Καιρός σήμερα 10/7: Συνεχίζεται το άστατο σκηνικό – Πώς θα κυλήσουν οι επόμενες ώρες σύμφωνα με Καλλιάνο και Μάλεση

Η Παρασκευή 10/7 φέρνει ένα μεταβατικό σκηνικό στον καιρό, καθώς αρκετές περιοχές της χώρας θα επηρεαστούν από τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες, πριν επιστρέψουν οι υψηλές θερμοκρασίες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Αν και τα φαινόμενα δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια στις περισσότερες περιοχές, η ατμόσφαιρα θα παραμείνει ασταθής κυρίως κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, με αποτέλεσμα να εκδηλωθούν κατά τόπους όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
Οι πρώτες πρωινές ώρες θα ξεκινήσουν με αυξημένες νεφώσεις σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας. Εκεί αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις, οι οποίες όμως θα εξασθενήσουν σχετικά γρήγορα, δίνοντας τη θέση τους σε πιο καθαρό ουρανό καθώς θα προχωρά η ημέρα.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ
ΑΤΤΙΚΗ
- Καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις νωρίς το πρωί με λίγες τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις εκ νέου και θα σημειωθούν βροχές ή όμβροι και κυρίως στα δυτικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος.
- Άνεμοι: Αρχικά βόρειοι 3 με 4 και από το μεσημέρι στα παράκτια θαλάσσια αύρα (νότιοι) με την ίδια ένταση.
- Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
- Καιρός: Αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 5 μποφόρ και μόνο στην κεντρική Μακεδονία θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα παράκτια αύρες (νότιοι) με την ίδια ένταση.
- Θερμοκρασία: Από 18 έως 34 και τοπικά στην κεντρική Μακεδονία έως 35 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
- Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
- Καιρός: Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις νωρίς το πρωί στην ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά με λίγες βροχές κατά τόπους και γρήγορη βελτίωση. Τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στη Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.
- Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
- Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στην Κρήτη, πρόσκαιρα αυξημένες το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά όπου θα σημειωθούν όμβροι.
- Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
- Καιρός: Αίθριος.
- Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ.
- Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 και τοπικά στα νότια έως 33 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση του Καλλιάνου
Σύμφωνα με τον Καλλιάνο, στην Αττική, η ημέρα θα ξεκινήσει με παροδικά αυξημένες νεφώσεις και μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές, κυρίως τις πρωινές ώρες. Στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις. Οι περιοχές στα δυτικά και τα βόρεια του νομού συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να επηρεαστούν από πρόσκαιρες βροχές ή όμβρους, ενώ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.
Παρότι τα φαινόμενα στην Αττική δεν προβλέπεται να έχουν μεγάλη διάρκεια, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες καλό είναι να βρίσκονται σε ετοιμότητα, ειδικά όσοι σχεδιάζουν μετακινήσεις ή υπαίθριες δραστηριότητες κατά τις απογευματινές ώρες. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, ενώ οι άνεμοι δεν αναμένεται να δημιουργήσουν ιδιαίτερα προβλήματα.
Διαβάστε επίσης
Η πρόγνωση της Μάλεση
Σύμφωνα με τη Μάλεση, η θερμοκρασία παρουσιάζει μικρή άνοδο συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας. Στις περισσότερες περιοχές οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν από 32 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην κεντρική Μακεδονία το θερμόμετρο ενδέχεται να φτάσει τοπικά ακόμη και τους 35 βαθμούς.
Η αστάθεια που θα χαρακτηρίσει την Παρασκευή φαίνεται πως θα έχει προσωρινό χαρακτήρα. Τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι από το Σάββατο και κυρίως την Κυριακή το καιρικό σκηνικό θα αλλάξει αισθητά, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα και τις θερμοκρασίες να ακολουθούν ανοδική πορεία.




![Αδιανόητο συμβάν στις Σέρρες: «Δεν μπορούμε να τον βρούμε!» είπε το νοσοκομείο στην οικογένεια [βίντεο]](https://www.athensmagazine.gr/wp-content/uploads/2026/07/serres-nosokomeio.jpg)

0 ΣΧΟΛΙΑ