Βίαια καταδίωξη στη Θεσσαλονίκη: Εμβόλισαν αμάξι στη μέση του δρόμου – «Μην κάνεις μ@@@» φώναζαν στον οδηγό [βίντεο]

Ένα ασυνήθιστο επεισόδιο καταδίωξης εκτυλίχθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, 7 Αυγούστου 2026, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, κινητοποιώντας τις αρχές ασφαλείας. Δύο οχήματα κινήθηκαν με ιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες στους δρόμους της πόλης, με το ένα να καταδιώκει και τελικά να εμβολίζει το άλλο επί της κεντρικής οδού Αγίου Δημητρίου, ακριβώς στο ύψος του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessPost.gr, η κινηματογραφική αυτή καταδίωξη ξεκίνησε αρχικά από την περιοχή των 40 Εκκλησιών, όταν ένα μαύρο αυτοκίνητο άρχισε να ακολουθεί απειλητικά ένα λευκό, με τα δύο οχήματα να αναπτύσσουν επικίνδυνες ταχύτητες μέχρι να φτάσουν στην Αγίου Δημητρίου. Το οπτικό υλικό από το σημείο αποτυπώνει τις δραματικές στιγμές, καθώς το λευκό αυτοκίνητο, εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε με δύναμη σε προστατευτικά κολονάκια. Λίγα μόλις δευτερόλεπτα αργότερα, το μαύρο αυτοκίνητο προσέγγισε και εμβόλισε το λευκό όχημα, καταφέρνοντας να το ακινητοποιήσει στη μέση του οδοστρώματος.
Βιαία καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη: Η επέμβαση των διανομέων στην συμπλοκή
Η ένταση, ωστόσο, δεν περιορίστηκε στη σύγκρουση των αυτοκινήτων, καθώς η συνέχεια επεφύλασσε νέες ανατροπές. Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων που επικαλείται το ThessPost.gr, ελάχιστα λεπτά μετά την ακινητοποίηση του οχήματος, δύο διανομείς που επέβαιναν σε δίκυκλα έφτασαν εσπευσμένα στο σημείο. Οι οδηγοί των μηχανών πλησίασαν το λευκό αυτοκίνητο και έσπασαν το τζάμι της πλευράς του οδηγού, απευθύνοντάς του αυστηρές φράσεις και φωνάζοντάς του χαρακτηριστικά να μην κάνει μαλ@κίες.
Τόσο το μαύρο αυτοκίνητο, το οποίο είχε τον ρόλο του διώκτη, όσο και τα δύο μηχανάκια των διανομέων απομακρύνθηκαν από την περιοχή πριν προλάβουν να φτάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις της Άμεσης Δράσης. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τον οδηγό του λευκού οχήματος, ο οποίος βρισκόταν σε εμφανή κατάσταση σοκ μετά τα όσα προηγήθηκαν.
Διαβάστε επίσης
Κατά τις πρώτες πληροφορίες, ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου ανέφερε στους αστυνομικούς που έφτασαν για την καταγραφή του περιστατικού ότι τον κυνηγούσαν, χωρίς ωστόσο να καταφέρει ή να προλάβει να εξηγήσει τους λόγους πίσω από την επίθεση ή το τι ακριβώς είχε προηγηθεί. Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε το συμβάν, καθώς και τα κίνητρα όλων των εμπλεκομένων προσώπων, παραμένουν μέχρι στιγμής εντελώς αδιευκρίνιστα. Οι αρμόδιες αρχές και η Ελληνική Αστυνομία έχουν ξεκινήσει εντατικές έρευνες για τη συλλογή στοιχείων, με στόχο την πλήρη ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τόσο του οδηγού του μαύρου οχήματος όσο και των υπόλοιπων ατόμων που συμμετείχαν στο περιστατικό.




![Τραγωδία στις Σέρρες: Πραγματογνώμονας επιχειρεί να ρίξει φως στα αίτια του δυστυχήματος [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/08/serres-troxaio-1.jpg)

0 ΣΧΟΛΙΑ