ΑΡΧΙΚΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Πως συνέβη η τραγωδία με την 42χρονη στα Μάλια: Σοκάρουν οι μαρτυρίες -«Παλεύαμε επί 15 λεπτά να την επαναφέρουμε»

Τραγωδία σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή στα Μάλια με την απώλεια μιας 42χρονης γυναίκας που βούτηξε για να βοηθήσει τη φίλη της.
Τραγωδία σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή στα Μάλια με την απώλεια μιας 42χρονης γυναίκας που βούτηξε για να βοηθήσει τη φίλη της.
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Τραγικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την Τετάρτη, 5 Αυγούστου, στα ανοιχτά της παραλίας Κλωτζανή, στα Μάλια, όταν μια 42χρονη γυναίκα από την Ολλανδία έχασε τη ζωή της στην προσπάθειά της να σώσει τη φίλη της. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το neakriti.gr, η 42χρονη μαζί με μια 43χρονη ομοεθνή της είχαν νοικιάσει ένα σκάφος από τη Χερσόνησο για να κάνουν θαλάσσια βόλτα μαζί με τρία ανήλικα παιδιά, ηλικίας 3, 8 και 15 ετών.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η 43χρονη μπήκε στη θάλασσα για να κολυμπήσει μαζί με τα παιδιά, τα οποία φορούσαν σωσίβια και στη συνέχεια ανέβηκαν ξανά μόνα τους στο σκάφος. Ωστόσο, η 43χρονη εξαντλήθηκε, άρχισε να παρασύρεται από τα θαλάσσια ρεύματα και κάλεσε σε βοήθεια. Βλέποντας τον κίνδυνο, η 42χρονη βούτηξε στο νερό για να τη συνδράμει, όμως ήπιε νερό και έχασε τις αισθήσεις της. Η 43χρονη κατάφερε να την πλησιάσει και την κρατούσε ανάσκελα μέσα στο νερό, περιμένοντας βοήθεια.

Την ίδια ώρα, το σκάφος παραμένει ακυβέρνητο σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την ακτή, με τα τρία παιδιά να βρίσκονται σε κατάσταση απόλυτου πανικού. Πρώτος στο σημείο έφτασε ο κ. Γενάδιος, χειριστής σκάφους που σέρνει αλεξίπτωτο, ο οποίος δήλωσε στον ALPHA ότι είδε τα παιδάκια να κουνάνε τα χέρια τους και να φωνάζουν απεγνωσμένα για βοήθεια.

«Είδα να κουνάνε τα παιδάκια τα χέρια και να ζητάνε βοήθεια», λέει ο Γενάδιος, χειριστής σκάφους που σέρνει αλεξίπτωτο και έφτασε πρώτος στη βάρκα με τα τρία παιδιά, όπως αναφέρει ο ALPHA. «Μας είπαν τα παιδιά πως η μάνα ήταν λίγο πιο πέρα από το βαρκάκι», συμπλήρωσε.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στην παραλία, με τον κ. Πρινάρη, ιδιοκτήτη επιχείρησης θαλάσσιων σπορ, να σπεύδει στο σημείο με jet ski και να ενημερώνει παράλληλα τον ναυαγοσώστη, ο οποίος προσέτρεξε με δεύτερο jet ski.

«Έφυγα εγώ με το jet ski, ενημέρωσα τον ναυαγοσώστη και έφυγαν από εκεί με άλλο jet ski. Η γυναίκα κρατούσε την άλλη γυναίκα μέσα, δεν είχε τις αισθήσεις της. Βούτηξε ο ναυαγοσώστης, προσπαθήσαμε να βάλουμε τη γυναίκα στο jet ski», λέει ο κ. Πρινάρης.

Τραγωδία στα Μάλια: «Πέντε άτομα κάναμε ΚΑΡΠΑ»

 

«Εμείς δεν είχαμε οπτική επαφή με το σκάφος, ήταν βαθιά, ακόμα και με κιάλια δεν το διακρίναμε. Την εντόπισαν τα θαλάσσια σπορ και κατέφθασαν με δύο jet για να κάνουν ρυμούλκηση το θύμα. Εμείς ειδοποιηθήκαμε μέσω ασυρμάτων. Μόλις φτάσανε κοντά στην ξηρά βουτήξαμε αμέσως, τραβήξαμε έξω την κοπέλα και πέσαμε κατευθείαν επάνω της πέντε άτομα και ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ. Δύο ναυαγοσώστες, δύο παιδιά από τα θαλάσσια σπορ και ένας γιατρός που ήταν πελάτης. Τουλάχιστον 15 λεπτά ΚΑΡΠΑ, δεν είχε σφυγμό το θύμα αλλά συνεχίζαμε με την ελπίδα να τα καταφέρουμε. Είχαμε καλέσει και το ΕΚΑΒ. Από την πρώτη στιγμή δεν είχε τις αισθήσεις της. Κατέφθασε το ΕΚΑΒ, προσπάθησαν να κάνουν ΚΑΡΠΑ και στη συνέχεια βάλαμε το θύμα πάνω σε μία σανίδα και τη μεταφέραμε στο ασθενοφόρο. Υπήρχε πανικός. Ο κόσμος είχε μαζευτεί γύρω μας και περίμενε να δει τι θα συνέβαινε», περιέγραψε ο κ. Χουτσισβίλι.

Με την άφιξη του ΕΚΑΒ, οι διασώστες συνέχισαν τις προσπάθειες και στη συνέχεια τοποθέτησαν τη γυναίκα σε σανίδα για τη μεταφορά της στο ασθενοφόρο, εν μέσω πανικού και υπό το βλέμμα του συγκεντρωμένου κόσμου. Δυστυχώς, οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, ενώ τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που επικαλείται ο ALPHA επιβεβαίωσαν ως αιτία θανάτου τον πνιγμό εντός ύδατος.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου