Γ΄ Νεκροταφείου φαίνεται πως αποτέλεσε καθοριστικό παράγοντα.
Η επιθυμία της, όπως αναφέρεται, είναι να μπορεί να επισκέπτεται τον τάφο του Δημήτρη Κόκοτα, να ανάβει το καντήλι του και να περνά χρόνο κοντά του. Πρόκειται για μια επιλογή που συνδέεται περισσότερο με την καθημερινότητα της οικογένειας και λιγότερο με την παράδοση του οικογενειακού τάφου. Ιδιαίτερο συμβολισμό έχει παράλληλα και η Αγία Βαρβάρα, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία. Ο Δημήτρης Κόκοτας δεν είχε μόνο προσωπικούς δεσμούς με την περιοχή, αλλά είχε επιλέξει να συμμετάσχει ενεργά και στα κοινά. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Αγίας Βαρβάρας, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη σχέση με την τοπική κοινωνία.
Μετά την είδηση του θανάτου του, ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας προχώρησε σε έκτακτη συνεδρίαση και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποφάσισε να αναλάβει τη δαπάνη της κηδείας. Παράλληλα, η σημαία του Δήμου θα παραμείνει μεσίστια έως την ημέρα της ταφής, ως ένδειξη πένθους και τιμής στη μνήμη του. Η απώλεια του Δημήτρη Κόκοτα κλείνει με τον πιο επώδυνο τρόπο μια μακρά περίοδο αγωνίας για τους ανθρώπους που βρίσκονταν δίπλα του. Για περισσότερο από δύο χρόνια, η οικογένειά του βίωνε καθημερινά μια δύσκολη πραγματικότητα, διατηρώντας την ελπίδα ότι η κατάσταση της υγείας του θα μπορούσε να βελτιωθεί.
Διαβάστε επίσης
Για την Κατερίνα Πετράκη, η παρουσία δίπλα στον σύζυγό της είχε γίνει μέρος της καθημερινότητάς της. Αυτός είναι και ο λόγος που η επιλογή του τόπου ταφής αποκτά μια διαφορετική, ιδιαίτερα προσωπική διάσταση. Η απόφαση να μην ταφεί ο Δημήτρης Κόκοτας στον οικογενειακό τάφο στου Ζωγράφου, όπου βρίσκεται ο πατέρας του, δεν παρουσιάζεται ως απομάκρυνση από την οικογενειακή παράδοση. Αντίθετα, φαίνεται να αποτελεί μια πρακτική και συναισθηματική επιλογή της συζύγου του, η οποία θέλει να έχει τη δυνατότητα να βρίσκεται κοντά του και μετά τον θάνατό του.






0 ΣΧΟΛΙΑ