«Απειλούσε πως θα με βιάσει επειδή έλειπε η γυναίκα μου»: Οι προκλητικοί ισχυρισμοί του 43χρονου και η μπλε λάμψη που αποκάλυψε το έγκλημα στα Χανιά!

Σε κλίμα απόλυτης οργής και βαριάς οδύνης οδηγείται σήμερα, Τρίτη 23 Ιουνίου, ενώπιον των δικαστικών αρχών των Χανίων ο 43χρονος υπήκοος Βόρειας Μακεδονίας, ο οποίος κατηγορείται για τη στυγερή δολοφονία της 45χρονης ιδιοκτήτριας του ακινήτου όπου διέμενε, Σταυρούλας Λεβεντάκη.
Η υπόθεση, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, έφτασε στην πλήρη εξιχνίασή της χάρη στην επιστημονική και μεθοδική δουλειά των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Οι αρχές κατάφεραν να «δέσουν» τον δράστη με αδιάσειστα στοιχεία, γκρεμίζοντας τους ισχυρισμούς του, προτού καν ο ίδιος λυγίσει και ομολογήσει το φρικτό έγκλημα.
Το υγρό Bluestar εμφάνισε τη σφαγή που κρύφτηκε στην ντουλάπα
Το βασικό σημείο που οδήγησε στη διαλεύκανση του θρίλερ στο Βαρύπετρο Χανίων ήταν η επιστημονική έρευνα μέσα στο σπίτι του ενοικιαστή. Αν και ο 43χρονος είχε καθαρίσει σχολαστικά τον χώρο για να σβήσει κάθε ίχνος, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν το ειδικό χημικό υγρό Bluestar.
Το υλικό αυτό ψεκάστηκε στις επιφάνειες και αντέδρασε αμέσως με τον σίδηρο της αιμοσφαιρίνης του αίματος, εκπέμποντας μια έντονη μπλε λάμψη κάτω από τα ειδικά φώτα. Έτσι, αποκαλύφθηκαν κηλίδες αίματος που ήταν αόρατες με γυμνό μάτι, κυρίως:
- Μέσα στην ντουλάπα του δωματίου.
- Πάνω στο κοντάρι της σκούπας με την οποία έγινε η προσπάθεια καθαρισμού.
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, αυτή η εγκληματολογική ανακάλυψη ήταν το κλειδί που ξεκλείδωσε την υπόθεση και ανάγκασε τον κατηγορούμενο να μιλήσει.
Οι ισχυρισμοί για «ερωτική σχέση» και οι επιφυλάξεις των Αρχών
Στο μικροσκόπιο των δικαστικών και αστυνομικών αρχών βρίσκονται οι ισχυρισμοί που πρόβαλε ο 43χρονος προκειμένου να δικαιολογήσει το ξέσπασμά του. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τη Σταυρούλα στο παρελθόν και ότι ο καβγάς ξεκίνησε επειδή εκείνη ζητούσε επίμονα επανασύνδεση εκμεταλλευόμενη την απουσία της συζύγου του.
«Έκανε σαν τρελή και ξεκίνησε να μου φωνάζει ότι θα με καταστρέψει και με ρωτούσε γιατί να μην το ξανακάνουμε, αφού λείπει η γυναίκα μου. Άρχισε να με απειλεί ότι θα το πει στη γυναίκα μου και θα πει ότι την έχω βιάσει», ισχυρίστηκε ο ενοικιαστής.
Οι Αρχές, ωστόσο, αντιμετωπίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς με τεράστια επιφύλαξη, θεωρώντας τους ως μια προσπάθεια υπερασπιστικής γραμμής, και εξετάζουν με προσοχή όλα τα πιθανά κίνητρα.
Το μαρτυρικό τέλος: Την αποτελείωσε επειδή ανάσαινε
Το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, την οποία διενήργησε ο ιατροδικαστής Σταμάτης Μπελιβάνης, σοκάρει και επιβεβαιώνει τη βαρύτητα των χτυπημάτων. Η Σταυρούλα Λεβεντάκη δέχτηκε μια σειρά από επιθέσεις που, αν είχαν γίνει μεμονωμένα, δεν θα ήταν θανατηφόρες.
Διαβάστε επίσης
Ο κ. Μπελιβάνης ξεκαθάρισε στο flashnews ότι ο θάνατος επήλθε αποκλειστικά από τα βαριά χτυπήματα στο κεφάλι. Αντίθετα, οι μαχαιριές στο στήθος που κατάφερε ο δράστης ήταν επιφανειακές, δεν διείσδυσαν στον θώρακα και δεν έπληξαν ζωτικά όργανα.
Η παραδοχή του δράστη περιγράφει ένα σκηνικό απόλυτου τρόμου. Αρχικά τη χτύπησε στο κεφάλι με ένα μπουκάλι. Όταν εκείνη άρχισε να φωνάζει ζητώντας βοήθεια, της σφράγισε το στόμα με μονωτική ταινία και τη μαχαίρωσε στο στήθος. Θεωρώντας ότι είχε πεθάνει, έφυγε για λίγο από το δωμάτιο. Μόλις όμως επέστρεψε και συνειδητοποίησε ότι η 45χρονη ήταν ακόμα ζωντανή, πήρε ένα ξύλο και της κατάφερε τα τελικά, μοιραία χτυπήματα στο κρανίο.






0 ΣΧΟΛΙΑ