Ρωσία: Πέντε νεκροί από επίθεση drone σε λεωφορείο στο Μπέλγκοροντ – Ανάμεσά τους παιδί

Η Ρωσία υποστήριξε ότι η Ουκρανία βρίσκεται πίσω από την επίθεση με drone που σημειώθηκε σε λεωφορείο στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος. Ο κυβερνήτης της περιοχής, Αλεξάντερ Σουβάγιεφ, ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram πως από το χτύπημα τραυματίστηκαν συνολικά 23 πολίτες.
Οι δηλώσεις του κυβερνήτη και ο απολογισμός των θυμάτων
«Σήμερα στην πόλη Σεμπέκινο, ένα drone που χειρίζονταν… τρομοκράτες από το Κίεβο έπληξε σκόπιμα και με κυνικό τρόπο ένα επιβατικό λεωφορείο», δήλωσε ο Σουβάγιεφ, περιγράφοντας την επίθεση ως ιδιαίτερα σκληρή. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πέντε πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τα τραύματά τους, ανάμεσά τους ένα παιδί, ενώ τα θύματα ήταν τέσσερις γυναίκες και ένας ανήλικος.
Διαβάστε επίσης
Το Reuters σημειώνει πως δεν έχει τη δυνατότητα να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν από τη ρωσική πλευρά. Η περιφέρεια του Μπέλγκοροντ βρίσκεται στα σύνορα με την περιοχή του Χαρκόβου στην ανατολική Ουκρανία και, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής το 2022, έχει αποτελέσει επανειλημμένα στόχο επιθέσεων που η Μόσχα αποδίδει στις ουκρανικές δυνάμεις.






0 ΣΧΟΛΙΑ